در جشن پایان اکران فیلم شهر موشها مطرح شد
موانع سرمایهگذاری بخش خصوصی در سینما
در مراسم جشن پایانی و تقدیر از سرمایهگذاران و سازندگان فیلم سینمایی «شهر موشها» که جمعه شب برگزار شد، بر لزوم سرمایهگذاری بخش خصوصی و حمایت بنگاههای اقتصادی از صنعت سینما و رسانه تاکید شد. به گزارش «ایلنا»، فرهاد توحیدی رئیس هیاتمدیره خانه سینما با اشاره به اینکه متاسفانه جامعه ایران؛ جامعه کوتاهمدت است؛ گفت: ما در طول تاریخ شاهد بودیم که یک چرخه باطل استبداد، هرج و مرج، آشوب و دوباره استبداد در ایران وجود داشته است یعنی جامعه استبداد زدهای که قانون در آن ملاک عمل نیست؛ برای مبارزه با استبداد به هرج و مرج روی آورده و هرج و مرج تبدیل به آشوب شده است و نتیجه آشوب نیز دوباره بهوجود آمدن استبداد بوده است.
در مراسم جشن پایانی و تقدیر از سرمایهگذاران و سازندگان فیلم سینمایی «شهر موشها» که جمعه شب برگزار شد، بر لزوم سرمایهگذاری بخش خصوصی و حمایت بنگاههای اقتصادی از صنعت سینما و رسانه تاکید شد. به گزارش «ایلنا»، فرهاد توحیدی رئیس هیاتمدیره خانه سینما با اشاره به اینکه متاسفانه جامعه ایران؛ جامعه کوتاهمدت است؛ گفت: ما در طول تاریخ شاهد بودیم که یک چرخه باطل استبداد، هرج و مرج، آشوب و دوباره استبداد در ایران وجود داشته است یعنی جامعه استبداد زدهای که قانون در آن ملاک عمل نیست؛ برای مبارزه با استبداد به هرج و مرج روی آورده و هرج و مرج تبدیل به آشوب شده است و نتیجه آشوب نیز دوباره بهوجود آمدن استبداد بوده است. وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران این چرخه را از بین برد؛ گفت: بعد از انقلاب با عمیق شدن آگاهی سیاسی، مردم چرخه گذشته را در هم شکستند و کار با عقلانیت پیش رفت. نویسنده فیلمنامه «شهر موشها» با اشاره به لزوم حمایت سایر بخشها از فرهنگ گفت: ثروت در همه جای دنیا حامی فرهنگ است و این امر از دوره حافظ نیز وجود داشته است بنابراین بنگاههای اقتصادی باید حامی هنر باشند.
توحیدی؛ رابطه بنگاههای اقتصادی با هنرمندان را رابطهای دوطرفه دانست و افزود: مشکلی که صنعت سینمای ایران برای جذب سرمایه دارد این است که متاسفانه سرمایه در گردش آن از یک ساختمان کوچک در الهیه پایینتر است.
وی ادامه داد: در ۳۵ سال گذشته و بهخصوص اوایل سالهای پیروزی انقلاب مدیران برای تثبیت سینما ناچار بودند کارگردانسالاری و تاسیس تعاونیهایی را برای رشد سینما در دستور کار قرار دهند. اما این امر باعث شد تا منابع در دست دولت باشد و افراد و کانونهای جویای ثروت نیز برای کسب این منابع به دولت بچسبند و فرهنگ نتواند از این منابع به خوبی استفاده کند. امری که تا به امروز نیز ادامه پیدا کرد. توحیدی ادامه داد: راهکار درست این است که بنگاههایی که به فرهنگ علاقهمند هستند به دور از نگاههای سیاسی به دنبال ایجاد روابط سالم باشند تا باعث تقویت بنیه سینمای ایران شود. وی گردش مالی اقتصادی در حوزه فرهنگ و هنر را در جهان بسیار بالا دانست و افزود: متاسفانه رقم گردش مالی در حوزه فرهنگ بسیار پایینتر از میزان جهانی است. او گفت: در همه جای دنیا از وسایل و لوکیشنهای فیلمهای سینمایی با هدف سوددهی اقتصادی به خوبی نگهداری میشود اما در ایران اینگونه نیست و بهطور مثال به سازندگان فیلم شهر موشها اعلام شده که باید سولهای را که در آن دکور فیلم با هزینه ۳ میلیاردی ساخته شده است، تخلیه کنند. وی ادامه داد: سینمای ایران میتواند بستری برای سرمایهگذاریهای وسیعتر باشد اما به شرطی که مثلا برای ساخت فیلم شهر موشهای ۳ و ۴ فرصتی به سازندگان آن داده شود. مرضیه برومند کارگردان شهر موشها نیز طی سخنانی گفت: هرچند از نمایش این فیلم استقبال خوبی شد و بسیاری رکوردها را در فروش شکست اما در واقع در بهترین حالت میزان فروش و هزینه فیلم برای سازندگان برابر شده است.
در این برنامه مجید جوزانی نیز گفت: امروز بخش خصوصی حاضر به سرمایهگذاری در سینما نیست زیرا به بازگشت سرمایه خود خوشبین نیست به همین دلیل شاهد هستیم که بسیاری از فیلمها کوچک میشوند تا با هزینه کمتری ساخته شوند. این امر خطر بزرگی برای سینمای ایران است.وی در ادامه افزود: زمانی میتوانیم فیلمهای بزرگ بسازیم که صنعت و اقتصاد با سینمای ایران پیوند بخورد و بانکها و بنگاههای اقتصادی سودشان را در سرمایهگذاری در فرهنگ ببینند.
ارسال نظر