روایت رییس جمهور پیشین کشورمان از فراز و نشیبهای مدیریت ورزش
خاتمی: اگر عیبی وجود دارد از برنامه ریزی است
ورزش برای امنیت ملی ما اهمیت دارد
عکس:سعید فائق معاون سابق سازمان تربیت بدنی بانی اصلی این دیدار بود
ورزش برای امنیت ملی ما اهمیت دارد دنیای اقتصاد: رییسجمهور سابق کشورمان گفت: ورزشی نویسان بدانند مخاطبان بسیاری دارند و میتوانند در بهبود امور ورزش و اصلاح اشکالات تاثیرگذار باشند. مسوولان هم این انتقادات را کارشکنی به حساب نیاورند و با مشاوره با صاحبنظران و گوش دادن به انتقادات اصولی، مشکلات را برطرف کنند.
حجتالاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی در دیدار با جمعی از خبرنگاران ورزشی با اشاره به اینکه در ماه مبارک شعبان به سر میبریم که اوج شکوه آن در سالروز میلادحضرت بقیها... الاعظم، حضرت حجت بنالحسن(عج)است؛ گفت: این عید را به شما و به همه ورزشدوستان و ورزشکاران و همه ملت شریف ایران و به همه آزادگان دنیا تبریک عرض می کنم و امیدوارم خداوند پرده غیبت را بدرد و با محوریت و مداریت آن بزرگوار شاهد استقرار عدل و انسانیت در سراسر زمین باشیم. ابتدا به موضوع مهدویت اشارهای دارم و سپس به ورزش و وضعیت کنونی آن میپردازم.
مهدویت با دو عنوان امید و انتظار همراه است
وی خاطرنشان کرد: مفهوم مهدویت و وجود مبارک حضرت مهدی(عج) با دو عنوان امید و انتظار همراه است؛ گرچه امید و انتظار به نحوی به یکدیگر نزدیک میشوند، اما با یکدیگر فرق دارند.
سیدمحمد خاتمی با بیان اینکه آرزو به خواستهای گفته میشود که احتمال تحقق آن کم است، ادامه داد: مثل آرزوهایی که کودکان دارند مثلا میخواهند در آسمان پرواز کنند، گرچه همین آرزوها گاهی منشا خلاقیتها و ابتکاراتی میشود که ذاتا خیر است. مثل پرواز که انسان از قبل آرزوی آن را داشت و بالاخره به آن رسید، اما معمولا آرزو به اموری تعلق میگیرد که دور از دسترس است، اما امید به خواستی گفته میشود که قابل تحقق است و این تفاوت عمده میان امید و آرزو است.
در زمینه مهدویت بارها گفتهام که انتظار دو طرفه است
رییس بنیاد باران خاطر نشان کرد:در زمینه مهدویت بارها گفتهام که انتظار دو طرفه است. از یک طرف ما منتظریم که آن بزرگوار بیاید و از طرف دیگر ایشان منتظر است که ما زمینه را فراهم کنیم تا اراده خداوند بر این تعلق بگیرد که بیاید و زمین را پر از عدل و داد کند، همانگونه که پر از ظلم و فساد شده است. برخی معتقدند هر چه ظلم و فساد بیشتر باشد، ما هم به آن دامن بزنیم امکان ظهور امام زمان بیشتر است پس باید به ظلم و فساد دامن زد، این تصور غلطی است.
امام زمان در بستر آمادگی جامعه انسانی خواهد آمد
خاتمی افزود: امام زمان در بستر آمادگی جامعه انسانی خواهد آمد. یکی از مسائلی که امروزه وجود دارد، این نگرانی و آشفتگی است که در سراسر دنیا وجود دارد. دنیای امروز دنیای ناامنی شده و هیچکس در شرق و غرب امنیت ندارد و این سوءتفاهمات و جنگهای روانی که وجود دارد این ناامنی بشر را آماده میکند که زندگی عدل بنیادی را بپذیرد.
