امکان‌سنجی کاهش 2 میلیارد دلاری واردات در همایش پتروفن

طرح‌ها و پروژه‌های دانش‌بنیان در حوزه پالایش و پخش ۴۱۰ طرح به مبلغ ۱۷۶ میلیون دلار و ۲.۴همت، در حوزه پتروشیمی ۶۰۷ طرح به مبلغ ۹ میلیون دلار و ۲۵ همت، در حوزه نفت ۲۵۲ طرح به مبلغ ۳۰۳ میلیون دلار و ۴ همت و در حوزه گاز به مبلغ ۲۲۳ طرح با مبلغ ۳۲میلیون دلار و ۴ همت بوده است. این بخشی از آمار امید شاکری، معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت است که در همایش پتروفن ۱۴۰۳ اعلام شد. به گفته وی، سرمایه‌گذاری خطرپذیر در هفت طرح به ارزش ۲۵۰ میلیارد تومان مرتبط با حوزه هوش مصنوعی در ایمنی صنعت نفت و تصفیه پساب‌های صنعتی، ارائه بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان ضمانت‌نامه  قراردادی به ۱۴۰ شرکت و ارائه ۸۳۰ میلیارد تومان ضمانت تسهیلات دریافتی به ۳۶شرکت در زمره نوآوری در تامین مالی شرکت‌های  دانش‌بنیان است. در عین حال شاکری تصریح کرد: دانش‌بنیان‌ها در دوره اخیر ۳۵۵میلیون دلار خدمات فنی و مهندسی  و تجهیزات به کشورهای ونزوئلا، روسیه، ازبکستان و عراق صادر کرده‌اند. در ادامه میرزایی، مشاور اقتصادی مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس نیز اظهار کرد: هلدینگ خلیج‌فارس، توانایی کاهش سهم دو میلیارد دلاری واردات محصولات پتروشیمی را دارد.

مشاور اقتصادی، مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، با  تاکید بر اینکه این هلدینگ بیش از هر سازمان دیگری می‌تواند با استفاده از تکنولوژی‌های نوین، خام‌فروشی را به پایان برساند، اظهار کرد: «باید در زنجیره ارزش جهانی تاثیرگذار باشیم. به‌جای تولید انفرادی ده‌ها محصول، باید در صدها زنجیره ارزش جهانی سهم داشته باشیم. این مدل می‌تواند به صنعت پتروشیمی کشور کمک کند تا در بازار جهانی رقابت کند.»

میرزایی گفت: «هلدینگ خلیج‌فارس بیش از هر سازمان دیگری می‌تواند با استفاده از تکنولوژی‌های نوین، خام‌فروشی را به پایان برساند. این هلدینگ توانایی کاهش سهم ۲میلیارد دلاری واردات محصولات پتروشیمی را دارد و باید بتوانیم بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر را در اختیار بگیریم تا نوآوری‌های بیشتری در صنعت پتروشیمی کشور شکل بگیرد.»

مشاور مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس تصریح کرد: «زنجیره ارزش یکی از مولفه‌های اساسی در توسعه صنعت پتروشیمی است. اما نکته کلیدی این است که باید در زنجیره ارزش جهانی تاثیرگذار باشیم. به‌جای تولید انفرادی ده‌ها محصول، باید در صدها زنجیره ارزش جهانی سهم داشته باشیم. این مدل می‌تواند به صنعت پتروشیمی کشور کمک کند تا در بازار جهانی رقابت کند و به‌جای تک‌محصولی بودن، از تنوع بیشتری بهره‌برداری کند.»

وی تاکید کرد: «نقش طراحی و ترسیم مدل‌های کالا در این زنجیره‌ها بسیار حیاتی است. اگر ما بتوانیم این مدل‌ها را به‌درستی ترسیم کرده و در سطح جهانی به اجرا بگذاریم، می‌توانیم سهم بیشتری از بازارهای جهانی را به دست آوریم و از ظرفیت‌های بومی و داخلی خود به طور بهینه استفاده کنیم.» مدیرعامل پتروشیمی اروند نیز در حاشیه این همایش با بیان اینکه ۲۰ درصد مصرف انرژی یوتیلیتی تولیدی پتروشیمی فجر را داریم، گفت: هرچقدر روی این صرفه‌جویی شود به ناترازی کشور کمک می‌کند.

محمدرضا کریمی اعلام کرد: در حال استفاده از هیدروژن به عنوان سوخت در کوره‌ها هستیم.

وی افزود: از هیدروژن به عنوان بخشی از سوخت استفاده می‌کنیم و اگر بتوانیم از مصرف گاز کم کنیم به ناترازی کشور کمک کرده‌ایم. وی ادامه داد: ۶۷ پروژه‌ای که داریم مربوط به انرژی، تولید و محیط‌زیست است که به ناترازی کمک می‌کند.