همه رکوردهای جام ملت‌ها برای ‌ایران

شادی افشین قطبی و بازیکنان تیم ملی بعد از پیروزی مقابل کره شمالی

گروه ورزش- دومین پیروزی تیم ملی کشورمان در جام ملت‌های آسیا مقابل کره‌شمالی در رسانه‌های جهان بازتاب‌های مختلفی داشت. شنبه شب تیم ملی کشورمان موفق شد با پیروزی یک بر صفر مقابل کره شمالی صعود خود را به مرحله یک چهارم نهایی رقابت‌ها قطعی کند.‌این پیروزی در رسانه‌های مختلف جهان بازتاب مختلفی داشت.

شبکه الجزیره اسپورت با‌این تیتر که انصاری‌فرد پل صعود‌ایران به مرحله یک چهارم نهایی بود، عملکرد‌این بازیکن ۲۰ ساله را در صعود تیم کشورمان به مرحله بعدی رقابت‌ها مورد بررسی قرار داد.

رسانه‌های دیگر همچون فاکس نیوز، ساکرنیوز و سی ان ان، از تیم ملی کشورمان به عنوان اولین تیم صعودکننده به جمع هشت تیم برتر آسیا یاد کردند و بازی‌ایران مقابل کره‌شمالی را مورد ارزیابی قرار دادند.

ضمن ‌اینکه‌ این رسانه‌ها بیش از هر بازیکن دیگری به نقش انصاری‌فرد در صعود نه‌چندان دشوار کشورمان به دور بعد رقابت‌ها اشاره داشتند.

مرور تاریخ جام ملت‌های آسیا نشان می‌دهد که به‌رغم حسرت ۳۵ ساله تیم ملی برای قهرمانی در‌این رقابت‌ها، اما هنوز هم به یمن درخشش در سه دوره پیاپی‌این رقابت‌ها در سال‌های ۱۹۶۸، ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ که منجر به رقم خوردن اولین و آخرین توالی سه باره قهرمانی در جام ملت‌ها شده همه رکوردهای اصلی ‌این باز‌ی‌ها در اختیار‌ایران است.

بیشترین تعداد حضور با ۱۱ دوره البته با شراکت کره‌‌جنوبی، بیشترین تعداد بازی در ‌این رقابت‌ها با ۵۴ بازی که تیم دوم کره جنوبی است با ۵۰ بازی، بیشترین تعداد پیروزی در‌این رقابت‌ها با ۳۱ برد که تیم دوم کره جنوبی است با تنها ۲۳ پیروزی، بیشترین گل زده با ۱۰۶ گل که تنها تیم قاره است که

بیش از ۱۰۰ گل به ثمر رسانده و تعداد گل‌های زده‌اش سه رقمی‌است و فاصله‌ای وحشتناک با تیم دوم یعنی کره‌جنوبی دارد که فقط ۷۹ گل زده است.

بهترین تفاضل گل با عدد ۶۶ که نسبت به تیم دوم یعنی ژاپن با فقط تفاضل گل ۲۳ فاصله‌ای زیاد و تقریبا جبران‌ناپذیر است. بیشترین تعداد قهرمانی با سه بار بالای سر بردن جام به اندازه عربستان و ژاپن و در نهایت هشت بار حضور در نیمه نهایی که البته در ‌این رکورد ژاپن هم شریک ‌ایران است.

نوری با ۹۴/۱۰ کیلومتر دونده‌ترین بازیکن ایران

تیم ملی فوتبال کره شمالی در حالی برابر ایران باخت که آمار کلی برتری نسبی این تیم را مقابل ایران نشان می‌دهد.

در ادامه، آمار کلی بازی و عملکرد تک به تک بازیکنان را با هم مرور می‌کنیم.

