شیوه جدید دلالی‌ در فوتبال ایران

ناگفته‌های جالب بازیکنی که تازه از لیگ اندونزی به کشور بازگشته است برخی از دلال‌های بین‌المللی به‎طور غیرقانونی بازیکنان درجه سه فوتبال ایران را به شرق آسیا می‌برند. به گزارش فارس، پدیده شوم دلالی و واسطه‌گری در فوتبال ایران بعد از اقدام‌های نیروهای امنیتی و اطلاعاتی در چند سال گذشته به حداقل رسید و تا اندازه‌ای بساط دلال‌هایی که در برخی روزنامه‌ها رسوخ کرده بودند و از قدرت کاذبی در رسانه‌ها نیز برخوردار بودند، برچیده شد. اکنون نیز اقدام‌های موثر مسوولان فوتبال این پدیده شوم را که موجب گران شدن بی‌مورد و بی‌دلیل فوتبال بود به حداقل رسانده است؛ تا دیگر شاهد این نباشیم که یک بازیکن درجه دوم با تبلیغات برخی روزنامه‌ها به قیمت یک بازیکن ملی و درجه اول قرارداد ببندد. اما حالا اتفاقی دیگر از این دست و از نوع بین‌المللی آن در حال رخ دادن و ریشه دواندن است. برخی از بازیکنان خارجی که در گذشته در فوتبال ایران فعال بوده‌اند اکنون به عنوان دلال بین‌المللی فعالیت می‌کنند و بازیکنان جوان را از لیگ‌های دسته یک، دو و سه ایران به کشورهای شرق آسیا مانند اندونزی، سنگاپور و مالزی می‌برند، آن هم بدون آنکه تشریفات قانونی نقل و انتقال بازیکن را انجام دهند. آنها بازیکنان ایرانی را بدون صدور مجوز قانونی (ITC) به لیگ‌های غیرمعتبر شرق آسیا می‌برند و از آنها سو‌ءاستفاده می‌کنند.

ک.الف. یکی از این بازیکنانی است که از سوی یک دلال به اندونزی برده شد. این بازیکن که به تازگی از اندونزی به کشور بازگشته است، گفت: «در آن کشور دو لیگ وجود دارد که از سوی دو برادر اداره می‌شود؛ یکی سوپر لیگ و دیگری «تری‌میا لیگ»، سوپر لیگ از سوی منابع دولتی تغذیه می‌شود و تری‌میا لیگ از سوی دومین شخص پولدار اندونزی. هرکدام از این لیگ‌ها نیز مدعی‌ هستند از دیگری بهتر هستند و می‌خواهند تیم‌های شرکت کننده در دیگر لیگ را جذب خود کنند».

در چنین شرایطی است که برخی از دلال‌ها با استفاده از ارتباطاتی که با برخی از باشگاه‌های لیگ برتری ایران دارند، بازیکنان درجه سوم ایران را به عنوان بازیکن مطرح به اندونزی می‌برند و آنها را به عنوان بازیکن درجه یک معرفی می‌کنند و از این تجارت نامتعارف در فوتبال سود خوبی می‌برند و بر اعتبار فوتبال ایران چوب حراج می‌زنند.

ک.الف. در مورد شگرد این دلال‌ها گفت: این دلال‌ها با مسوولان برخی باشگاه‌های لیگ برتری ارتباط دارند و نام بازیکنان درجه سوم را در سایت خارجی تیم‌های لیگ برتری وارد می‌کنند و آن سایت را به مسوولان باشگا‌ه‌های اندونزی نشان می‌دهند و آنها را مجاب می‌کنند که رقم‌های خوبی به این بازیکن درجه سه که به عنوان بازیکن ممتاز لیگ برتری به اندونزی برده شده بپردازند.

ک.الف. در این زمینه گفت: لیگ فوتبال اندونزی تازه ‎تاسیس است و مدیرانش تجربه لازم را ندارند. آنها به یک بازیکن مبلغی در حدود ۴ میلیون و پانصد هزار تومان به پول ایران حقوق ماهانه می‌دهند که رقم قابل توجهی برای یک بازیکن درجه سوم است. اما مساله اصلی این است که وقتی بازیکنان درجه سه ایرانی بازیکن مطرح معرفی می‌شوند، اعتبار فوتبال ایران نزد اهالی شرق آسیا و به ویژه کشور اندونزی خدشه‌دار می‌شود. اکنون چهار پنج بازیکن ایرانی در اندونزی بازی می‌کنند بدون آنکه مراحل قانونی انتقال را انجام داده باشند و بهتر است مسوولان مربوطه در این زمینه تا دیر نشده اقدام کنند.