مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، صرف ٢٥ میلیارد دلار هزینه سالانه را برای انجام فعالیت‌های توسعه‌ای در این شرکت بسیار زیاد می‌داند و معتقد است که تثبیت برجام، هزینه‌های توسعه‌ای صنعت نفت را کاهش می‌دهد. به گزارش «ایسنا» رکن‌الدین جوادی در دومین جلسه هم‌اندیشی مدیران تحت عنوان صبحانه کاری که با حضور مدیران عامل شرکت‌های تابعه، اعضای هیات‌ مدیره و مدیران ارشد شرکت ملی نفت ایران در محل باشگاه کوشک برگزار شد، گفت: در زمان تحریم‌ها ما هزینه‌های زیادی برای خرید مکرر، خرید از واسطه و تبدیل ارز پرداخت کردیم؛ اما با تثبیت برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) این هزینه‌ها کاهش می‌یابد.

وی تصریح کرد: در این شرایط، ما مسوولیم در مورد هزینه کردها حساس و دقیق باشیم تا به قیمت واقعی برای توسعه صنعت نفت برسیم. جوادی همچنین به کم شدن هزینه‌های جهانی توسعه صنعت نفت اشاره کرد و افزود: قیمت ١٦٠ هزار دلاری اجاره روزانه دکل در سال‌های پیش، هم‌اکنون به واسطه کاهش هزینه‌های جهانی و رفع تحریم‌های ایران، به روزانه ۸۰ هزار دلار رسیده است. وی با بیان اینکه پس از برجام با مراجعه و اشتیاق بسیار زیادی برای سرمایه‌گذاری در کشور مواجه شدیم، ادامه داد: اگر خوب عمل کنیم، بسیاری از این سرمایه‌گذاری‌ها تحقق می‌یابد.

جوادی در عین حال با یادآوری اینکه هر روز نظام سیاسی این کشورها تصمیم بگیرد، ایران را کنار می‌گذارند، خطاب به مدیران تصریح کرد: پس ضمن اینکه باید از این فرصت حضور و سرمایه‌گذاری و انتقال دانش استفاده کنیم، ضروری است برای ارتقای جایگاه خودمان نیز گام برداریم تا اگر خدایی ناخواسته اتفاقی افتاد، با مشکلاتی شبیه دوران تحریم روبه‌رو‌ نشویم. وی ارائه یک تصویر روشن و عاقلانه از شرکت ملی نفت ایران را وظیفه تک تک کارکنان این شرکت دانست و گفت: تصویری که از نفت ارائه می‌دهیم، باید به عزتمندی و فرصت رشد بیشتر برای صنعت نفت بینجامد؛ سعی نکنیم خودمان را مطرح کنیم؛ کمتر حرف بزنیم و بیشتر عمل کنیم و از بیان حرف‌هایی که آثار منفی دارد، اجتناب کنیم.

جوادی گفت: بر‌اساس برنامه‌ای که تعریف شده است، اگر ۱۰ درصد بهره‌وری خود را بالا ببریم، ۲ میلیارد و۵۰۰ میلیون دلار به درآمدهایمان افزوده می‌شود که برای توسعه کشور رقمی قابل توجه و حیاتی است. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، تامین منابع برای طرح‌های توسعه‎ای و نگهداشت را یکی از مهم‎ترین اولویت‌های این شرکت عنوان کرد و گفت: شرکت‌های عملیاتی و توسعه‌ای باید در این راه تمرکز و وقت بیشتری صرف کنند، چرا‌که ما ناگزیر هستیم با توجه به افق درآمدی، تامین منابع را به‌عنوان شرط اول برای بقا و پویایی سیستم در نظر بگیریم. وی بند ق تبصره ٢ بودجه سال ٩٣ و ماده ١٢ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر را از جمله ظرفیت‌های قانونی مناسب برای تامین منابع مالی مورد نیاز در برخی طرح‌های توسعه‌ای عنوان کرد و افزود: عملیاتی کردن این ظرفیت‌ها وظیفه ما و در گرو کار سنگین و پیوسته است.