گزارش فایننشال تایمز از اجرای فاز دوم هدفمندی:
یک سوم گازوئیل ایران به خارج قاچاق میشود
تسنیم- فایننشال تایمز طی گزارشی از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها در ایران نوشت: در جدیدترین سری از اقدامات دولت یازدهم، قیمت سوخت در ایران روز جمعه افزایش یافت. دولت روحانی، در اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها، قیمت برخی از انواع حاملهای انرژی را نزدیک به دو برابر افزایش داده است. بر این اساس قیمت بنزین ۴۲ درصد افزایش یافته و از ۷۰۰۰ ریال به ۱۰ هزار ریال در هر لیتر رسیده است. این در حالی است که سوخت گازوئیل و سیانجی نیز به ترتیب ۴۰و ۳۲ درصد افزایش قیمت داشتهاند. در این گزارش آمده این اقدام تاثیری فوری بر بسیاری از شهروندان ایرانی خواهد داشت که تلاش دارند از طریق مسافرکشی، به عنوان شغل دوم، بخشی از هزینههای زندگی خود را تامین کنند.
تسنیم- فایننشال تایمز طی گزارشی از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها در ایران نوشت: در جدیدترین سری از اقدامات دولت یازدهم، قیمت سوخت در ایران روز جمعه افزایش یافت. دولت روحانی، در اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها، قیمت برخی از انواع حاملهای انرژی را نزدیک به دو برابر افزایش داده است.
بر این اساس قیمت بنزین 42 درصد افزایش یافته و از 7000 ریال به 10 هزار ریال در هر لیتر رسیده است. این در حالی است که سوخت گازوئیل و سیانجی نیز به ترتیب 40و 32 درصد افزایش قیمت داشتهاند.
در این گزارش آمده این اقدام تاثیری فوری بر بسیاری از شهروندان ایرانی خواهد داشت که تلاش دارند از طریق مسافرکشی، به عنوان شغل دوم، بخشی از هزینههای زندگی خود را تامین کنند.
پیشتر، قیمت برق، آب و گاز نیز طی ماه گذشته حداقل ۲۰ درصد افزایش یافته بود. این افزایش قیمتها از سوی روحانی «بسیار ملایم» توصیف شده است و احتمالا در سالهای آینده همزمان با کاهش بیشتر یارانه کالاهای اساسی و انرژی که رقم آن حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در سال برآورد شده است، ادامه خواهد داشت.
دولت همچنین ثباتی نسبی در بازار ارز حکمفرما ساخته است. مسوولان ایرانی قول دادهاند که سیاستهای جدید اتخاذ شده تا ماه مارس سال آینده، نرخ تورم را به ۲۵ درصد کاهش خواهد داد.
این گزارش افزود: به رغم افزایش قیمتها، قیمت سوخت در ایران همچنان از یارانه زیادی برخوردار است و این موجب تشویق قاچاق سوخت به کشورهای همسایه میشود. تحلیلگران میگویند یک سوم سوخت گازوئیل تولید شده در ایران به خارج از کشور قاچاق میشود.
بر اساس این گزارش دولت قبلی، کاهش یارانهها را آغاز کرده بود و برای جبران افزایش هزینهها ماهانه به هر ایرانی مبلغ ۴۵۵ هزار ریال یارانه نقدی پرداخت میکرد. این اقدام به کسری بودجه دولت که رقم آن اکنون به حدود ۳۰ میلیارد دلار میرسد، دامن زد. دولت روحانی، پس از روی کار آمدن اعلام کرد که پرداخت یارانههای نقدی باید خاتمه یابد، اما درخواست اخیر از مردم برای انصراف از دریافت یارانه نقدی نتوانست بیش از ۲ میلیون انصرافی از بین ۷۶ میلیون نفر جمعیت این کشور جذب کند. محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در این باره گفت: «برای برخی خانوادهها دشوار است که بدون این درآمد ماهانه سر کنند. ما به تصمیم آنها احترام میگذاریم و پرداخت یارانه به آنها را ادامه میدهیم، اما مشخص نیست که دولت چگونه قرار است به تعهد خود برای پرداخت یارانهها عمل کند.
ارسال نظر