علی کفاشیان

عضو هیات اجرایی کمیته ملی المپیک در خصوص دو شغله بودن روسای فدراسیون‌های ورزشی گفت: معتقدم ریاست فدراسیون پست دولتی محسوب نمی‌شود و اغلب روسای فدراسیون‌ها به‌صورت افتخاری این مسوولیت را برعهده دارند. بنده از حدود ۲۰ سال گذشته در مسوولیت‌های ریاست فدراسیون دو و میدانی، معاون فنی سازمان تربیت بدنی، دبیرکلی کمیته ملی المپیک و درحال حاضر ریاست فدراسیون فوتبال را برعهده دارم اما فدراسیون‌ها نهادهای عمومی غیردولتی هستند که ریاست آنها، پست دولتی که درقبال آن حقوق، ردیف بودجه یا پست سازمانی از سوی دولت تعریف شده باشد، وجود ندارد و به همین دلیل نمی‌توان این مسوولیت را شغل دولتی تعبیر کرد.

اغلب روسای فدراسیون‌ها به صورت افتخاری یا به‌صورت مامور در ورزش خدمت می‌کنند در حالی‌که در قبال این مسوولیت هیچگونه حقوق و دستمزدی دریافت نمی‌کنند و اغلب درآمدشان از ناحیه دیگر دستگاه‌های دولتی تامین می‌شود.

از ۲۵ سال گذشته اغلب روسای ورزشی یا در استخدام دولت بودند یا در مشاغل شخصی حضور داشته‌اند، ولی نمی‌توان این موضوع را دو شغله بودن مدیران ورزشی عنوان کرد؛ چرا که مسوولیت فدراسیون حرفه اصلی هیچ یک از این روسای فدراسیون‌های ورزشی نیست و از بابت این مسوولیت درآمدی عاید اینگونه مدیران نمی‌شود.

بنده در دوره ریاست فدراسیون دوومیدانی، کارمند رسمی بانک مرکزی بوده و به عنوان مامور در این مسوولیت حضور داشتم اما در حالی ریاست فدراسیون دوومیدانی را برعهده داشتم که حقوقم را از بانک مرکزی دریافت می‌کردم و اینگونه نبود که به واسطه ریاست فدراسیون حقوق جداگانه‌ای دریافت کنم.

به‌طور نمونه روسای فدراسیون‌های هندبال و شنا (رحیمی و مرادی) نیز کارمند رسمی سازمان تربیت بدنی هستند که به‌صورت مامور در فدراسیون‌های مذکور فعالیت دارند ولی حقوق و مزایای خود را از سازمان دریافت می‌کنند.

موضوع دو شغله بودن مدیران ورزشی شامل حال اغلب روسای فدراسیون نمی‌شود؛ چرا که این مسوولیت شغل رسمی و سازمانی نیست و تنها یک مسوولیت افتخاری است و نمی‌توان آن را شغل و حرفه دولتی تلقی کرد.