مدیر برنامهریزی استراتژیک وزارت نفت خبر داد
افزایش تولید نفت به ۷/۵ میلیون بشکه تا سال۹۶
سیمای صنعت نفت در سال ۹۹ با اجرای برنامه ششم توسعه بسیار با وضعیت فعلی تفاوت خواهد داشت. مدیر برنامهریزی استراتژیک وزارت نفت در این رابطه با اشاره به اینکه تولید نفت و میعانات گازی کشور تا پایان سال ۹۶ به ۵/۷ میلیون بشکه در روز خواهد رسید، گفت: ظرفیت تولید گاز تا سال ۹۷ به یک میلیارد مترمکعب در روز خواهد بود. سعید قوامپور با بیان اینکه بسیاری از نهادهای دولتی در تدوین سیاستهای اقتصاد مقاومتی با هم اختلاف دارند، گفت: بهرغم این موضوع وزارت نفت اولین وزارتخانهای بود که سیاستهای خود را در این زمینه تدوین کرد.
سیمای صنعت نفت در سال ۹۹ با اجرای برنامه ششم توسعه بسیار با وضعیت فعلی تفاوت خواهد داشت. مدیر برنامهریزی استراتژیک وزارت نفت در این رابطه با اشاره به اینکه تولید نفت و میعانات گازی کشور تا پایان سال ۹۶ به ۵/۷ میلیون بشکه در روز خواهد رسید، گفت: ظرفیت تولید گاز تا سال ۹۷ به یک میلیارد مترمکعب در روز خواهد بود. سعید قوامپور با بیان اینکه بسیاری از نهادهای دولتی در تدوین سیاستهای اقتصاد مقاومتی با هم اختلاف دارند، گفت: بهرغم این موضوع وزارت نفت اولین وزارتخانهای بود که سیاستهای خود را در این زمینه تدوین کرد. وی با اشاره به اینکه اتکا به درآمدهای نفتی موجب شکنندگی اقتصاد کشور شده است، گفت: موسسه مطالعات انرژی با همکاری شرکت ملی نفت درحال بررسی علل شکنندگی اقتصاد و راههای مقابله با آن است.
مدیر برنامهریزی استراتژیک وزارت نفت با اظهار اینکه اقتصاد مقاومتی راهبردهای اولیه را در صنعت نفت مشخص میکند، گفت: اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی توسط وزارت نفت در واقع همان برنامه ششم توسعه است که تا سال ۹۷ اجرایی میشود که درصورت اجرای آن سیمای صنعت نفت کشور با آنچه اکنون وجود دارد متفاوت خواهد بود؛ چراکه با کمک و ارتباط خوب با وزارت خارجه علاوه بر دستیابی به بازارهای بینالمللی، شرکتهای بینالمللی برای حضور در بازارهای جهانی خواهیم داشت.
وی مهمترین اهداف اقتصاد مقاومتی را بهینهسازی مصرف، متنوعسازی بازارهای صادراتی، ارتقای جایگاه کشور در بازارهای جهانی و تبدیل شدن ایران به مرکز مبادلات و ترانزیت انرژی عنوان کرد و گفت: برنامه ششم توسعه برنامهای استراتژیک است چرا که از اهداف داخلی بهسمت دستیابی به اهداف بینالمللی سوق داده میشود.
قوامپور یکی از برنامههای اقتصاد مقاومتی را افزایش ظرفیت تولید نفت و میعانات گاز با تاکید بر میدانهای مشترک دانست و توضیح داد: تا انتهای سال ۹۶ تولید نفت و میعانات گازی به ۵/۷ میلیون بشکه در روز خواهد رسید که ۴/۷ میلیون بشکه آن نفت خام و یک میلیون بشکه آن میعانات گازی خواهد بود؛ طبق برنامه این رقم از تولیدی شدن میدانهای مشترک غرب کارون (۷۰۰ هزار بشکه در روز)، طرح نگهداشت سطح تولید نفت خام با ظرفیت ۳/۸۵۰ میلیون بشکه، اصلاح ساختار قراردادهای نفتی و طرحهای افزایش ظرفیت بازیافت محقق میشود.
وی تاکید کرد: کاهش تولید ایران از منابع غیرمشترک صورت گرفته و تولید میدانهای مشترک در زمان تحریم مانند سابق ادامه دارد. مدیر برنامهریزی استراتژیک وزارت نفت اظهار کرد: تولید گاز تا سال ۹۷ به یک میلیارد مترمکعب در سال خواهد رسید که رسیدن به این رقم امکان صادرات گاز به عراق را تا چند ماه دیگر البته با حجم پایین محقق خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه هماکنون حجم صادرات سالانه ایران ۱۰ تا ۱۲ میلیارد مترمکعب در سال است، گفت: با افزایش تولید گاز این رقم تا سال ۱۴۰۰ به سالانه ۸۰ میلیارد مترمکعب خواهد رسید. قوامپور از اختصاص گاز به قیمت رقابتی برای تولید و صادرات برق تا ظرفیت ۵ هزار مگاوات جدید تا سال ۹۷ بهعنوان یکی دیگر از اهداف وزارت نفت نام برد و گفت: برای انجام این کار روزانه ۶ میلیون مترمکعب اختصاص داده شده است. وی سیاست وزارت نفت را در بخش صنعت پتروشیمی، افزایش حجم صادرات به ۸۰ میلیارد دلار تا سال ۱۴۰۰ عنوان کرد و گفت: سیاست بالا بردن صادرات و افزایش ارزش افزوده ازطریق تکمیل زنجیرهها یکی از مواردی است که در اقتصاد مقاومتی نیز دیده شده. برای اجرای این کار باید طرحهای در دست اجرای صنعت پتروشیمی تکمیل شوند، ضمن آنکه طرحهای تامین خوراک این واحدها نیز به موقع وارد مدار تولید شوند.
ارسال نظر