دارکوبهایی تماشایی
کتابهای تصویری برای کودکان
مجموعه دارکوبهای تصویری برای کودکان در گروه سنی ب یکی از پروژههایی است که در انتشارات «دنیای اقتصاد» کلید خورده و طی یکسال اخیر این مجموعه با استقبال روبهرو شده است، بهتازگی چهار عنوان جدید به این مجموعه اضافه شده است: با یک فکر بکر چهکار میتوان کرد؟ شب تاریک و دانای بیدار، پالتوی پوپاو چگونه میشا اهل کسبوکار شد. کتابهای این مجموعه بر پایه تصویرسازی شکل گرفتهاند و تلاشی است برای دریافت قصه بر پایه ادراک تصویری.
با یک فکر بکر چهکار میتوان کرد؟
کوبی یاداما
نیلوفر امرایی
کوبی یاداما با کتاب کوچک با یک فکر بکر چهکار میتوان کرد؟ بهعنوان یکی از ۱۰ نویسنده برتر تصویری از سوی روزنامه نیویورکتایمز انتخاب شد. وبسایت آمازون هم کتاب او را در دسته کتابهایی که بیشترین کامنت مثبت را دریافت کردهاند معرفی کرد. کتاب حاضر در وبسایت گودریدز هم بالاترین امتیاز را از سوی میلیونها کاربر گرفته است. افزون بر این داستان ساده این کتاب به عنوان اثری بدون گروه سنی خاص معرفی شده است. یک روز صبح یک فکر بکر میآید سراغ پسرک. یک فکر معرکه، اما او نه میداند این فکر بکر از کجا آمده و نه اینکه باید با این فکر بکر چهکار بکند. او با فکر بکرش راه میافتد و اینطرف و آنطرف میرود و بالاخره معلوم میشود که با یک فکر بکر چهکار میشود کرد. داستان به پرورش یک فکر بکر در دنیای خیالانگیز کودک میپردازد و بیش از همه اعتمادبه نفس را به او میآموزد و اینکه هر فکری میتواند در دنیای کودکی به خودی خود بکر به حساب بیاید.
شب تاریک و دانای بیدار
دیویا سرینواسان و ایل سونگ نا
ترجمه: شادی صدری
خواندن داستان و قصه نقش بسیار مهمی در تکوین شخصیت کودک دارد. قصه خواندن در سنین زیر سه سال بهویژه در زمینههای زبانآموزی و آموختن کلمات تازه، نقش بسیار مهمی دارد. در سنین بالاتر، گنجینه لغات کودک به سرعت وسیع و اطلاعاتش غنی میشود. کودک به کمک قصه و شعرخوانی، یا گوش دادن به آن یا بازگو کردن قصههایی که شنیده است، چگونگی بیان احساسات، عواطف و افکار را آموخته و یاد میگیرد که چگونه در برخورد با مشکلات شخصی اعتماد بهنفس داشته باشد.تفکر، تخیل و اخلاق داستانها و اشعاری که کودکان میخوانند و میشنوند، اثر عمیقی در فکر و روحیه، تخیل و قوت تصور آنان میگذارد و ایشان را برای شیوه معاشرت با دیگران آماده میسازد.
چگونه میشا اهل کسبوکار شد
گروه نویسندگان
مترجم آبتین گلکار
«چگونه میشا اهل کسبوکار شد» عنوان کتابی است که به آموزش اولین و پایهایترین مفاهیم اقتصادی به کودکان دبستانی میپردازد. کتابی که تاتیانا پاپوا نویسنده و پژوهشگر آموزش کودکان در روسیه نوشته است و به عنوان یکی از منابع آموزشی در مدارس روسیه تدریس میشود. کتاب حاضر با ترجمه آبتین گلکار از زبان روسی بهزودی در مجموعه دارکوب انتشارات «دنیای اقتصاد» منتشر میشود. «چگونه میشا اهل کسبوکار شد» شامل ۲۰ داستان است و در هر داستان یکی از مفاهیم پایهای اقتصاد به بچهها آموزش داده میشود. داستانهای این کتاب از زبان حیوانات بیان میشود و ماجرای خرسی است که تصمیم میگیرد در جنگل مغازهای درست کند و به فروشندگی بپردازد و در طول این کار اشتباهاتی انجام میدهد و تجربیاتی به دست میآورد که میتواند برای مخاطبان آموزنده باشد. در این کتاب مفاهیمی مانند دستمزد، عرضه و تقاضا بیان میشود و به کودکان میآموزد که چگونه صرفهجویی کنند، چه چیزی بخرند و در چه جایی سرمایهگذاری کنند تا پشیمان نشوند.
