فرصت سرمایهگذاری در صنعت نفت ایران
گروه نفت و پتر وشیمی: بیستودومین نشست کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران روز گذشته با حضور مدیرکل پیشین امور اوپک و مجامع انرژی وزارت نفت برگزار شد. به گزارش روابطعمومی اتاق تهران، مهدی عسلی در این نشست با تاکید بر ارزان بودن نسبی انرژی در ایران، گفت: سیاست اقتصادی کشور میتواند به سمت جذب سرمایههای خارجی در راستای توسعه صنایع انرژیبر باشد؛ زیرا ما از مزیت تولید ارزان برخورداریم که تعداد کمی از کشورهای دنیا از آن برخوردار هستند. به گفته عسلی، اگرچه افزایش تقاضا برای فرآوردهها به دلیل قیمت پایین نفت و رشد اقتصادی در مناطق مختلف دنیا بر بهبود تقاضا و قیمت نفت خام اثر داشته است، از سویی افت قیمتها باعث کاهش سرمایهگذاری در صنعت نفت طی دو سال گذشته شده است.
گروه نفت و پتر وشیمی: بیستودومین نشست کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران روز گذشته با حضور مدیرکل پیشین امور اوپک و مجامع انرژی وزارت نفت برگزار شد. به گزارش روابطعمومی اتاق تهران، مهدی عسلی در این نشست با تاکید بر ارزان بودن نسبی انرژی در ایران، گفت: سیاست اقتصادی کشور میتواند به سمت جذب سرمایههای خارجی در راستای توسعه صنایع انرژیبر باشد؛ زیرا ما از مزیت تولید ارزان برخورداریم که تعداد کمی از کشورهای دنیا از آن برخوردار هستند. به گفته عسلی، اگرچه افزایش تقاضا برای فرآوردهها به دلیل قیمت پایین نفت و رشد اقتصادی در مناطق مختلف دنیا بر بهبود تقاضا و قیمت نفت خام اثر داشته است، از سویی افت قیمتها باعث کاهش سرمایهگذاری در صنعت نفت طی دو سال گذشته شده است. عسلی با اشاره به موضوع سرمایهگذاری گفت: اگرچه حجم سرمایهگذاری در صنعت نفت کاهش یافته است اما هزینه تولید یک بشکه نفت در ایران حدود ۴ دلار و هزینه عملیاتی آن حدود ۹ دلار است و ایران پس از عربستان، ارزانترین شرایط برای تولید نفت در جهان را دارد.
بنابراین میتوان مشاهده کرد که کشور دارای پتانسیلهای فراوانی برای جذب سرمایهگذار در صنعت نفت است. از نگاه عسلی انتظار کاهش عرضه به دلیل کاهش سرمایهگذاریها در سالهای اخیر، ضعف دلار و بهبود شاخصهای بازارهای بورس در قیمت نفت خام تاثیرگذار بوده است. این کارشناس حوزه نفت و انرژی در ادامه در رابطه با بحث تقاضای نفت افزود: رشد اقتصادی دو کشور هند و چین برای سال ۲۰۱۶ میلادی به ترتیب ۵/ ۷ و ۵/ ۶ درصد پیشبینی میشود که در کنار رشد اقتصادی هرچند محدود سایر کشورهای اثرگذار جهان، میزان تقاضای نفت را در جهان افزایش داده است و با توجه به بررسیها، برآورد تقاضای نفت در جهان در سال ۲۰۱۶ نسبت به سال پیش از آن، نزدیک به ۲۹/ ۱ درصد رشد داشته است.
مدیرکل سابق امور اوپک و مجامع انرژی وزارت نفت در ادامه، به آخرین پیشبینیهای کوتاهمدت قیمت نفت خام برنت از سوی برخی موسسات و مراجع معتبر بینالمللی طی آوریل ۲۰۱۶ (اردیبهشت ۹۵) اشاره کرد و با بیان اینکه تمامی پیشبینیها حاکی از رشد قیمت نفت در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال جاری میلادی است، افزود: پایینترین رقم پیشبینی شده برای سال ۲۰۱۶ میلادی مربوط به موسسه مورگان استنلی با رقم ۳۳ دلار به ازای هر بشکه است در حالی که ABN Amro برای این سال، رقمی معادل ۵۰ دلار را پیشبینی کرده است. مهدی عسلی در رابطه با آخرین پیشبینیهای بلندمدت قیمت نفت خام که از سوی برخی مراجع معتبر از جمله صندوق بینالمللی پول، واحد پیشبینی اکونومیست و نیز اداره انرژی آمریکا صورت گرفته، گفت: بر این اساس، برای سال ۲۰۱۶ میلادی نفت خام برنت تا ۰۳/ ۴۳ دلار و برای سال ۲۰۱۷ میلادی، معادل ۸۲/ ۵۱ دلار پیشبینی شده است. عسلی همچنین درخصوص پیشبینی خود از قیمت جهانی نفت طی ماههای آتی، گفت: به نظر من، قیمت نفت سقوط نمیکند اما بالا هم نمیرود. وی با بیان اینکه بخش نفت و انرژی، پیشران رشد اقتصادی کشور است، افزود: صنایع انرژیبر در ایران در مقایسه با سایر نقاط جهان ارزانتر است، از این رو باید سیاست اقتصادی کشور، دعوت از کشورهای دیگر به ایران و سرمایهگذاری در بخش صنایع انرژیبر باشد.
ارسال نظر