رویکرد صدا و سیما از امروز وارد پروسه دیگری میشود
فاز دوم تغییرات در رسانه ملی
فاز دوم تغییرات در صدا و سیما امروز در حالی اتفاق میافتد که این تحول، نخستین تغییر رسمی مدیریت جدید سازمان صداوسیما در آنتن رسانهملی است و به دنبال آن شبکههای «نسیم» و «افق» سراسری میشوند و فعالیت جدی خود را آغاز میکنند. در یک ماه گذشته رسانه ملی با تحولات گستردهای روبهرو شد و رئیس جدید این سازمان نشان داد که برنامههای متنوعی را طراحی کرده است. همان ۲۰ آبان ۹۳ زمانی که سیدعزتالله ضرغامی جای خود را به محمد سرافراز داد، این انتظار میرفت که بهزودی تغییرات وسیعی در صداوسیما کلید زده شود، بهویژه با قطعی شدن حضور علیاصغر پورمحمدی بهعنوان معاون سیما، همگان تغییراتی بزرگ در صداوسیما را انتظار میکشیدند.
فاز دوم تغییرات در صدا و سیما امروز در حالی اتفاق میافتد که این تحول، نخستین تغییر رسمی مدیریت جدید سازمان صداوسیما در آنتن رسانهملی است و به دنبال آن شبکههای «نسیم» و «افق» سراسری میشوند و فعالیت جدی خود را آغاز میکنند. در یک ماه گذشته رسانه ملی با تحولات گستردهای روبهرو شد و رئیس جدید این سازمان نشان داد که برنامههای متنوعی را طراحی کرده است. همان ۲۰ آبان ۹۳ زمانی که سیدعزتالله ضرغامی جای خود را به محمد سرافراز داد، این انتظار میرفت که بهزودی تغییرات وسیعی در صداوسیما کلید زده شود، بهویژه با قطعی شدن حضور علیاصغر پورمحمدی بهعنوان معاون سیما، همگان تغییراتی بزرگ در صداوسیما را انتظار میکشیدند. بلافاصله پس از این جابهجایی حدس و گمانهایی درباره حذف برخی شبکهها، ادغام برخی دیگر و کوچک شدن ساختار شبکهها شنیده میشد اما اظهارنظر رسمی در این زمینه به گوش نمیرسید که در نهایت علیاصغر پورمحمدی معاونت جدید سیما ۹ آذر در جمع مدیران شبکه سه سیما اعلام کرد ادغام دو شبکه تماشا و نمایش در راستای برنامهریزی و افزایش کیفیت در شبکههای سیما انجام میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر، معاون سیما گفت: با ادغام شبکه تماشا در شبکه نمایش فرصت حضور شبکه نسیم در گیرندههای دیجیتال که مورد درخواست مردم سراسر کشور است فراهم خواهد شد. این شبکهها در حال حاضر تنها در تهران قابل دریافت هستند اما با توجه به درخواست بینندگان سیما در دیگر نقاط کشور در آینده شبکههای جامجم که مخاطب برونمرزی دارند از گیرندههای دیجیتال حذف و شبکه افق جایگزین میشود.پورمحمدی در همان سخنرانی همچنین بر ضرورت اهتمام ویژه به صرفهجویی تاکید کرد و از مدیران شبکههای سیما خواست داوطلبانه برنامههای پرهزینه، کماثر و کمبیننده را از جدول برنامهها حذف و برای کوچکسازی شبکه نیز کارشناسی کنند. با رسانهای شدن این اظهارات، بازار گمانهزنی درباره تغییرات بعدی داغتر شد و برخی خبرهای ضد و نقیض دیگر به گوش میرسید تا اینکه باز هم فرصتی دست داد و مستقیما از معاون سیما در این زمینه سوال کردیم.