پالتوی پوپا
النا فرناندث
پیام ابراهیمی
پالتوی پوپا قصه ترسها و تنهاییها است. هراسهایی که جدا شدن از آنها سخت است، اما باورتان نمیشود که چه آسان میتوان از این هراسها دل کند و خلاص شد. درست به آسانی درآوردن یک پالتو. درست مثل کاری که پوپا یک روز بالاخره انجامش میدهد.
آنابل و جعبه جادویی
مک بارنت
مترجم شادی صدری
آنابل و جعبه جادویی به عنوان یکی از موفقترین کتابهای سال ۲۰۱۵ شناخته شد، اثری کوچک و جمعوجور که در نظر اول برای گروه سنی الف نوشته شده است، اما کمی پس از انتشارش مشهورترین منتقدان ادبی ستایشش کردند و روزنامه نیویورک تایمز دربارهاش نوشت: «کتابی برای همه.» زوج ادبی مک بارنت و جان کلاسن در سالهای اخیر بهعنوان یکی از پدیدههای دنیای ادبیات کودک شناخته شدهاند و آنابل و جعبه جادویی نیز نقطه اوج این همکاریها بود. داستانی بسیار بسیار کوتاه که مکبارنت نوشته و جان کلاسن تصویرگری کرده است.
کلاغهای بالای درخت صنوبر
آلدوسهاکسلی
مترجم اسدالله امرایی
آلدوسهاکسلی نویسنده و فیلسوف سرشناس انگلیسی، برای بزرگترها با رمان «دنیای قشنگ نو» شناخته شده است. اما این فیلسوف کتابی هم برای کودکان نوشته است، داستانی که بسیار شبیه قصهها و افسانههای پندآموز دنیای حیوانات است، کلاغهای بالای درخت صنوبرِ پیربلاسِم روایتی است از خانم کلاغی به نام آملیا که تا امروز هفده بچه کلاغ را بهثمر رسانده، اما با خون دل و بعد از شکست شکمچران همسایه... این تنها داستان کوتاهی است که الدوس هاکسلی نوشته است. هاکسلی موقع نوشتن این داستان به انتشارش فکر نمیکرد و آن را برای سرگرم کردن خواهرزادههای همسرش نوشت. هاکسلی سال ۱۹۶۲ درگذشت و این داستان اولین بار سال ۱۹۶۷ منتشر شد و به مدد تصویرگریهای سوفی بلک آل تبدیل به یکی از کتابهای پرفروش در عرصه ادبیات کودک شد.
فیل دریایی و قهرمان بیس بال
بن لوری
مترجم اسدالله امرایی
قهرمان بیسبال هیچوقت خوشحال نیست، هیچچیز توی زندگی راضیش نمیکند. یک روز غمگین و دمغ به باغوحش سر میزند و چشمش به یک فیل دریایی میافتد.زندگی قهرمان برای همیشه عوض میشود. اولین کتاب او به نام داستانهایی برای شب و چندتایی هم برای روز در ژوئیه ۲۰۱۱ از سوی کتابهای پنگوئن منتشر شد. بن لوری به عنوان فیلمنامهنویس با جودی فاستر، الکس پرویاس و مارک جانسون همکاری کرده است. فیل دریایی اولین کتابی است که بنلوری برای کودکان نوشته است، او این روزها جدای از نوشتن رمان داستانهای کوتاهی مینویسد که در مجلات معتبری همچون نیویورکر و گرنتا منتشر میشوند. بن لوری اما میگوید ادبیات کودک برای او یک تفرجگاه نیست و معتقد است داستان نوشتن برای کودکان بارها سختتر از نوشتن برای بزرگسالان است. او در مراسم رونمایی از فیل دریایی و قهرمان بیسبال خطاب به کودکانی که آنجا حضور داشتند گفت: «هیچ وقت نمیشود سر شما را کلاه گذاشت. وقتی داشتم برایتان این کتاب را مینوشتم به خودم گفتم کلک، بیکلک.»
ارسال نظر