رییس کنفدراسیون قویترین مردان آسیا:
مردان آهنین مسابقه نیست، شوی تلویزیونی است
گروه ورزش- مبارزه مردان قوی به شکل گوناگون و در کشورهای مختلف برگزار میشد. در روم باستان گلادیاتورها در گودالهای مخصوص با شیرها یا حیوانات وحشی دیگر مبارزه میکردند یا با گرز و نیزههای بلند با یکدیگر تا سرحد مرگ میجنگیدند و… اما در ایران این مبارزه به شکل دیگری رواج داشت و اسطورههایی چون رستم، سیاوش و آرش کمانگیر و افراسیاب و گردآفرید و آریوبرزن در افسانههای ما و از همه مهمتر در جنگهای صدر اسلام رشادتها و پهلوانیهای مولا علی (ع) در نگرش پهلوانان ایران به زندگی و رسم و رسوم مبارزه نقش تربیتی بهسزایی داشتند.
اینگونه مبارزههای قدرتی در سالهای بعد در جایجای میهن ما به صورت نامنظم و غیرحرفهای دیده میشد که تحت عنوان معرکهگیری توسط افراد مختلف در شهرها و روستاها بهصورت پاره کردن زنجیر، نصف کردن سینی مسی و خردکردن سنگهای سنگین بر روی شکم و... صورت میگرفت.
اما در ایران از این نوع مسابقات به صورت رسمی خبری نبود که این انگیزهای شد تا امید محمدیان امیری در سال ۱۳۷۶ به فکر طراحی چنین مسابقاتی بیفتد و این رشته ورزشی را برای اولین بار در ایران پایه گذاری کند. مسابقات قویترین مردان ایران در همان سال طراحی شد و پس از نظرسنجی از کارشناسان ورزش کشور اقدام به ارائه طرح به گروه ورزش سیمای آن زمان مطرح و از آن ۲۶ مسابقه تلویزیونی در شبکه سوم سیما پخش شد و طی آن مسابقات ورزشی تحت عنوان قویترین مردان که تا آن زمان کمتر کسی آن را میشناخت به مردم معرفی شد و باعث معرفی ورزشکارانی چون محراب فاطمی، حمید سلطان و... شد.
امید محمدیان امیری در حال حاضر رییس کنفدراسیون قویترین مردان آسیا است و همسر او نسترن فتحاللهی رییس انجمن قویترین زنان آسیا. خبرگزاری برنا با او گفتوگویی ترتیب داده که میخوانید:
آقای امیری! وضعیت قویترین مردان ایران را چگونه میبینید؟
- واقعیت اینکه ورزش قویترین مردان که تحت عنوان مردان آهنین دنبال میشود به هیچ وجه چیزی نیست که در ظاهر میبینید. برنامه مردان آهنین که هر ساله توسط سیما پخش میشود، بیشتر از اینکه یک رقابت باشد یک شوی تلویزیونی است و فاصله زیادی با استانداردهای جهانی دارد. انجمن قویترین مردان برای اولین بار در سال ۱۳۷۷ توسط من وارد ایران و ثبت شد، اما متاسفانه در ادامه توسط افراد دیگری مسیر را طی کرد. مسیری که زیاد مناسب نیست و بیشتر باید از آن به عنوان یک بیراهه یاد کرد.
در حال حاضر قویترین مردان ایران چه کسانی هستند، این افراد واقعا توانایی این را دارند که باقویترین مردان جهان رقابت کنند؟
- فرزاد موسی خانی، مجتبی ملکی، کریم تالشی، اکبر تالشی، مجتبی ایلخانی، امیرقرایی، حمید قرایی، رضاقرایی، و... قویترین مردان ایران هستند که توانایی حضور در مسابقات جهانی را دارند و پیش از این نیز در این مسابقات حضور یافته و برای کشورمان افتخارآفرینی کردهاند.