رییسجمهور سابق کشورمان اظهار کرد: در ایران، انقلابی شده که به نام اسلام و تشیع و حضرت مهدی (عج) تحقق یافته و در مملکت ما شور و هیجانی به خصوص در نسل جوان ایجاد شد. مسلما انقلاب ما به این هدف نبود که بیاییم همه جهان را بگیریم و همه جهان را تحت سلطه خودمان و حرف حقمان قرار دهیم، زیرا این موضوع متعلق به اراده حضرت پروردگار است. اراده خدا بر این قرار گرفته که این حق بر همه زمین و زمان حاکم شود و فلسفه وجودی حضرت مهدی (عج) نیز همین است. ما که این رسالت را نداریم، اما در گوشهای از زمین و در سرزمین مقدسی به نام ایران، عدهای از مردم رشد یافتند و بیدار شدند و به خصوص با رهبری ممتاز حضرتامام(ره)، رژیم فاسدی را کنار زدند و نظام جمهوری اسلامی را ایجاد کردند تا به قول امروزیها نمونهای ساخته شود که دیگر کشورها را جذب کند و آنها بدانند این انقلاب نمونهای از وعده الهی است و الگوسازی شود که در آن اخلاق و معنویت و پیشرفت و آبرو و حیثیت و امنیت شغلی و سیاسی در آن باشد و مردم احساس کنند کشورشان در میان کشورهای دنیا عقب افتاده نیست و مردم در اقشار مختلف از آن رضایت داشته باشند. خاتمی افزود: توقع نداریم در یک شب و یک سال و ۱۰ سال و ۳۰سال به اوج مورد نظر برسیم، اما حتما باید در آن جهت حرکت کنیم و حتما باید سال به سال احساس کنیم امنیتمان بیشتر شده؛ تولیداتمان بهتر شده ،تسلطمان بر دانش و تکنولوژی افزایش یافته و حضورمان در بازارهای جهانی ارزانتر و آسانتر انجام میگیرد. حتما احساس کنیم حرمت ایران و ایرانی در دنیا بالا رفته است و اگر این احساس نباشد، نشان میدهد که در کارمان مشکلی وجود دارد و باید دید سال به سال پیشرفت کردهایم یا عقبگرد.
ایرانی بودن روح عدالتخواهی و عدالتطلبی را پرورش میدهد
سیدمحمد خاتمی با اشاره به اینکه ایرانی بودن روح عدالتخواهی و عدالتطلبی را پرورش میدهد. ادامه داد: مساله دیگر این که در این کشور باید میزان موفقیت خودمان را به میزان رضایت جامعه از کسانی که دستاندرکار امور هستند بدانیم. آیا این رضایت وجود دارد؟ حالا ممکن است بنده به عنوان شخصی که روزی مسوول بوده، خیلی هم مدعی باشم که مثلا مردم به من علاقه دارند، اما واقعا این شعار کار را درست میکند؟ یا اگر برویم میان اقشار مختلف مردم باز هم این رضایت وجود دارد؟ اگر این رضایت چه در قشر متدین جامعه و چه در قشر عادی یا جوان یا نخبه یا کشاورز یا کارگر باشد، خوب است، اما نباید فراموش کرد که همیشه همه راضی نیستند، اما باید اکثریت راضی باشند؛ نه این که خود گویی و خودخندی و خود مرد هنرمند ی .
در دنیای امروز، ورزش یک هدف است
سید محمد خاتمی خاطر نشان کرد: در زمینه مسائل ایران از جمله مسائل مهم باید ورزش را مدنظر قرار داد. در دنیای امروز ورزش یک هدف است.
