بهرغم افزایش ۷۸هزار بشکهای متوسط تولید درسال ۲۰۱۳
تولید نفت در ماه آوریل اندکی کاهش یافت
گروه نفت و پتروشیمی، نسیم علایی: سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) در تازهترین گزارش ماهانه خود تولید نفت ایران را در ماه آوریل روزانه ۲میلیون و ۷۶۹ هزار بشکه اعلام کرد. بر اساس این گزارش تولید نفت خام ایران در ماه آوریل روزانه با ۱۶ هزار و ۴۰۰ بشکه کاهش نسبت به ماه مارس به ۲میلیون و ۷۶۹ هزار بشکه در روز رسیده است. تولید ایران در ماه مارس روزانه ۲میلیون و ۷۸۵ هزار بشکه بود. با شروع دولت یازدهم، زنگنه، وزیر نفت کشورمان اعلام کرد که ظرفیت تولید نفت کشور را ظرف ۴ سال آینده به ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه خواهد رساند و البته گزارشهای اعلام شده از وزارت نفت گویای این نکته است که ظرفیت تولید نفت ایران در حال حاضر به سطح ۴ میلیون بشکه نزدیک شدهاست.
گروه نفت و پتروشیمی، نسیم علایی: سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) در تازهترین گزارش ماهانه خود تولید نفت ایران را در ماه آوریل روزانه ۲میلیون و ۷۶۹ هزار بشکه اعلام کرد. بر اساس این گزارش تولید نفت خام ایران در ماه آوریل روزانه با ۱۶ هزار و ۴۰۰ بشکه کاهش نسبت به ماه مارس به ۲میلیون و ۷۶۹ هزار بشکه در روز رسیده است. تولید ایران در ماه مارس روزانه ۲میلیون و ۷۸۵ هزار بشکه بود. با شروع دولت یازدهم، زنگنه، وزیر نفت کشورمان اعلام کرد که ظرفیت تولید نفت کشور را ظرف ۴ سال آینده به ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه خواهد رساند و البته گزارشهای اعلام شده از وزارت نفت گویای این نکته است که ظرفیت تولید نفت ایران در حال حاضر به سطح ۴ میلیون بشکه نزدیک شدهاست. دراین بین وزیر انرژی عربستان به تازگی در باره کاهش تولید نفت این کشور و جا باز کردن برای تولید بیشتر نفت ایران اظهار کرد: خریداران نفت عربستان به خرید نفت از کشورمان علاقه دارند و ما تصمیم نداریم تولید نفت خود را کاهش دهیم.
ازطرفی گزارشهایی که پیشتر از سوی آژانس بینالمللی انرژی منتشر شدند این نکته را اعلام کردند که صادرات نفت ایران نیز پس از ۵ ماه افزایش پیاپی در ماه مارس و آوریل کاهش داشته است. برای کاهش صادرات ایران چند دلیل عنوان میشود؛ نخست شروع فصل تعمیر پالایشگاهها و کاهش تقاضای نفت طی چند ماه آینده و دوم اینکه ایران میخواهد میانگین میزان صادرات خود را در سطح میزان توافق شده با گروه ۱+۵ نگه دارد. کشورهای غربی مدعیاند بر اساس توافق هستهای ژنو که از ۲۰ ژانویه به اجرا گذاشته شده است صادرات نفت ایران در دوره اجرای این توافق نباید افزایش یابد و باید در سطح رقم صادرات نفت ایران در سال ۲۰۱۳ باشد که البته این نکته توسط وزیر نفت کشورمان رد شد. بیژن زنگنه چندی پیش در حاشیه نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اعلام کرد که ایران برای افزایش تولید و صادرات نفت منتظر اجازه کشورهای دیگر نمیماند.
در قسمت دیگری از گزارش اوپک آمده است که طی ۴ ماه نخست سال جاری میلادی که توافق هستهای ژنو به اجرا گذاشته شده است، تولید نفت ایران بهطور متوسط ۷۷۱/۲ میلیون بشکه در روز بوده است. این رقم نسبت به متوسط تولید نفت ایران در سال ۲۰۱۳ در حدود ۷۸ هزار بشکه در روز افزایش داشته است.
براساس این گزارش تولید ۱۲ عضو اوپک در ماه آوریل ۲۰۱۴ با ۱۳۰ هزار بشکه در روز افزایش مواجه شد و از ۴۶۲/۲۹ میلیون بشکه در روز در ماه مارس ۲۰۱۴ به ۵۹۲/۲۹ میلیون بشکه در روز در ماه آوریل ۲۰۱۴ رسید.
۶ عضو اوپک در این ماه با کاهش تولید و ۶ کشور نیز با افزایش تولید مواجه شدهاند. ایران بین کشورهایی قرار دارد که در این ماه با کاهش تولید نفت مواجه شده است.
در این ماه عراق با بیشترین میزان افزایش تولید و ونزوئلا با بیشترین حجم کاهش تولید مواجه شدهاند. تولید عراق با ۱۲۰ هزار بشکه در روز افزایش به ۲۹۸/۳ میلیون بشکه در روز و تولید ونزوئلا با ۳۵ هزار بشکه در روز کاهش به ۳۰۴/۲ میلیون بشکه در روز رسید.
