گزینههای احتمالی انتخابات فدراسیون فوتبال، روی ترازو
در مسیر سئول
گروه ورزش: به سرعت برق و باد ۸سال گذشت. انگار همین دیروز بود که در پی برخی اتفاقات عجیبوغریب، علی کفاشیان به ریاست فدراسیون فوتبال رسید. در آن زمان محمد علیآبادی عزمش را جزم کرده بود همزمان با ریاست بر سازمان تربیتبدنی، نفر اول فدراسیون فوتبال هم باشد. او همه کارهایش را برای شرکت در انتخابات انجام داده بود، اما ناگهان ورق برگشت و با حساس شدن فیفا نسبت به حضور یک مقام دولتی در تشکیلات مدیریتی فوتبال، علیآبادی ناچار به کنارهگیری شد. در این بین فقط یک نامزد باقی ماند؛ کسی که خیلیها معتقدند فقط آمده بود تا به علیآبادی ببازد و تنور انتخابات را گرم کند.
گروه ورزش: به سرعت برق و باد ۸سال گذشت. انگار همین دیروز بود که در پی برخی اتفاقات عجیبوغریب، علی کفاشیان به ریاست فدراسیون فوتبال رسید. در آن زمان محمد علیآبادی عزمش را جزم کرده بود همزمان با ریاست بر سازمان تربیتبدنی، نفر اول فدراسیون فوتبال هم باشد. او همه کارهایش را برای شرکت در انتخابات انجام داده بود، اما ناگهان ورق برگشت و با حساس شدن فیفا نسبت به حضور یک مقام دولتی در تشکیلات مدیریتی فوتبال، علیآبادی ناچار به کنارهگیری شد. در این بین فقط یک نامزد باقی ماند؛ کسی که خیلیها معتقدند فقط آمده بود تا به علیآبادی ببازد و تنور انتخابات را گرم کند. کفاشیان با چنین شرایطی به ریاست فدراسیون فوتبال رسید و در کمال ناباوری ۸سال در این پست باقی ماند. حالا دوره دوم ریاست او بر فدراسیون هم به پایان رسیده و کفاشیان نهایتا تا اردیبهشت سال بعد که زمان برگزاری انتخابات خواهد بود میتواند به ریاستش بر فوتبال ادامه بدهد. به این ترتیب طبق معمول گمانهزنیها در مورد آینده فدراسیون فوتبال اوج گرفته است. برخی چهرهها صراحتا برای حضور در انتخابات چراغ سبز نشان دادهاند و برخی دیگر هم هنوز در حال سرد و گرم کردن شرایط هستند.
برگ برنده؛ کیروش
اگر اتفاق خاصی رخ ندهد باید از علی کفاشیان بهعنوان جدیترین گزینه انتخابات آتی فدراسیون فوتبال یاد کرد. بیگمان ریاست بر این تشکیلات زیر زبان کفاشیان مزه کرده و او بعد از این همه آزمون و خطا، قلقهای کار در این سیستم را آموخته است. مسلما انتقادات زیادی بر شیوه کاری رئیس خندهرو در ۸سال گذشته وارد بوده، اما به هر حال او دستاوردهای کمی هم نداشته است. صعود به جامجهانی فوتبال، موفقیتهای تیم فوتسال بانوان و از همه مهمتر کشاندن کارلوس کیروش به ایران و حفظ او روی نیمکت تیم کشورمان از مهمترین نقاط قوت کارنامه کفاشیان بوده است. اتفاقا حالا این آخری بهعنوان یکی از برگ برندههای مهم او در انتخابات مطرح شده است. در تقابل فدراسیون با وزارت ورزش، کیروش آشکارا جانب کفاشیان را گرفته است. او حتی استعفایش را به تاریخ برگزاری انتخابات تقدیم کفاشیان کرده تا نشان بدهد اگر او رئیس نماند، ممکن است دیگر خبری از مربی پرتغالی هم نباشد. با توجه به پایگاه اجتماعی وسیعی که کیروش در کشورمان دارد، هیچ بعید نیست سیستم مدیریتی فوتبال ایران بار دیگر به سمت انتخاب کفاشیان متمایل شود و به این ترتیب بقای مربی موفق تیم ملی را تضمین کند.
گزینه وزارت؟
از علیرضا اسدی هم بهعنوان یکی از نامزدهای احتمالی انتخابات آتی یاد میشود؛ دبیرکل فدراسیون فوتبال که در یک سال گذشته دائما به وزارت ورزش منتسب شده است. اغراق نیست اگر ادعا کنیم از زمان حضور کیروش در ایران، او تا به حال با هیچکس به اندازه اسدی دچار مشکل نشده است. حضور دبیرکل جدید در این سمت، خیلی زود کیروش را به مرز جدایی از تیم ملی رساند، اما فضای شاد کشور در نوروز۹۴ باعث شد همه چیز به خیر و خوشی تمام شود. حالا نزدیک شدن اسدی به کرسی ریاست فدراسیون فوتبال یک بار دیگر تنشها را افزایش داده است؛ طوری که کیروش صراحتا از او نام میبرد و آینده را مبهم توصیف میکند. اگر اسدی در انتخابات شرکت کند و کرسی ریاست را به دست بیاورد، اصطکاک طولانیمدت وزارت ورزش با فدراسیون فوتبال به پایان خواهد رسید، اما در عوض فصل تازهای از مناقشات، این بار بین فدراسیون و کارلوس کیروش آغاز خواهد شد!
سایر گزینهها
علی فتحاللهزاده یکی دیگر از چهرههایی است که برای حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال اعلام آمادگی کرده. مدیرعامل پیشین استقلال تهران که با این باشگاه به موفقیتهای زیادی دست یافته، اما دائما به ضعف در زیرساختسازی و انجام هزینههای کنترل نشده متهم شده است. اگر فتحاللهزاده رئیس فدراسیون فوتبال شود، تلاشش را برای حفظ کیروش به کار خواهد گرفت، اما بعید است آب وزارت ورزش با سیستم تحت اداره او در یک جوی برود؛ چه اینکه وزارت حضور او در راس هرم مدیریتی استقلال را هم برنتافت. از افشین پیروانی هم بهعنوان یکی دیگر از گزینهها نام برده میشود؛ کاپیتان اسبق پرسپولیس که در ماههای اخیر مدیر تیم ملی بوده و نزدیکترین مواضع را به کیروش اتخاذ کرده است. مسلما اگر کفاشیان نباشد، پیروانی گزینه مورد علاقه مربی پرتغالی خواهد بود. عزیزمحمدی، رئیس پیشین سازمان لیگ و نفر اول فعلی اتحادیه باشگاهها هم یکی دیگر از گزینههاست. سیستم برگزاری مسابقات باشگاهی در ایران در زمان عزیزمحمدی خیلی منظمتر از قبل شد، هرچند خیلیها شیوه کاری او را هم غیرمدرن و سنتی توصیف میکنند. تا زمان نامنویسی نامزدها کماکان باید منتظر گزینههای جدید باشیم، هرچند خیلیها در فوتبال کشور هنوز منتظر محمد دادکان هستند؛ کسی که بعد از تغییر دولت برای بازگشت به کار اعلام آمادگی کرده، اما هنوز گام جدی در این مسیر برنداشته است. دادکان هم بهطور کلی موافق کیروش است، اما ریاست او بر فدراسیون فوتبال احتمالا آغازگر یک دوره بسیار پرچالش در روابط این مجموعه با وزارت ورزش خواهد بود.
ارسال نظر