سینمای ایران برای حضور در مراسم اسکار آماده میشود
فیلم محمد(ص) در رقابت با جهان سینما
گروه فرهنگ و هنر: همانطور که انتظار میرفت بالاخره فیلم پر هزینه مجید مجیدی توسط هیات انتخاب فیلم برای مراسم اسکار سال ۲۰۱۶ در نظر گرفته شد و فیلم «محمد(ص)» بهعنوان نماینده سینمای ایران به رقابت با سایر فیلمها برای پنج نامزد نهایی این مراسم خواهد پرداخت. هرچند که پیش از این اعلام رسمی یکی از نشریات دیروز صبح نام فیلم «محمد رسولالله (ص)» را به عنوان نماینده سینمای ایران در اسکار اعلام کرده بود، بنیاد سینمایی فارابی ناگزیر شد رسما این خبر را اعلام کند.
مدیریت ارتباطات و اطلاعرسانی بنیاد سینمایی فارابی در بیانیهای با عرض تسلیت به مناسبت بروز فاجعه انسانی در منا همزمان با ایام سعید عید قربان اعلام کرد: «اعضای هیات معرفی نماینده سینمای ایران به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار، پس از بحث و بررسیهای جدی و همچنین ملاحظه تمام جوانب امر درخصوص ۶ فیلم فهرست دوم جهت معرفی نماینده سینمای ایران، به اتفاق آرا، تصمیم نهایی را برای انتخاب فیلم «محمد رسول الله (ص)» اتخاذ کردند.
گروه فرهنگ و هنر: همانطور که انتظار میرفت بالاخره فیلم پر هزینه مجید مجیدی توسط هیات انتخاب فیلم برای مراسم اسکار سال ۲۰۱۶ در نظر گرفته شد و فیلم «محمد(ص)» بهعنوان نماینده سینمای ایران به رقابت با سایر فیلمها برای پنج نامزد نهایی این مراسم خواهد پرداخت. هرچند که پیش از این اعلام رسمی یکی از نشریات دیروز صبح نام فیلم «محمد رسولالله (ص)» را به عنوان نماینده سینمای ایران در اسکار اعلام کرده بود، بنیاد سینمایی فارابی ناگزیر شد رسما این خبر را اعلام کند.
مدیریت ارتباطات و اطلاعرسانی بنیاد سینمایی فارابی در بیانیهای با عرض تسلیت به مناسبت بروز فاجعه انسانی در منا همزمان با ایام سعید عید قربان اعلام کرد: «اعضای هیات معرفی نماینده سینمای ایران به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار، پس از بحث و بررسیهای جدی و همچنین ملاحظه تمام جوانب امر درخصوص ۶ فیلم فهرست دوم جهت معرفی نماینده سینمای ایران، به اتفاق آرا، تصمیم نهایی را برای انتخاب فیلم «محمد رسول الله (ص)» اتخاذ کردند.»نام فیلم «محمد رسولالله (ص)» از ابتدا به عنوان جدیترین گزینه امسال سینمای ایران در بخش بهترین فیلم خارجی جوایز اسکار ۲۰۱۶ مطرح بود و رقابت چندان جدی بین این فیلم و سایر فیلمها وجود نداشت.
مجیدی برای اعضای آکادمی چهره شناختهشدهای است
حضور در اسکار شاید از مهمترین اتفاقات سینمایی هر کشوری محسوب میشود و جایزه اسکار هم معتبرترین جایزه سینمایی در سطح جهان است. این اولین بار نیست که پای مجیدی به رقابت با سایر کارگردانان جهان برای کسب مجسمه اسکار بهترین فیلم خارجی کشیده میشود. پیش از این در سال ۱۹۹۸ او با فیلم «بچههای آسمان» به پنج فیلم نهایی نامزد بهترین فیلم خارجی راه یافت، اما بازی را به روبرتو بنینی و فیلم «زندگی زیباست» باخت. در بقیه مواردی که فیلم مجیدی از طرف ایران به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریکا معرفی شده است بخت راهیابی به جمع پنج نامزد نهایی را نداشته است.
اما بزرگترین موفقیت سینمای ایران در آکادمی به سه سال پیش باز میگردد که فیلم «جدایی نادر از سیمین»، ساخته دیگری از اصغر فرهادی بهعنوان اولین فیلم ایرانی توانست نخستین اسکار را در بخش بهترین فیلم غیر زبان انگلیسی برای سینمای ایران به ارمغان آورد.
