گزارشی از آثار اقتصادی مهمترین رویداد ورزشی سال ۲۰۱۰
جام جهانی فوتبال با ۳۹۰ میلیون دلار درآمد گردشگری
برگزاری جامجهانی فوتبال در آفریقایجنوبی در سال گذشته میلادی سود سرشاری را عاید این کشور در قاره سیاه کرد. به گزارش فارس در شرایطی که از برگزاری این پیکارها که منجر به قهرمانی ماتادورهای اسپانیا، نایب قهرمانی هلند و سومی آلمانها شد، شش ماه گذشته، در ابتدای سال نو میلادی براساس آمار ارائه شده از سوی مراکز مهم اقتصادی تحت پوشش وزارت جهانگردی، اقتصاد و کشور، چنین میزبانی از راههای مختلف مانند جذب جهانگرد، درآمد قابل توجهی نصیبش شده است. این آمار با پردازشهای دقیق به صورت اطلاعات پایه در اختیار عموم قرار گرفته است. اطلاعاتی که در نگاه اول، توجه هر خوانندهای را به خود جلب میکند؛ چراکه مشخص میشود حتی براساس یک برنامهریزی جامع و نه بسیار پیچیده، میتوان در این کره خاکی حق میزبانی این رویداد یا پیکارهای مشابه را گرفت و درآمدساز شد.
بیش از ۳۰۰ هزار جهانگرد
پس از گذشت چندین ماه از رویدادی که برای ۳۰ روز در گستره جهانی در آفریقایجنوبی انجام شد، پرسشی برای علاقهمندان به دنیای توپ گرد، اکنون در ارتباط با موضوع جهانگردی مطرح است و آن هم شمار دقیق مسافرین خارجی این جشنواره ورزشی است.
مطابق آنچه در تمامی مرزهای هوایی و زمینی آفریقایجنوبی در محدوده زمانی پیکارهای ۲۰۱۰ (اواخر بهار و اوایل تابستان) ثبت شد، ۵۵۴, ۳۰۹ نفر خارجی به این کشور سفر کردند. این عده شهروند خارجی هنگام ورود به مرزهای کشور، هدف خود را از چنین سفری، فوتبال و تماشای جامجهانی عنوان کردند.
آفریقایجنوبی متعلق به همه قاره بود
پیش از شروع مسابقات، مقامات فدراسیون جهانی (فیفا) در اظهارنظرهای خود بر این نکته تکیه داشتند که پیکارها اگرچه در یک کشور از قاره سیاه انجام میگیرد؛ ولی تمامی ۵۲ کشور آفریقا در آن سهم دارند. در اظهارات مقامات کمیته برگزاری نیز این موضوع عنوان شد.
آماری که در این زمینه ارائه شد، تاییدکننده آنچه قبلا گفته شد، است. براساس آمار دقیقی که ماموران مرزهای آفریقایجنوبی گرفتند، از ۵۵۴, ۳۰۹ نفر تماشاگر، ۳۸ درصد شامل جهانگردان کشورهای آفریقایی شد. این عده برای آن که در عمل میزبانی قاره خود را ملموستر ببینند، با هر وسیله نقلیه ممکن خود را به کشور میزبان رساندند و در شور و هیجان ناشی از آن سهیم شدند. از این تعداد، ۲۴ درصد شهروندان اروپایی و ۱۳ درصد نیز آمریکاییهای مرکزی و جنوبی بودند؛ در حالیکه ۱۱ درصد نیز از آمریکای شمالی عازم شدند.
آمریکا با بیشترین جهانگرد
با توجه به توضیحات آماری، آمارگران حتی میزان جهانگردان کشورها را نیز مشخص کردند. فکر میکنید در این میان بیشترین سهم مربوط به چه کشوری بود؟ انگلیس، آلمان، فرانسه، ایتالیا، برزیل یا آرژانتین؟ هیچکدام! آمریکا باوجودی که تیمش موقعیت کاملا برجستهای در فوتبال جهان ندارد و به عنوان مدعی هم گام در مسابقات نگذاشت، بیشترین تعداد مسافر را روانه این بازیها کرد. ۳۰۱۷۵ نفر آمریکایی خود را به کشور میزبان رساندند و با جاذبههای توریستی در کنار موضوع جام، از نزدیک آشنا شدند. پس از این، موازمبیک که با میزبان همسایه است، با ۴۸۳, ۲۴ نفر و انگلیس با ۲۲.۸۰۲ نفر در رتبه دوم و سوم جای گرفتند.
شوک اقتصادی
با تمام توضیحاتی که در مورد شمار جهانگردهای جامجهانی داده شد، بحث مبالغی که هر یک از آنها (قارههای گوناگون) در این کشور خرج کردند که کل آن، درآمد آفریقایجنوبی از صنعت توریسم در آن هنگام نام گرفت، مطرح است. در این ارتباط نیز عنوان شد، جهانگردان اعزامی رقمی بالغ بر ۳۹۰ میلیون یورو هزینه کردند تا شوک مثبت اقتصادی به این کشور وارد شود. اطلاعات ارائه شده نمایان میکند از این حجم مالی عظیم، مسافرین هر قاره چه نقشی در گردش مالی و تجاری پول داشتند. طبق فرآیند آماری انجام شده، ۳۱ میلیون یورو توسط توریستهای قاره اروپا در جنوب آفریقا هزینه شد. ۶۹ میلیون یورو نیز توسط تماشاگران کشورهای آمریکایی هزینه شد و ۴۰ میلیون یورو نیز از سوی مسافرین کشورهای آفریقایی که خود را در عمل میزبان میپنداشتند، صرف شد.
خرید، بیشترین هزینه برای جهانگردها
بخشهای آماری آفریقایجنوبی برای تهیه چنین اطلاعاتی، در شش ماه اخیر در سایه همکاری گسترده، اطلاعات جزئیتر نیز ارائه کردند. به عنوان مثال، اگر یک مسافر همراه خود هزار یورو خرج سفر برده، چقدر برای خرید روزمره، هتل، تغذیه، تفریحات و رفت و آمد هزینه کرده است. این آمارها عنوان میکنند یک جهانگرد در جامجهانی با چنین بخشهای هزینهای مواجه شده است:
۳۰ درصد خرید روزمره
۲۰ درصد هتل
۱۹ درصد تغذیه
۱۶ درصد تفریحات
۱۱ درصد حمل و نقل
۴ درصد هزینه متفرقه
جامجهانی ۲۰۱۰ حداقل در ۱۰ شب
بخش پایانی چنین آماری مربوط به طول زمان اقامت جهانگردان جام جهانی است. هر مسافر جامجهانی به طور میانگین ۱۰ شب را در خاک این کشور گذرانده است. در این حال، ۷۹ درصد شمار کل جهانگردان در هتلها اقامت کردند و در این میان ۲۱ درصد نیز در آپارتمانهای اجارهای یا منازل دوستان اقامت گزیدند.
ارسال نظر