اشرافیت، سلطنت، دموکراسی

هانس هرمان هوپ/ ترجمه سلیمان عبدی/ قطع رقعی
72صفحه/ قیمت: 8000 تومان
کتاب «اشرافیت، سلطنت، دموکراسی: داستان حماقت و تباهیِ اخلاقی و اقتصادی» نوشته هانس هرمان هوپ اقتصاددان آمریکایی، با ترجمه سلیمان عبدی، توسط انتشارات «دنیای اقتصاد» منتشر شد. این کتاب ۷۲ صفحه‌ای روایتی فشرده از بنیان‌های نظری نظام‌های اشرافی، پادشاهی و دموکراتیک و سیر تبدیل این نظام‌ها به یکدیگر است. در بخشی از این کتاب آمده است: در تاریخ افکار و اندیشه‌های اجتماعی و سیاسی، راهکارهای متعددی برای مشکل نظم اجتماعی ارائه شده است و حجم عظیم آرای ناسازگار با هم، به این باور دامن زده است که پیدا کردن راهکاری واحد برای آن بیهوده و ناممکن است. ولی نباید تسلیم نسبیت اخلاقی شد، چراکه هنوز یک راه‌حل وجود دارد که در واقع ما برای صدها سال، مشکلات نظم اجتماعی را با آن برطرف کرده‌ایم و آن اصل خصوصی‌سازی است. در نظام رقابت آزاد، همه عوامل تخصیص یکجانبه و خودسرانه کالا و خدمات از بین می‌رود و خدمات حمایتی، منطبق بر پرداختی‌های مشتریان خواهد بود. از این‌روی، هیچ فرد، گروه یا منطقه‌ای در این نظام، خدمات و کالای حمایتی را با هزینه دیگران دریافت نخواهد کرد و و تنها افراد بنا به پرداختی‌هایشان مشمول دریافت کالاهای حمایتی خواهند بود. مهم‌ترین مزیت تولید نظم و قانون خصوصی، کیفیت طبیعی آن است. نخستین مورد، مبارزه علیه جرایم است. دولت در این زمینه ناکارآمد است، چراکه کارگزاران دولتی این وظیفه را خارج از پرداختی مالیاتی قرارداده‌اند و البته چرا باید کسی بدون دریافت چیزی کاری انجام دهد؟ در واقع، باید انتظار داشت که کارگزاران دولتی تمایل به بالا نگه‌داشتن نرخ جرایم داشته باشند، تا به این ‌وسیله میزان بالای هزینه‌ها را توجیه کنند.

اقتصاد قراردادهای نفت و گاز

ویدا ورهرامی/ قطع رقعی
144 صفحه/ قیمت: 10000 تومان
پروژه‌های بهره‌برداری از ذخایر گاز، بسیار پرریسک و هزینه‌بر هستند و به منابع مالی زیادی نیاز دارند. بنابراین، تامین منابع مالی مورد نیاز این پروژه‌ها بسیار مهم و حائز اهمیت است. تامین مالی منابع مورد نیاز یک پروژه از راه‌های مختلفی مثل استقراض، اخذ وام یا انعقاد قراردادهای سرمایه‌گذاری با شرکت‌های سرمایه‌گذار بین‌المللی صورت می‌گیرد. به نظر می‌رسد انعقاد قراردادها میان کشور دارنده مخزن و شرکت سرمایه‌گذار بهترین روش برای تامین منابع مالی مورد نیاز پروژه‌های نفتی و گازی باشد که در قالب قراردادهای مختلفی انجام می‌شود. در این کتاب مولف به‌دنبال بیان و بررسی انواع روش‌های تامین مالی پروژه‌های نفتی و گازی و بیان تجربیات سایر کشورها در این راستا است.