راهاندازی کمیته کودک در سیما
پورمحمدی یک هفته بعد در بازدیدی از شبکه دو، از دستور کار معاونت سیما برای راهاندازی کمیته کودک در سیما با هدف ساماندهی برنامههای کودک در تلویزیون و تقسیم کار این حوزه بین شبکهها خبر داد که این خبر هم بیانگر اتفاقات تازهای در سازمان بود. ۱۹ آذرماه میزان بودجه صداوسیما اعلام شد و بلافاصله سیدتقی سهرابی مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی، رشد ۶ درصدی بودجه امسال صدا وسیما در لایحه ابلاغی دولت را ناچیز و ناکافی دانست و گفت: بهرغم نیاز سازمان صدا و سیما به بودجهای معادل حداقل ۳ هزار میلیارد تومان در سال مالی پیشرو، بودجه این سازمان در مقایسه با سال گذشته تغییر محسوسی نداشته و دولت، رسانه ملی را موظف کرده است از طریق پخش آگهی بازرگانی،۱۲۰۰ میلیارد تومان درآمدزایی داشته باشد؛ این درحالی است که مردم از پخش همین مقدار آگهی برای درآمد ۸۹۰ میلیارد تومانی هم ناراضی هستند و رسانه ملی نیز مجبور به آنتنفروشی خواهد شد.با این اعتراض سهرابی به بودجه و البته سخنرانی سرافراز در مراسم معارفهاش، میشد پیشبینی کرد بهزودی سازمان کوچکتر خواهد شد و ممکن است تصمیماتی درباره حذف شبکهها نیز گرفته شود. ضمن اینکه در بازنگریهایی که صورت گرفته پیشبینی میشود هر شبکه یک هویت اصلی و چند هویت فرعی داشته باشد.
انقلاب در تلویزیون با ۱۱ انتصاب جدید
انتظار برای به نتیجه رسیدن تصمیمات مدیران جدید، ناگهان در صبحگاه ۲۵ آذر با ارسال یک خبر مفصل حاکی از ۱۱ انتصاب جدید در تلویزیون به سر رسید و ۱۱ مدیر تلویزیون جای خود را با دیگران عوض کردند. تغییرات گسترده مدیران صدا و سیما از عزم جدی مدیران تازه از راه رسیده برای تحولات خبر میداد و این اتفاق در رسانهها هم حضور پررنگی پیدا کرد و بسیاری از سایتها و روزنامهها به تحلیل تغییرات پرداختند. شاید مهمترین انتصاب دوره اخیر انتصاب رضا پورحسین مدیر شبکه مستند باشد که حکم قائممقامی معاون سیما برای او صادر شد.
افق و نسیم سراسری میشوند
چند روزی بیشتر از این تغییرات نگذشته بود که در ۲۶ آذر حجتالاسلام و المسلمین موسوی مقدم معاون امور مجلس و استانهای صدا و سیما اعلام کرد از سوم دیماه و همزمان با آغاز ماه ربیعالاول دو شبکه پرمخاطب نسیم و افق که تاکنون فقط شهروندان تهرانی میتوانستند از برنامههای جذاب آن بهرمند شوند، قابل دریافت برای کلیه هموطنان سراسر کشور خواهد بود. این دو شبکه روی دستگاههای گیرنده دیجیتال جایگزین شبکههای تماشا و العالم خواهد شد.
فردای آن روز در پنجشنبه ۲۷ آذر مخاطبان تلویزیون با روشن کردن گیرندههای خود برنامههای یکسانی را در شبکههای «نمایش» و «تماشا» مشاهده کردند. شبکه «نمایش» از یک هفته قبل خبر از پخش سریال میداد و شبکه «تماشا» نیز آخرین روزهای فعالیت خود را پشت سر میگذاشت.از امروز قرار است فاز دوم تغییرات با سراسری شدن دو شبکه نسیم و افق آغاز شود. این پروسه در شرایطی تکمیل میشود که خیلیها در انتظار اتفاقهای دیگری هستند و به نظر میرسد مدیران صدا و سیما قصد دارند فصل تازهای را در مدیریت رسانه ملی تجربه کنند.فصلی که بتواند از یکسو اهداف این سازمان را به اجرا برساند و از سوی دیگر مخاطبانش را راضی نگه دارد.
ارسال نظر