نمایندگان کشورهای جهان در اسکار 2016
فرصت معرفی آثار برای هشتاد و هشتمین دوره جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی یکم اکتبر به پایان میرسد. سال گذشته ۸۳ کشور فیلمهای خود را برای رقابت به اسکار فرستادند و در نهایت فیلم «آیدا» به کارگردانی پاول پاولیکوسکی جایزه بهترین فیلم خارجی را از آن خود کرد. کشورهای جهان تا اول اکتبر ۲۰۱۵ فرصت دارند فیلم منتخب خود را برای شرکت در اسکار فیلمهای خارجی معرفی کنند. در نهایت از میان تمام فیلمهای معرفی شده، ۹ فیلم انتخاب شده و از میان این ۹ فیلم، پنج اثر در مرحله پایانی برای گرفتن جایزه با یکدیگر رقابت خواهند کرد. فهرست پنج فیلم نهایی برگزیده ۱۴ ژانویه ۲۰۱۶ اعلام خواهد شد. تاکنون کشورهای افغانستان، آلبانی، اتریش، بنگلادش، بلژیک، بوسنیوهرزگوین، برزیل، بلغارستان، کامبوج، شیلی، چین، کلمبیا، کرواسی، جمهوری چک، دانمارک، جمهوری دومینیکن، استونی، فنلاند، فرانسه، گرجستان، آلمان، یونان، گواتمالا، هنگکنگ، مجارستان، ایسلند، هند، عراق، ایرلند، ژاپن، اردن، قزاقستان، کوزوو، قرقیزستان، لاتویا، لبنان، لیتوانی، لوکزامبورگ، مقدونیه، مکزیک، مونتهنگرو، مراکش، نپال، هلند، نروژ، نپال، پاکستان، فلسطین، پاناما، پاراگوئه، پرو، فیلیپین، لهستان، پرتغال، رومانی، روسیه، صربستان، اسلواکی، اسلوونی، آفریقای جنوبی، کرهجنوبی، سوئد، سوئیس، تایوان، تایلند، ترکیه و ونزوئلا نمایندگان خود را برای شرکت در این رقابت به آکادمی اسکار معرفی کردهاند. فیلم «آرمانشهر» به نمایندگی از افغانستان برای شرکت در مراسم اسکار معرفی شده است.
حسن نظر، کارگردان این فیلم برای نخستین بار به اسکار خواهد رفت. افغانستان تا کنون ۱۰ بار در مراسم اسکار شرکت کرده، ولی هیچگاه برنده این جایزه نبوده است. «کبوتری برای تامل در باب هستی بر شاخه درخت نشست» به کارگردانی روی اندرسون به نمایندگی از کشور سوئد در مراسم اسکار شرکت خواهد کرد. سوئد تا کنون ۵۴ چهار بار در اسکار فیلمهای خارجی شرکت کرده، ۱۹ بار نامزد جایزه شده و ۳ بار این جایزه را از آن خود کرده است. نکته جالب این است که هر سه اسکار سوئد به خاطر فیلمهای اینگمار برگمان بوده است. کرهجنوبی که تا کنون ۲۷ بار در مراسم اسکار بهترین فیلم خارجی شرکت کرده و هیچگاه به جمع نامزدهای نهایی این رقابت راه نیافته امسال با فیلم «تاج و تخت» در این رقابت حاضر خواهد بود. هرچند بدون شک «آدمکش» به کارگردانی هوشیائو شن مطرحترین گزینه شرق آسیا در رقابت اسکار بهترین فیلم خارجی است.
این فیلم که به نمایندگی از سینمای تایوان در این رقابت حضور خواهد یافت، جایزه بهترین کارگردانی جشنواره فیلم کن را برای هوشیائو شن به ارمغان آورده است. یکی دیگر از کارگردانان مطرح حاضر در مراسم اسکار ۲۰۱۶ فیلمهای خارجی نیکیتا میخالکوف از روسیه است. این کارگردان که پیش از این در سال ۱۹۹۴ با فیلم «آفتابسوخته» این جایزه را از آن خود کرده، امسال با فیلم «آفتابزدگی» در این رقابت حاضر خواهد بود. هشتاد و هشتمین دوره مراسم جایزه اسکار ۲۸ فوریه ۲۰۱۶ در دالبی تئاتر هالیوود برگزار خواهد شد. تا اینجای کار بیش از ۶۰کشور نمایندگان خود را برای شرکت در این مراسم معرفی کردهاند.
ارسال نظر