افشارزاده: برنامه داشته باشیم در المپیک لندن موفق می‌شویم

دبیرکل کمیته ملی المپیک گفت: با برنامه محوری و تدارک خوب تیم‌های ورزشی می‌توانیم در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ و المپیک ۲۰۱۲ موفق شویم.

بهرام افشارزاده، دبیرکل کمیته ملی المپیک در رابطه با برنامه‌های آماده‌سازی رشته‌های ورزشی برای حضور در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ و المپیک لندن، با اشاره به آخرین اقدامات صورت گرفته برای تیم ملی فوتبال امید اظهار کرد: در فوتبال یک کار بزرگ در پیش داریم. از آنجا که افراد موردنظر برای سرمربیگری تیم امید برنامه‌های خود را ارائه ندادند، مهلت انتخاب سرمربی تمدید شد. اگر برنامه محور باشیم و دقیق عمل کنیم و برای تیم خوب تدارک ببینیم قادر هستیم در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ و المپیک ۲۰۱۲ مقام بیاوریم. باید دقت کرد که حضور در مجامع بین‌المللی نیاز به یک برنامه مدون دارد.

وی تاکید کرد: این کار باید زودتر انجام شود. استدلال فدراسیون این است که چون اکثر مربیان در لیگ برتر مشغول به کارند، تمایلی برای پذیرش این سمت ندارند و از این نظر داریم زمان‌سوزی می‌کنیم. هر روز دیرتر انتخاب کردن سرمربی ما را یک ماه عقب‌تر می‌اندازد.

دبیرکل کمیته ملی المپیک کسب مقام چهارم در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ را مستلزم چند فاکتور مهم دانست و گفت: اول اینکه تک تک فدراسیون‌ها باید احساس مسوولیت کرده و این رویداد بزرگ را درک کنند و موفقیت در این مهم به همبستگی فدراسیون‌ها، سازمان تربیت بدنی، کمیته ملی المپیک و همه افراد مرتبط با ورزش نیاز دارد و در این میان وظیفه کمیته ملی المپیک سنگین است.

وی ادامه داد: در همین راستا از هفته گذشته در جلساتی با حضور محمد علی‌آبادی، کیومرث‌هاشمی، رییس و نایب رییس فدراسیون مربوطه، یک کارشناس که از سوی کمیته ملی المپیک انتخاب شده است، به بررسی برنامه‌های همه فدراسیون‌ها می‌پردازیم و این جلسات تا آخر دی ماه نیز ادامه خواهد یافت. تاکنون همه فدراسیون‌ها برنامه چهار ساله و یک ساله خود را تنظیم کرده و آن را ارائه کرده‌اند که بعضی از برنامه‌ها کامل نبوده و از آنها خواستیم برنامه‌هایشان را کامل کنند. این برنامه‌ها بررسی شده و جواب‌های لازم داده خواهد شد.

دبیرکل کمیته ملی المپیک تصریح کرد: از ابتدای اسفند برای حضور در گوانگجو و در ادامه برای لندن تقویم تدارکاتی را اجرا خواهیم کرد. مربیان و کمک مربیان را انتخاب کرده و بررسی کلی بر مربیان خارجی خواهیم داشت. بسیاری از مربیان خارجی در انتهای قرارداد قرار دارند و در نتیجه لازم است با بررسی عملکرد درباره تمدید یا عدم تمدید قرارداد تصمیم‌گیری شود.

وی با اشاره به اینکه تمام امکانات آکادمی از ابتدای اسفند در اختیار فدراسیون‌ها قرار می‌گیرد گفت: آکادمی ملی المپیک موظف شد از این تاریخ تا شروع بازی‌های گوانگجو هیچ برنامه‌ای نداشته باشد تا فدراسیون‌ها و ورزشکاران به راحتی بتوانند از مرکز سنجش آکادمی استفاده کنند و به فدراسیون نیز گوشزد شده است که هیچ تیمی بدون تست به گوانگجو اعزام نخواهد شد و حضور تیم‌ها منوط به تایید متخصصین مرکز سنجش است و برای هر رشته نورم‌های مختلف را تدارک خواهیم دید تا هر کس را با نورم خودش بسنجیم.

وی تاکید کرد: بازی‌های گوانگجو مقدمه‌ای برای المپیک ۲۰۱۰ است و اگر برنامه محور حرکت کنیم و سر راه اشکالاتی پیش نیاید به اهدافمان می‌رسیم. ما باید با درایت این راه صعب العبور را هموار کنیم و هرچه سریع‌تر به قله موفقیت برسیم.

دبیرکل کمیته ملی المپیک در رابطه با سیاست این کمیته در قبال حمایت از فدراسیون‌های ورزشی گفت: رشته‌های ورزشی را به سه بخش تقسیم کرده‌ایم؛ گروه اول فدراسیون‌هایی هستند که ۸۰درصد مدال آورند، دسته دوم فدراسیون‌هایی هستند که در گذشته به جایگاه‌های چهارمی و پنجمی رسیده‌اند و با حمایت می‌توانند در گوانگجو موفق باشند و دسته سوم فدراسیون‌هایی هستند که به برنامه‌ریزی دراز مدت نیاز دارند.

وی در پاسخ به این سوال که پیش از المپیک و در دوره‌های گذشته نیز از فدراسیون‌ها خواسته شد تعداد مدال‌هایی که کسب می‌کنند را مشخص کنند اما، این شیوه موفق نبود آیا باز هم همین روش را به کار می‌گیرد؟ گفت: باید از گذشته درس عبرت بگیریم. به آینده چشم بدوزیم و پل‌های پشت سر را خراب کنیم.

دبیرکل کمیته ملی المپیک در پاسخ به این سوال که آیا تغییرات احتمالی روسای فدراسیون‌ها در برنامه‌ها تداخل ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: سازمان تربیت بدنی حتما براساس ارزیابی به این تغییرات دست می‌زند. در بعضی از فدراسیون‌ها حتی این تغییر می‌تواند نقطه عطف هم باشد. افراد جدیدی هم که احتمالا انتخاب خواهند شد از دل آن ورزش خواهند بود و آگاهی‌های لازم را از آن رشته دارند و با کمیته ملی المپیک هماهنگ هستند.