زلزله  برای هشتمین بار بخش زیراب شهرستان سوادکوه را لرزاند.

خبرنگار: علی اشرف خلیلی
 

بر اساس گزارش موسسه لرزه نگاری دانشگاه تهران قدرت این زمین لرزه‌ها در محدوده 2/5 الی 4/5 ریشتر بوده است.

لازم است مسوولین امر نسبت به تامین دلیل ابن موضوع اقدامات فوری انجام دهند.

بر اساس مقالات دانشگاهی، زمین لرزه‌های زنجیره‌ای احتمال دارد پیش مقدمه ای برای حادثه‌ای ناگوار باشد که با پیش بینی و تامین دلیل حتی میتوان وقوع آن را خنثی یا اثرات منفی آن را کاهش داد.

زلزله ۷/۵ ریشتری رودبار و منجیل پس از یک زنجیره زلزله‌های خفیف رخ داد.

لازم است در این باره نه التهاب جامعه وجود داشته باشد و نه بیخیالی مسوولین را شاهد باشیم.

مرکز این زلزله‌ها روستای کارسالار توابع بخش زیراب شهرستان سوادکوه بوده که براساس اعلام ریاست شورای این روستا از زمان وقوع اولین زمین لرزه تا روز پنجمین زلزله که با پیگیری استانداری مازندران و فرماندار شهرستان سوادکوه، بخشدار زیراب به اتفاق مدیریت بحران شهرستان و ریاست هلال احمر سوادکوه به این روستا اعزام شدند و اعلام کردند این زلزله  تاکنون خسارت جانی نداشته است؛ هیچ مسوولی وارد این روستا نشده بود.

سرپرست فرمانداری سوادکوه به خبرنگار دنیای اقتصاد اعلام کرد در این باره با کارگروه زلزله،لغزش و رانش راه و شهرسازی استان مکاتبه خواهد کرد؛ که اعلام کرد انجام شد.

نکته حایز اهمیت در این زمین لرزه‌ها حرکت سینوسی این زمین لرزه ها و دور و نزدیک شدن به شهر زیراب در مسیر دره زیراب است.

نکته قابل توجه در این زمین‌لرزه‌ها متغیر عمق زلزله‌ها از ۷ کیلومتر تا ۱۷ کیلومتری عمق زمین است که نشان‌دهنده گسلی با ارتفاع ۱۰ کیلومتر در حال جابجایی است.

لذا لازم است مسوولین برای حذف نیروهای وارده به این گسل عظیم اقدامات فوری را پیگیر باشند.

نکته حایز اهمیت موازی بودن این رشته زلزله‌ها با سد البرز (لفور)  است که لازم است انفجارات اکتشاف معدنی در این منطقه  زلزله زده متوقف شود.