تولید گاز ایران در پارسجنوبی بهزودی با قطر برابر میشود
ایرنا: معاون وزیر نفت گفت: ایران تا پایان امسال با بهرهبرداری از فازهای ۱۷، ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ در زمینه تولید گاز از مخزن مشترک با قطر برابر میشود، اما از نظر میزان تجمعی هنوز با آنها فاصله داریم. به گزارش روابط عمومی شرکت نفت وگاز پارس، روز گذشته علی کاردر در جریان بازدید رئیس و مدیران ارشد دیوان محاسبات کل کشور از پارس جنوبی افزود: در سه سال اخیر حجم تولید گاز کشور از پارس جنوبی بهطور چشمگیری افزایش یافته است. وی اضافه کرد: توسعه کامل پارسجنوبی گام مهمی در تکمیل زنجیره ارزش محصولات هیدروکربوری، تقویت صنایع پاییندستی، تولید منابع اولیه مورد نیاز در صنایع کشور، صادرات محصولات با ارزش افزوده بالا در بازارهای بینالمللی و ایجاد ظرفیتهای جدید شغلی گوناگون در سطح کشور است.
ایرنا: معاون وزیر نفت گفت: ایران تا پایان امسال با بهرهبرداری از فازهای ۱۷، ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ در زمینه تولید گاز از مخزن مشترک با قطر برابر میشود، اما از نظر میزان تجمعی هنوز با آنها فاصله داریم.به گزارش روابط عمومی شرکت نفت وگاز پارس، روز گذشته علی کاردر در جریان بازدید رئیس و مدیران ارشد دیوان محاسبات کل کشور از پارس جنوبی افزود: در سه سال اخیر حجم تولید گاز کشور از پارس جنوبی بهطور چشمگیری افزایش یافته است. وی اضافه کرد: توسعه کامل پارسجنوبی گام مهمی در تکمیل زنجیره ارزش محصولات هیدروکربوری، تقویت صنایع پاییندستی، تولید منابع اولیه مورد نیاز در صنایع کشور، صادرات محصولات با ارزش افزوده بالا در بازارهای بینالمللی و ایجاد ظرفیتهای جدید شغلی گوناگون در سطح کشور است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه تحقق ظرفیتهای تعیین شده در این طرحها دارای ارزش بسیار بالا برای اقتصاد کشور است، ادامه داد: بهعنوان نمونه، تولید میعانات گازی که از محصولات ارزشمند فازهای پارس جنوبی است، دارای ارزش اقتصادی بسیاری است و ظرفیتهای کشور را هم در حوزه صادرات و هم در زمینه تولید فرآوردههای با ارزش ارتقا میدهد. وی یادآورشد: جلوگیری از خام فروشی یکی از مهمترین بخشهای اقتصاد مقاومتی و از اهداف شرکت ملی نفت ایران است که با بهرهبرداری از پالایشگاه ستاره خلیجفارس در بندرعباس و ساخت پالایشگاه سیراف تمامی میعانات گازی تولیدی کشور مورد استفاده قرار گرفته و از خام فروشی این محصول جلوگیری میشود.
کاردر اضافه کرد: با بهرهبرداری از این ۲ پالایشگاه روزانه ۴۸۰ هزار بشکه میعانات گازی در پالایشگاه ستاره خلیجفارس و ۳۶۰ هزار بشکه نیز در پالایشگاه سیراف مورد استفاده قرار خواهد گرفت. معاون وزیر گفت: تمدن صنعتی موجود در پارس جنوبی از دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی، نتیجه تلاش متخصصان داخلی و سهم تمام مردم ایران است. وی افزود: این میدان مشترک در ابعاد گوناگون دارای اهمیت است و جایگاه تاثیرگذار پروژههای گازی موجود، در اقتصاد مقاومتی بسیار راهبردی است. کاردر به بهرهبرداری از فازهای باقیمانده پارسجنوبی تا ۲ سال آینده اشاره کرد و گفت: امیدواریم با تلاش فرزندان این مرز و بوم سهم کامل خود را از این میدان برداشت کنیم. معاون وزیر نفت با بیان اینکه پارسجنوبی از زمان شروع فعالیتهای نخست اجرایی تاکنون فراز و نشیبهای زیادی را پشت سرگذاشته، یادآورشد: این منطقه به لحاظ گوناگون برای کشور دارای اهمیت است، از این رو در دورههای مختلف، مورد توجه دستگاههای اجرایی بوده است. هماکنون روزانه ۴۸۰ میلیون متر مکعب گاز از فازهای طرح توسعه میدان مشترک پارس جنوبی تولید میشود که این میزان تا پایان امسال به ۵۴۰ میلیون مترمکعب افزایش مییابد.
ارسال نظر