چطور میتوانید از مجتبی ملکی به عنوان یکی از قویترین مردان ایران نام ببرید، در حالی که وی در رقابتهای مردان آهنین که خودتان به کلی ردش میکنید نتوانست با سایر مدعیان رقابت کند؟
- ملکی از قدرت بدنی مناسبی برخوردار است، اما در این مسابقات آماده نبود و من هم به هیچ وجه دوست نداشتم او در این مسابقات شرکت کند؛ اما به خواست خود در این رقابتها حضور یافت و دیدیم که چطور از صحنه کنار رفت. البته من در اکثر مواقع مانع این افراد میشوم و نمیگذارم در این مسابقات که از سطح مطلوبی برخوردار نیست، حضور پیدا کنند.
حسین فتحیان پور که چندی پیش دارفانی را وداع گفت هم در رشته پاورلیفتینگ فعالیت میکرد، داستان فوت ناگهانی این جوان چه بود؟
- متاسفانه همانطور که گفتم افراد غیر حرفهای در راس کار قرار گرفته اند. افرادی که با کمترین آگاهی میخواهند کار را پیش ببرند، اما نهایتا مسیر را اشتباه طی میکنند و نتیجه آن هم چیزی میشود که میبینیم. فتحیانپور رکورددار جوانان آسیا در رشته پاور لیفتینگ بود و قصد داشت همراه تیم به مسابقات آسیایی اعزام شود، اما با مخالفت مسوولان مبنی براینکه باید سهمیلیون تومان پول به حساب فدراسیون واریز کند مواجه میشود از همین رو برای اینکه پول را تهیه کند با مشکل مواجه شده و زمانی هم که پول را جور میکند دستاندرکاران اعلام میکنند که دیگر فرصتی باقی نمانده و او نمیتواند راهی مسابقات شود، او هم که فشار زیادی را تحمل کرده بود با مشکل مواجه شده و براثر فشار بیش از حد فوت میکند. به هر حال این نتیجه بی تدبیری دوستان است که در اکثر مواقع منافع خود را درنظر میگیرند و کوچکترین اهمیتی به ورزشکاران نمیدهند. این در حالی است که سازمان تربیت بدنی در زمان اعزام تیمها به مسابقات، بودجهای برای تیمهای اعزامی در نظر میگیرد و اصلا لازم نیست افراد به خاطر شرکت در مسابقات مبلغی پرداخت کنند. این موضوع نیز نشان میدهد که فعالیت این رفقا به چه شکل است.
طی سالهای گذشته مسابقات قویترین مردان جهان بدون اینکه توسط سیمای جمهوری اسلامی پخش شود در جزیره کیش برگزار شد. سطح کیفی این رقابتها به چه شکل بود؟ اصلا چرا توسط تلویزیون جمهوری اسلامی پخش نشد؟
- این مسابقات که تحت عنوان قهرمان قهرمانان برگزار میشود با دعوت بنده از بهترینهای جهان در کیش دنبال شد. در این دوره از مسابقات ورزشکارانی از لهستان، آمریکا، دانمارک، مجارستان، روسیه، بلغارستان، لتونی، استوونی و... که قویترین مردان جهان هستند حضور داشتند و از ایران حسن عبادی، مجتبی ملکی و مجید دژبرار به رقابت با رقبای جهانی پرداختند که نهایتا ملکی در جایگاه سوم قرار گرفت. این مسابقات از سطح کیفی مطلوبی برخوردار بود به نحوی که خیل عظیم علاقه مندان را وادار میکرد تا ساعتها به تماشای مسابقات بنشینند، اما متاسفانه از آنجایی که در کشور ما قانون کپی رایت رعایت نمیشود و صدا و سیما هم مبلغی بابت پخش این برنامه به فدراسیون بینالمللی نداد نتوانستیم این رقابتها را توسط سیما روی آنتن بفرستیم، این در حالی است که سرتاسر دکور مسابقات مزین به شعارهای ایران اسلامی و انقلابی شده بود، به نحوی که روی پیراهن ورزشکارانی که از گوشه و کنار دنیا راهی کیش شده بودند نام مقدس حضرت علی (ع) درج و دیده میشد و دورتادور محل برگزاری مسابقات را هم با تابلوهایی که سخنام مقام معظم رهبری در آنها نوشته شده بود تزئین کرده بودیم، حتی در آیتمهای مختلف هم وسایلی که ورزشکاران از آنها استفاده یا باید آنها را حمل میکردند به همین شعارها آراسته شده بود. البته این رقابتها در شبکههای خارجی پخش شده و توانست تا حدود زیادی نام ایران را به سرزبانها بیاندازد.
