نگاه روز
بحران در باشگاه سپاهان و سکوت ساکت
بحران در «باشگاه فرهنگی ورزشی سپاهان» شدت بیشتری یافته است. با وجود تصمیمهای گرفته شده در جهت تسریع روند موفقیتهای تیم فوتبال این باشگاه، اما...
ساره صدر
بحران در «باشگاه فرهنگی ورزشی سپاهان» شدت بیشتری یافته است. با وجود تصمیمهای گرفته شده در جهت تسریع روند موفقیتهای تیم فوتبال این باشگاه، اما... به دلیل وجود مدیریتهای سلیقهای؛ انتظار نمیرود که بحرانهای باشگاه سپاهان به این زودیها روند رو به بهبودی پیدا کند. علاوه بر فوتبال، رشتههای دیگر باشگاه (مثل هندبال همیشه برنده) نیز از بحران بینصیب نمانده و بسیاری معتقدند که تیم هندبال سپاهان در فرصت باقی مانده نمیتواند حتی ادعای قهرمانی را بر زبان بیاورد.
این روزها آرشیو صفحات ورزشی تمام روزنامههای محلی را که ورق بزنی، شاید کمتر از یک چهارم سالهای گذشته، میشود مصاحبه ای از مدیرعامل باشگاه سپاهان پیدا کرد. چرا؟ مدیران کارکشته به دو دلیل سیاست سکوت در برابر مطبوعات را پیش میگیرند: یا تصمیم گیری اشتباهی رخ داده است و نمیخواهند رسانهها را حساس کنند یا اینکه میخواهند روزهای آخر مدیریت خود را بی حاشیه به پایان برسانند.
«محمدرضا ساکت» مدیرعامل باشگاه سپاهان، بعد از بازیهای جام باشگاههای آسیا دچار یک سکوت اجباری شده است. سکوتی که باعث شده او که همیشه گفتوگو با خبرنگاران را در اولویت کاری خود قرار میداد، در طی چند ماه گذشته (و در واقع بعد از بازیهای جام باشگاههای جهان) تلفن همراه خود را جواب ندهد و خبرنگاران برای مصاحبه با او اجبارا با دفتر کارش تماس بگیرند. منشی دفتر ساکت هم تنها با جملاتی نظیر «جلسه دارند» یا «در دفتر نیستند» خبرنگاران را با دنیایی از سوالات رها میکند.
انتخاب اشتباه «انگین فیرات» به سرمربیگری تیم سپاهان و پس از آن مشکلات ناشی از شکست و ضعفهای تاکتیکی این مربی آلمانی ترک تبار و اخراج ناهنگام او در غیاب مدیرعامل باشگاه؛ و پس از آن اصرار رجایی برای جذب «حمید استیلی»، مخالفتهای سرسختانه ساکت و کمی بعد نرم شدن ساکت (تا جایی که حضور این مربی جوان در اصفهان داشت رنگ واقعیت میگرفت) و پس از آن سکوت مجموعه و انتخاب پرفراز و نشیب چرخابی به سرمربیگری؛ به علاوه بحران در تیم هندبال و فاصله زیاد آن تا صدر نشینی و... همه و همه میتواند دلایلی محکم برای سکوت ساکت باشد.
این درحالی است که ساکت، مدیرعامل طلایی پوشان و طلایهدار افتخارات این باشگاه، باید نسبت به مخاطبین و هواداران مجموعه خود پاسخگو باشد. چراکه علاقهمندان این تیم نه تنها در اصفهان، بلکه در سطح کشور و حتی در آسیا منتظرند حرفهای آقای مدیرعامل را در رابطه با مسائل پیش آمده بشنوند.
امروز توفان بحرانهای سپاهان دارد تمامیتیمهای مختلف این باشگاه را درمینوردد؛ گویی سرنگ مدیریتهای مثال زدنی ساکت تنظیم نشده و دوز سیاستها را به خوبی رعایت نمیکند و دیگر اینکه «ساکت با این همه حرف و حدیث میماند یا میرود؟» را کسی نمیداند، اما مساله مهم تر اینکه در صورت رفتن ساکت، آیا مدیریت او به گونهای هست که اهالی باشگاه سپاهان را از بارش مشکلات معمول در تغییر مدیریتها حفظ کند یا نه؟ در چنین وضعیتی سکوت ساکت با تشدید صحبتهای درگوشی همراه خواهد بود. تجربه بحرانهای پشت سر گذاشته شده این تیم در سالهای اخیر و در طی بازیهای متعدد، نشان میدهد که شیوه مدیریت محمدرضا ساکت همواره توانسته با همراهی مطبوعات محلی (در برابر موج تخریبی بعضی از مطبوعات سراسری) بحرانهای این تیم را به مشکلاتی زودگذر تبدیل کند؛ مشکلاتی که بسیار زودتر از آنچه که به نظر میرسد حل و فصل میشوند. سکوت ساکت و همچنین عدم حمایت مطبوعات از این باشگاه میتواند سپاهان را در برابر بحرانهای کوچک و بزرگ آسیبپذیر کند و طبیعتا طول دوره زمانی خروج از بحران بیشتر خواهد شد. در چنین وضعیتی بهتر است به شیوه مدیریت بحران و همچنین نقش بسزا و تعیینکننده رسانهها توجه بیشتری نشان داده و اولویت را به ثبات وضعیت کنونی آن داد؛ تا بحران ناشی از مدیریت سلیقهای، باعث خانهخرابی تیمهای باشگاه سپاهان نشود.
منبع: روزنامه الکترونیکی جهان ورزش
ارسال نظر