در حالی که مسوولان سازمان تربیت بدنی به فراخور همت خود و همچنین دستور اکید مقام معظم رهبری، ورزش قهرمانی را در اولویت امور خود قرار داده بودند،‌ برخی فدراسیون‌ها نه تنها در راستای محقق کردن این هدف تلاش نمی‌کنند، بلکه گاه سکون و حتی عقب گردی در چرخه عملکرد آن فدراسیون دیده می‌شود.

این عقب‌گرد و سکون برای منتقدانی که بیرون از گود نظاره گر عملکرد مسوولان فدراسیون‌ها هستند، زمانی آشکار می‌شود که نمرات منفی در کارنامه حضور ورزشکاران آن فدراسیون در عرصه رقابت‌های برون مرزی ثبت می‌شود. رقابت‌های بین‌المللی تنیس فیوچرز بهانه مناسبی برای بررسی عملکرد ۴ ساله رییس فعلی این فدراسیون است.

طی سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷، ۲۰ هفته مسابقات بین‌المللی فیوچرز به میزبانی ایران برگزار شده است.

رقابت‌های فیوچرز در سال ۱۳۸۴:

در هفته اول ۴ بازیکن در راند دوم با حضور در جمع ۱۶ نفر حذف شدند. یک بازیکن در هفته دوم، ‌سه بازیکن در هفته سوم و دو بازیکن در هفته چهارم حداکثر به راند سوم رسیدند و از صعود به مرحله نیمه‌نهایی بازماندند.

رقابت‌های فیوچرز در سال ۱۳۸۵:

یک بازیکن در هفته پنجم و یک بازیکن در هفته ششم در راند دوم از جدول ۳۲ تایی حذف شدند. یک بازیکن در هفته اول،‌ یک بازیکن در هفته دوم و یک بازیکن در هفته چهارم در راند سوم از جدول ۳۲ تایی حذف شدند. بهترین نتیجه رقابت‌های فیوچرز در سال ۸۵ صعود یک بازیکن به مرحله نیمه نهایی بود که از ادامه حضور در رقابت‌های فینال بازماند.

رقابت‌های فیوچرز در سال ۱۳۸۶:

سه بازیکن در هفته اول، ‌۲ بازیکن در هفته دوم و ۲ بازیکن در هفته سوم حداکثر به راند دوم رسیدند و از ادامه حضور در رقابت‌های فیوچرز بازماندند.

رقابت‌های فیوچرز در سال ۱۳۸۷:

یک بازیکن در هفته اول، ‌۲ بازیکن در هفته دوم، ‌۳ بازیکن در هفته سوم، ‌سه بازیکن در هفته چهارم،‌ ۲ بازیکن در هفته پنجم و یک بازیکن در هفته ششم حداکثر به رانددوم رسیدند و حتی یک تنیسور به مرحله سوم راه نیافت.

۵۰۰ میلیون تومان هزینه میزبانی ۲۰ هفته فیوچرز

هزینه‌های برگزاری هر ۲ هفته مسابقات بین‌المللی فیوچرز ۳۰۰۰۰ دلار جوایز نقدی و رقمی بالغ بر ۲۰ میلیون تومان هزینه‌های برگزاری رقابت‌ها از جمله سفر،‌ اقامت، دستمزد، سرداور، ‌مدیر مسابقات، ‌کادر داوران، ‌عوامل اجرایی، زمین‌ها و ... شده است.

با توجه به میزبانی ۲۰ هفته مسابقات فیوچرز در تهران و کیش در طول ۴ سال گذشته، ‌مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان هزینه میزبانی این رقابت‌ها شده است. این در حالی است که بودجه فدراسیون در سال ۸۷، ۶۰ میلیون تومان بوده است.

چند سوال؟

۱ - در حالی که فدراسیون تنیس برای برگزاری اردو،‌مربی، اعزام و ...هرچند هزینه‌ای را برای تنیسورهای ملی پوش خود متقبل نمی‌شود و تنیسورهای ما می‌بایست با هزینه شخصی برای کشور افتخارآمیزی کنند، ‌بازدهی و دستاورد میزبانی ۲۰ دوره فیوچرز و هزینه کردن مبلغ بالغ بر ۵۰۰ میلیون تومان چه بوده است؟

۲ - با نگاهی اجمالی به نتایج ۴ سال اخیر و سقوط مشهود عملکرد تنیسورهای کشورمان در جدول مسابقات، آیا مسوولان فدراسیون تنیس به دنبال ارتقای سطح کیفی تنیس ایران بودند یا تنزل آن؟ طبق آمار ۴ سال گذشته تنها یک تنیسور کشورمان در سال ۸۵ حداکثر به مرحله نیمه نهایی راه یافته است و در سال‌های ۸۶ و ۸۷ تمام تنیسورهای ایران حداکثر به مرحله دوم راه یافته‌اند.

۳ - در طول برگزاری ۲۰ دوره رقابت‌های فیوچرز حتی یک بار موفق به کسب مقام در انفرادی مردان که ملاک ارزش‌گذاری اصلی در تنیس جهان است،‌ نشده‌ایم بلکه در اکثر دوره‌ها در همان اولین دور حذف شده‌ایم. فدراسیون تنیس چه توجیهی برای اتخاذ چنین تصمیمات فنی که ثمره ای جز اتلاف زمان و سرمایه برای تنیس کشورمان نداشته، می‌تواند ارائه کند؟!

منبع :ایپنا