رییس بنیاد باران در ادامه گفت: در دنیای ماشین زده امروز که روابط و نحوه زندگی متفاوت شده یک پدیدهای به نام ورزش پرکننده یک خلاء است که در زندگی و دنیای مدرن ایجاد شده است. ورزش اگر واقعا درست انجام شود نه تنها سلامت جمعی، بلکه یک نوع تعادل روحی و معنوی هم در انسان ایجاد میکند.وی افزود: علاوهبر این در دنیای امروز ورزش یک هدف است، یعنی اگر این نباشد به خصوص در جامعه جوان خلائی ایجاد میشود که هیچ چیز نمیتواند جای آن را پر کند.
خاتمی تاکید کرد: یک جامعه متعادل و راضی حتما باید ورزش را به عنوان یک ضرورت نه به عنوان یک تفریح، مورد توجه قرار دهد. سید محمد خاتمی افزود: نمیخواهم بحث کنم که چرا در دنیای امروز ورزش یک هدف است نه یک وسیله برای رسیدن به هدفی دیگر. بین ۶۵ تا ۷۰درصد جامعه ما را افراد پایین ۳۵ سال تشکیل میدهند و جامعه جوان به تحرک نیاز دارد. جوان چند چیز میخواهد: آرمان، تحول و نشاط که ورزش هر ۳ اینها را تامین میکند.
خاتمی یادآور شد: دوستان درباره طرح جامع ورزش گفتند. برای چنین اهدافی باید طرح جامع داشت و اصلا نمیگوییم این طرح مثل وحی الهی هیچ عیب و نقصی ندارد، اما مهم این است که در این زمینه گام برداشتیم. تعدادی از اساتید علمی و ورزشی به لحاظ تئوری و عملی دور هم جمع شدند و پیشنویسی نوشتند. این مساله چندین جلسه در شورایعالی ورزش با حضور صاحبنظران مطرح شد و فکر نمیکنم برنامهای تا این قدر رویش کار شده باشد و از رییسجمهور تا متخصصان درگیر قضیه شده باشند.رییسجمهور سابق کشورمان گفت: در دوره آقایهاشمی، شورایعالی ورزش زیر نظر معاون اول بود، اما پس از آن من سعی میکردم خودم در ۸۰درصد آنها حضور یابم به خصوص در مباحث اساسی.
خاتمی افزود: کار دیگر این بود که یک یا دودرصد از درآمدهای بخشهای مختلف به ورزش اختصاص داده شود. یک وقت گفتند بودجه سازمان تربیت بدنی ۲میلیارد است که شد ۱۰میلیارد و سال بعد از آن ۲۰میلیارد، اما با اضافه شدن آندرصد، دهها میلیارد تومان به سمت ورزش سرازیر شد.رییس بنیاد باران خاطرنشان کرد: برای دسترسی بیشتر مردم و جوانان گفتیم در هر مرکز استان حداقل یک ورزشگاه ۱۵هزار نفری داشته باشیم و کمک کنیم به تشکیلات ورزش و اماکن و امکانات ورزشی را در سراسر کشور گسترش دهیم؛ یا دو قطب فوتبال کشور پرسپولیس و استقلال وقتی مشکل پیدا میکردند، به آنها کمک میکردیم.
خاتمی گفت: دیدم باشگاه آرارات مشکل دارد و کمک مخصوص کردم که راه بیفتد. باید کمک کرد تا باشگاههایمان به سوی حرفهای شدن حرکت کنند و این پایهگذاری بود و اگر درست ادامه پیدا میکرد، امروز در المپیک دچار این مشکلات نمیشدیم. حتما مسائلی بوده، اما نباید فقط گفت مشکلات داوری و بدشانسی مانع از کسب مدال شد. چرا باید قبل از المپیک تعدادی از ورزشکاران دچار آسیبدیدگی شوند و چرا قهرمانی که به او امید داشتیم، شکست بخورد و حذف شود؟ آن ورزشکار تقصیری ندارد، بلکه یک جای کار اشکال دارد. همه دنیا تلاش میکنند تا اگر در مسابقات هم شکست میخورند، در المپیک برنده باشند.رییسجمهور سابق کشورمان با اشاره به اینکه همه رقیبان ایران که در آسیا بودهاند و ما آنها را بردهایم، حالا مدالهای رنگارنگ میگیرند و ما ماندهایم. ادامه داد: این نشان میدهد که آنها برای المپیک برنامه صحیح و اصولی داشتهاند و این قدر جوانهایشان را برای مسابقات معمولی فرستادهاند که برای المپیک باتجربه شدهاند و مدال میگیرند.