این در حالی است که اعضای این سازمان در آخرین نشست اوپک تصمیم گرفتند سطح تولید نفت این سازمان در رقم ۳۰میلیون بشکه باقی بماند.
در این راستا چند روز پیش علی النعیمی وزیر نفت عربستان اعلام کرد این کشور آماده است که در صورت ادامه بحرانها در اوکراین با تولید بیشتر نفت، کاهش عرضه را در بازار جبران کند.
وی در ادامه اعلام کرد که اوپک سقف تولید خود را تغییر نخواهد داد.
در گزارش سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) همچنین آمده است که عرضه نفت در بازار جهانی کافی است و به تغییر سیاست در جلسه ۲۱ خرداد ماه نیازی نیست. اعلام این خبر حاکی از آن است که اوپک در نشست سالانه خود در خرداد ماه به دنبال تغییر سیاست تولید نیست.
اوپک همچنین در گزارش ماهانه خود از افزایش ۳۱ سنتی قیمت نفت سنگین ایران در آوریل ۲۰۱۴ خبر داد و متوسط قیمت نفت ایران در ۴ ماه نخست سال جاری میلادی را ۵۴/۱۰۴ دلار در هر بشکه اعلام کرد. قیمت سبد نفتی این سازمان در ماه آوریل ۲۰۱۴ برابر با فروردین ۹۳ با ۱۲ سنت افزایش نسبت به ماه قبل از آن به ۲۷/۱۰۴ دلار در هر بشکه رسید.
میانگین هر بشکه نفت اوپک در ماه مارس برابر با ۱۵/۱۰۴ دلار معامله شده بود. تمامی انواع نفت این سازمان در ماه آوریل با افزایش قیمت مواجه شدهاند.
براساس این گزارش متوسط قیمت نفت سنگین ایران در ماه آوریل ۲۰۱۴ برابر با ۳۲/۱۰۴ دلار در هر بشکه گزارش شده که نسبت به ماه قبل از آن ۳۱ سنت افزایش داشته است. قیمت این نفت در ماه مارس ۰۱/۱۰۴ دلار در هر بشکه گزارش شده بود.
متوسط قیمت نفت سنگین ایران در ۴ ماه نخست سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۳/۱ دلار کاهش داشتهاست.
ایران چهارمین صادرکننده نفت به چین شناخته شد
ایران با تامین ۱۰ درصد نفت مورد نیاز چین در ماه مارس ۲۰۱۴ به عنوان چهارمین صادرکننده نفت به این کشور شناخته شد.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) در گزارش جدید خود از کاهش ۹ درصدی کل واردات نفت چین در ماه مارس ۲۰۱۴ خبرداد.
واردات نفت چین در ماه فوریه ۲۰۱۴ بالغ بر ۹۸/۵ میلیون بشکه در روز بود که این رقم در ماه پس از آن به ۴۶/۵ میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.
اعضای اوپک مهمترین تامین کنندگان نفت مورد نیاز چین هستند. ایران در بین کشورهای صادرکننده نفت به چین در ماه مارس رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است. چین در این ماه روزانه ۵۴۶ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده که این رقم معادل ۱۰ درصد کل نفت وارداتی چین بوده است.
عربستان بزرگترین صادرکننده نفت به چین در ماه مارس شناخته شده و ۱۴ درصد نفت مورد نیاز این کشور را تامین کرده است.
به گزارش بلومبرگ، سازمان کشورهای صادرکننده نفت که ۴۰ درصد نفت جهان را تامین میکند پیشبینی کرده که در سال جاری باید بهطور متوسط روزانه ۲۹ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت تولید کند که حدود ۱۰۰ هزار بشکه در روز بیشتر از پیشبینی قبلی این گروه در ماه گذشته است.
اوپک برآورد خود را به دلیل کاهش تولید گاز طبیعی افزایش داده است.
با توجه به افزایش عرضه کشورهای غیرعضو اوپک، تولید کنونی اوپک بهطور کامل تقاضای پیش بینی شده را پاسخ میدهد که این امر به یک تعادل نسبی در بازار در سال جاری منجر خواهد شد. بهای نفت خام برنت در سال جاری به میزان کمی تغییر کرده و حدود ۱۰۹ دلار در هر بشکه معامله شده است، زیرا اختلالات مکرر در عرضه نفت لیبی و نگرانیها درباره بحران اوکراین و اختلال در صادرات نفت روسیه با علائمی مبنی بر کندی رشد اقتصادی در اقتصادهای نوظهور نظیر چین مواجه شده است.
مجموع تولید اوپک حدود ۴۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از سقف تولید ۳۰ میلیون بشکهای این سازمان بوده است.
نشست بعدی وزرای اوپک ۱۱ ژوئن در وین برگزار خواهد شد.
انتظار میرود تقاضای نفت اوپک در سه ماهه سوم امسال روزانه حدود ۳۰ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز باشد که به دلیل افزایش تقاضای سوخت برای مسافرتهای تابستانی است و این امر نشان میدهد اوپک باید تولید خود را روزانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه نسبت به سطح کنونی افزایش دهد. اوپک پیشبینی خود را برای تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۱۴ را تغییر نداده است. براساس برآورد این سازمان تقاضای جهانی نفت روزانه با یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه افزایش بهطور متوسط ۹۱ میلیون و ۱۵۰ هزار بشکه در روز خواهد بود.
ارسال نظر