مهر - در شرایطی که مسوولان سازمان تربیت بدنی با تلاش‌های خود توانستند حکم تعلیق فوتبال ایران را موقتا لغو کنند، یکی از روسای برکنار شده توسط این سازمان در اندیشه تکرار ماجرای فوتبال برای وزنه‌برداری بود. بررسی مسائل و اتفاقات به وجود آمده در وزنه‌برداری ایران می‌تواند در شفاف شدن نقاط تاریک استفاده ۹ ملی‌پوش وزنه‌برداری ایران از مواد نیروزا موثر باشد. قبل و پس از تعلیق فدراسیون فوتبال ایران از حضور در مسابقات بین‌المللی، خبرهایی مبنی بر تلاش علی مرادی برای بازگشت به صندلی ریاست فدراسیون وزنه‌برداری به گوش رسید که البته شرایطش با فوتبال کاملا فرق می‌کرد.

در جریان دوپینگ ۹ ملی‌پوش وزنه‌برداری ایران رییس سابق فدراسیون تمام تقصیرها را متوجه «گئورگی ایوانف» سرمربی سابق و بلغارستانی تیم ملی وزنه‌برداری ایران کرد تا به نوعی از زیر بار این رسوایی بزرگ شانه خالی کند.

«ایوانف» متهم اصلی لقب گرفت، اما علی مرادی هیچگاه به او فرصت حرف زدن و دفاع از خود را نداد و در واقع برای مبهم ماندن قضایا، ایوانف را از همان دومینیکن، محل برگزاری مسابقات جهانی سال ۲۰۰۶ به خانه‌اش فرستاد.

مرادی با تکیه بر این نکته که از جریان دوپینگ کردن ۹ ملی‌پوش وزنه‌برداری ایران بی‌خبر بوده‌، همچنان خود را رییس فدراسیون وزنه‌برداری می‌داند و شاید انتظار دارد جریان‌های به وجود آمده در فوتبال ایران را به نوعی در وزنه‌برداری تکرار کند.

«بی‌‌خبر بودن» بزرگ‌ترین دلیلی است که می‌توان به عنوان ضعف یک مدیر از آن یاد کرد و بر این مساله که مرادی از مجموعه تحت هدایت خود اطلاعی نداشته خرده گرفت. جدا از این مسائل مدارکی وجود دارد که پایه و اساس ادعاهای علی مرادی را در مورد بی‌خبر بودنش از دوپینگ ۹ ملی‌پوش وزنه‌برداری ایران را سست می‌کند.

مرادی در تاریخ ۲۸ سپتامبر در نامه‌ای به فدراسیون جهانی IWF نه تنها به نتایج آزمایش‌های مثبت دوپینگ وزنه‌برداران ایران اعتراض نکرده است بلکه از سوی ۹ وزنه‌بردار متهم به دوپینگ اعلام کرده است که هیچ گونه اعتراضی در مورد این رای وجود ندارد!

نامه IWF در مورد دوپینگ ۹ وزنه‌بردار ایرانی که در روز ۲۸ سپتامبر به مرادی تحویل داده شد در همان روز و بدون موضع‌گیری خاصی پاسخ داده شده است. پاسخ این نامه در شرایطی بدون درنگ داده شد که به نظر می‌رسد برخی مسوولان و رییس فدراسیون وزنه‌برداری از این موضوع اطلاع داشته‌اند و نخواسته‌اند نسبت به رای صادره اعتراض کنند.

نگاه به مصاحبه‌های تاماش آیان، رییس فدراسیون جهانی وزنه‌برداری نیز حاکی از آن است که در مورد دوپینگ و عواقب آن بارها به مرادی هشدارهایی داده شده اما سرانجام بزرگ‌ترین رسوایی در ورزش ایران در حساس‌ترین شرایط رقم خورد تا ضربه‌ای جبران‌ناپذیر بر پیکره ورزش و وزنه‌برداری ایران وارد شود.

با شرایط پیش آمده مشخص نیست چرا علی مرادی هنوز ادعا می‌کند رییس فدراسیون وزنه‌برداری است. چرا که فدراسیون جهانی نیز در اظهار‌نظرهایی که پس از اعلام رای محرومیت وزنه‌برداری ایران کرده بود، خواستار برکناری رییس فدراسیون وزنه‌برداری کشورمان شده بود. همین اتفاق بود که به مرادی اجازه نداد از شرایط پیش آمده برای فوتبال به سود خودش استفاده کند.