از بین ایرانیانی که در مسابقات جهانی حضور یافتهاند کدام یک بهترین نتیجه را کسب کرده است؟
- فرزاد موسی خانی در مسابقات جهانی که در سال ۲۰۰۷ برگزار شد، موفق شد عنوان قهرمانی را از آن خود کند. کریم تاشی به خاطر حضور سه باره در مسابقات جهانی و مجتبی ملکی هم چون در مسابقات کیش در جایگاه سوم قرار گرفته بود، جواز حضور در این رقابتها را کسب کردند. فرزاد هم در رقابتهای روسیه موفق شده بود جواز حضور در این مسابقات را از آن خود کند.
رقابتهای روسیه چه زمان و به چه شکل دنبال شد؟
- این مسابقات سال ۲۰۰۶ با حرف و حدیثهای زیادی دنبال شد که شبکه خبر هم همان وقت به آن اشاره کرد. این رقابتها در شهر پژوفسکی روسیه برگزار شد. ۷۰درصد از جمعیت این منطقه را که در نزدیکی مسکو واقع شده یهودیان تشکیل میدهند. در این مسابقات ۱۴ ورزشکار حضور داشتند که ۹ تن از آنها را من با کمک همسرم که مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل فدراسیون قویترین مردان جهان است، دعوت کرده بودیم و پنج نفر آنها را هم فدراسیون روسیه به مسابقات فرستاده بود. مسابقات آغاز شد و من دیدم که پرچم رژیم اشغالگر قدس نیز در میان پرچمها، به اهتزاز در آمده است. از همین رو پرس و جو کردم تا اینکه متوجه شدم یکی از ورزشکاران رژیم اشغالگر قدس که در روسیه زندگی میکند توسط این کشور راهی مسابقات شده، ما هم که شرایط را به این شکل دیدم دستور دادم تا پرچم رژیم اشغالگر قدس را پایین بیاورند و ورزشکار این رژیم را از مسابقات خارج کنند، این در حالی بود که خیل عظیم یهودیان در محل حضور داشتند و با این کار مخالفت کردند، اما چون بنده عضو هیات رییسه فدراسیون بینالمللی هستم و ریاست کنفدراسیون آسیا را نیز برعهده دارم و از همه مهمتر اکثر ورزشکاران به دعوت من به این رقابتها آمده بودند اگر با شرایط بنده موافقت نمیکردند اجازه شرکت آنها را در رقابتها نمیدادم مجبور شدند پرچم رژیم اشغالگر را پایین بیاورند و نماینده این رژیم را نیز از مسابقات خارج کنند.
حال شما قضاوت کنید چه کسی میتواند در میان آن همه یهودی و در کشوری غریب دست به انجام چنین عملی بزند. من به خاطر اعتقادات و آرمانهای نظام جمهوری اسلامی این کار را کردم و هیچ وقت هم خواستار این موضوع نشدم که بابت این کار که آن را به خاطر اعتقادات دینیام انجام دادم مورد تشویق قرار گیرم. من پرچم رژیم اشغالگر را پایین آوردم و اجازه حضور ورزشکار این رژیم را در مسابقات ندادم، چون باوری اینگونه دارم و میخواستم اعتقاد ایران و ایرانیان را بر سر زبانها بیاندازم. البته اگر نفوذ و کرسی که بنده در هیات رییسه جهانی و آسیا در اختیار دارم نبود هیچ گاه نمیشد چنین کاری کرد، اما با تمام این تفاسیر مسوولان و دستاندرکاران ما کمترین توجهی به کرسیهای بینالمللی نمیکنند. این در حالی است که سایر کشورها تمام تلاش خود را به کار میگیرند تا پستهای اینچنینی را از آن خود کنند و در مقابل در ایران افرادی را هم که صاحب پست هستند، حمایت نمیکنند تا نهایتا آنها هم پست و مقام خود را از دست دهند.
ارسال نظر