آمار کلی

درصد مالکیت توپ‌: ایران ۴۹ - کره شمالی ۵۱

دوندگی در زمین: ایران ۱۰۹ کیلومتر - کره شمالی ۱۱۰ کیلومتر

پاس سالم‌: ایران ۲۸۵ - کره شمالی ۲۰۴

شوت: ایران ۳ - کره شمالی ۱۱

شوت در چارچوب: ایران ۲ - کره شمالی ۴

کرنر: ایران یک - کره‌شمالی یک

خطا: ایران ۲۶ - کره‌شمالی ۲۲

سانتر: ایران ۱۳ - کره‌شمالی ۱۶

آفساید: ایران ۱ - کره‌شمالی ۱

کارت زرد: ایران ۳ - کره‌شمالی ۲

میزان دوندگی بازیکنان ایران بر حسب کیلومتر

۱- پژمان نوری ۱۰/۹۴

۲- جواد نکونام ۱۰/۷۷

۳- خسرو حیدری ۱۰/۷۲

۴- کریم انصاری فرد ۱۰/۳۹ (تا دقیقه ۸۹)

۵- احسان حاج صفی ۱۰/۳۵

۶- محمدرضا خلعتبری ۱۰/۳۵

۷- سید جلال حسینی ۹/۴۵

۸-‌هادی عقیلی ۹/۱۹

۹- محمد نصرتی ۷/۶ (تا دقیقه‌ ۶۱)

۱۰- ایمان مبعلی ۵/۶۶ (تا پایان نیمه اول)

عملکرد بازیکنان

کریم انصاری فرد:

مهاجم سایپا که تک گل ایران را مقابل کره شمالی به ثمر رساند در این دیدار عملکرد خوبی داشت و با ۱۰/۳۹ کیلومتر دوندگی توانست مدافعان کره‌شمالی را بارها آزار دهد.

تنها نکته منفی در عملکرد انصاری فرد تعداد پاس‌های اوست که مهاجم سایپا از ۲۸۵ پاس سالم ایران تنها یک بار توانست توپ را به هم تیمی‌هایش برساند.

کریم انصاری فرد، ۳۱ درصد زمان حضورش در میدان را در حال راه رفتن بود. ۶۵ درصد در حال دویدن و ۴ درصد هم در حال استارت زدن بود.

هادی عقیلی:

بعد از پایان بازی کمتر کسی فکر می‌کرد با توجه به اینکه کریم انصاری فرد تک گل ایران را به ثمر رساند عقیلی به عنوان بهترین بازیکن میدان انتخاب شود؛ اما نگاهی به عملکرد جزئی این بازیکن نشان می‌دهد که انتخاب او

به عنوان بهترین بازیکن زمین بی‌دلیل نبوده است.

هادی عقیلی در دیدار مقابل کره‌شمالی ۳۶ پاس سالم داشت و از این حیث در میان بازیکنان بهترین آمار را داشت. مدافع سپاهان هرگز مرتکب خطا نشد و ۱۹/۹ کیلومتر هم در زمین دوندگی داشت.

عقیلی ۴۷ درصد زمان حضورش را در میدان در حال راه رفتن بود. ۵۱ درصد در حال دویدن و تنها ۲ درصد از حرکتش را در حال استارت زدن بود.

محمدرضا خلعتبری:

ستاره ذوب آهن برخلاف میدان عراق از ابتدا وارد میدان شد و ۲۰ پاس سالم در مجموع ۹۰ دقیقه به هم تیمی‌هایش داد. خلعتبری یک شوت داخل چارچوب هم داشت که به گل تبدیل نشد.

با توجه به اینکه بیشتر موقعیت‌های خطرناک ایران از روی ضربات ایستگاهی به دست می‌آید گرفتن خطا از مدافعان حریف یکی از نکات مثبت به شمار می‌رود که خلعتبری در این زمینه خوب کار کرد و توانست ۴ خطا بگیرد.

خلعتبری که ۳۵/۱۰ کیلومتر دوندگی داشت با سرعت میانگین ۷/۶ کیلومتر در زمین حرکت کرد.