خاتمی تصریح کرد: کشور ما کشور جوانی است و خیلی از تفریحات کشورهای دیگر را به دلیل مقررات اسلامی نداریم که بحق است، اما خیلی وقتها تنگنظری میکنیم. ورزش جایی است که هر کس، هر جا احساس کمبود کرده میتواند در ورزش جبران کند. ورزش برای امنیت ملی ما هم اهمیت دارد و باعث وحدت ملی میشود. وقتی تیم ملی به جامجهانی میرود، اقشار مختلف مردم، خوشحال میشوند و با باخت آن همه غمگین.
رسانههای ورزشی ما بیشتر انتقادکنند
وی خاطر نشان کرد: معتقدم که باید بیشتر به ورزش بها داد و رسانههای ورزشی ما بیشتر انتقادکنند و اشکالات را به طور اصولی بگویند. مطرح شدن تیمهای ما در سطح جهان در رشتههای والیبال و بسکتبال که ناگهان اتفاق نمیافتد، بلکه به دلیل سرمایهگذاریهای قبلی این افتخارآفرینیها صورت گرفت و همیشه میگفتم در رشتههای پرمدال مثل دو و میدانی، شنا و تیراندازی که امکانات کمتری هم میخواهد، بیشتر سرمایهگذاری شود. خاتمی افزود: بسیاری از درخششها در رشتههای مختلف حاصل سرمایهگذاری معنوی و مادی و زمینه سازی برای بروز و ظهور جوانان با استعداد بود، ولی اگر آن راه دنبال نشود و بیتوجهی کنیم در عرصههای جهانی با شکست روبهرو میشویم و دل ملت هم میشکند؛ شاید ما در میانه راه سستی کردهایم یا بعدیها راه ما را ادامه ندادهاند، اما به هر حال مسوولان باید جواب مردم را بدهند.
رییسجمهور سابق کشورمان با اشاره به اینکه جوانها و ورزشکاران ما با تمام وجود تلاش میکنند و یقین دارم آنها کم نگذاشتهاند و اگر عیبی وجود دارد، از برنامهریزی و تشکیلات ورزشی ما است.وی افزود: ما آن زمان دولت اصلاحات، توجه زیادی به این مسائل داشتیم. پیروزیهای ورزشی مختص جوانها است و باعث رضایت مردم از نظام و دولت میشود و مردم را سر ذوق میآورد.خاتمی ادامه داد: ورزشینویسان بدانند مخاطبان بسیاری دارند و میتوانند در بهبود امور ورزش و اصلاح اشکالات تاثیرگذار باشند. مسوولان هم این انتقادات را کارشکنی به حساب نیاورند و با مشاوره با صاحبنظران و گوش دادن به انتقادات اصولی، مشکلات را برطرف کنند.
استعدادهای بیشمار را به فعلیت برسانیم
سید محمد خاتمی در پایان سخنانش تاکید کرد: امیدوارم استعدادهای بیشمار را به فعلیت برسانیم. نباید این مسائل تا المپیک ۴ سال آینده یادمان برود و باید از آنها برای رفع اشکالات و مشکلات درس بگیریم و بیشتر تلاش کنیم.
در ابتدای این دیدار حاضرین در جلسه به بیان دیدگاهها و نظرات خود پیرامون وضعیت کنونی ورزش کشور پرداختند.
ارسال نظر