آیا قرن آمریکا به پایان رسیده است؟

جوزف نای/ ترجمه ایوب فرخنده
قطع رقعی / 136 صفحه
قیمت: ۱۰۰۰۰ تومان
حتی اگر ایالات‎متحده در وضعیت افول کامل نباشد، قرن آمریکایی ممکن است به‌سادگی با ظهور دیگر قدرت‌ها به پایان برسد. ممکن است کشوری از آمریکا قدرتمندتر شود، چنان‌که بریتانیا از هلند کامیاب در قرن هفدهم قدرت بیشتری پیدا کرد. در پایان قرن نوزدهم، خیزش همزمان آلمان و روسیه در اروپا، ژاپن در اقیانوسیه و ایالات‎متحده در نیمکره غربی، بریتانیا را مجبور به توافق با آمریکا در مسائل مختلف و محدود کردن دکترین دریایی خود (داشتن ناوگانی بزرگ‎تر از مجموع ناوگان دو کشور در رتبه‌‌های بعدی) در آب‌های نزدیک اروپا کرد. شاید هیچ کشوری نتواند بر ایالات‎متحده پیشی بگیرد، اما اتحاد میان دیگر دولت‌ها ممکن است بر برتری آمریکا و قابلیتش در تنظیم نظم بین‌المللی نقطه پایانی بگذارد. آیا برای ایفای چنین نقشی گزینه‌هایی وجود دارند؟

دعوت به جامعه‌شناسی

زهره روحی / قطع رقعی
176 صفحه/ قیمت: 12000 تومان
به محض آنکه نزد اهل اندیشه، این موضوع مسلم شد که برای انسان، سوای رفتارهای غریزی‌، هیچ عمل و رفتاری خودبه‌خودی نیست، قلمرو جامعه‌شناسی و دیگر علوم انسانی زاده شد. به بیانی، از نگاه جامعه‌شناس، صرف‌نظر از رفتارهای غریزی صیانت نفس، هر آنچه به نام فکر و تعقل، درک و احساس و بالاخره تعبیر و تفسیر می‌شناسیم، همگی نیازمند الگو، ساختار و شرایط اجتماعی خاص برای نهادینه‌ کردن‌ خود هستند. این کتاب در ۱۵ گفتار مکمل تدوین شده است و با طرح نگرش‌های جامعه‌شناختی پی‌یر بوردیو در باب جوانی آغاز می‌شود و پس از طرح آرای جامعه‌شناسان بزرگ دیگر، با سخن بوردیو درباره «وظیفه پژوهشگر علوم اجتماعی» پایان می‌یابد.

فلسفه ساده: کتابی ساده درباره مفاهیم دشوار

زهره روحی / قطع رقعی
352 صفحه/ قیمت: 22000 تومان
در این کتاب تلاش شده است تا حد امکان نظریات فلسفی به زبان ساده بیان شود. زمانی که سخن درباره‌ «فلسفه» است، ‌باید آماده مواجهه با تاریخ طولانی اندیشه بشری شویم و این به این معنی است که به افق فکری انسان در مقاطع تاریخی متفاوت نگاهی اندازیم تا دریابیم در هر دوره‌ای «آدمی» چگونه و به چه چیزهایی فکر می‌کرده است، بنابراین در همین‌جا، یعنی در اولین گام متوجه این مساله مهم می‌شویم که سروکار «فلسفه» با فکر و اندیشه است. اما آیا هر فکری می‌تواند «فلسفی» تلقی شود؟ یقینا پاسخ منفی است. منظور از«فکر» یا «اندیشه»، نه محاسبه امور جاری در زندگی روزمره یا چگونه انجام دادن آنها، بلکه منظور فکر به «چیستی» یا ماهیت امور زندگی است.
دوره های مالی و سرمایه گذاری دوره های مدیریت و اقتصاد دوره های ارتباطات و روزنامه نگاری
کتاب های اقتصادی کتاب های مدیریت و بازرگانی کتاب های سیاسی
کتاب های اندیشه و فرهنگ کتاب های کودک و نوجوان کتاب های ادبیات و هنر