آیا سینما به ساحل آرامش خواهد رسید؟
اتوبان پر ترافیک مجلس و سینما
در چند سال گذشته سینما، چالشهایی جدی بین مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجلس به وجود آورده است. مروری بر اتفاقات گذشته نشان میدهد که این چالش همواره در مقاطع مختلف وجود داشته و در دولتهای مختلف تکرار شده است. خیلیها معتقدند که گاه رابطه کمیسیون فرهنگی مجلس و سینما اتوبان یکطرفهای است که برخی از نمایندگان، در چگونگی شکل گیری این رابطه نقش زیادی ایفا میکنند و زیر ساختهای هنر و صنعت سینما و پتانسیلهای آن را نادیده میگیرند. به گزارش «ایسنا»، بحث حرف و حدیث درباره مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از سه سال دوباره به بهانه دو فیلم «قصهها» و «عصبانی نیستم!» داغ شده و همه را به دردسر انداخته است.
در چند سال گذشته سینما، چالشهایی جدی بین مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجلس به وجود آورده است. مروری بر اتفاقات گذشته نشان میدهد که این چالش همواره در مقاطع مختلف وجود داشته و در دولتهای مختلف تکرار شده است. خیلیها معتقدند که گاه رابطه کمیسیون فرهنگی مجلس و سینما اتوبان یکطرفهای است که برخی از نمایندگان، در چگونگی شکل گیری این رابطه نقش زیادی ایفا میکنند و زیر ساختهای هنر و صنعت سینما و پتانسیلهای آن را نادیده میگیرند. به گزارش «ایسنا»، بحث حرف و حدیث درباره مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از سه سال دوباره به بهانه دو فیلم «قصهها» و «عصبانی نیستم!» داغ شده و همه را به دردسر انداخته است. به تازگی بیش از ۱۵۰ سینماگر در نامهای درخواست کردهاند که وزیر ارشاد همانطور که تاکید میکند پای پروانههای نمایش بایستد و در این نامه حمایت خود را از وزیر اعلام کردهاند.از سویی دیگر علی جنتی در جدیدترین اظهار نظرش که اخیرا منتشر شده درباره یکی از این فیلمها یعنی «عصبانی نیستم» تاکید کرده است که این فیلم با تغییراتی که بر آن اعمال شده است، دیگر منعی برای اکران ندارد. در هفتههای اخیر حرف وحدیثها درباره وضعیت نامشخص اکران چند فیلم با نامه کمیسیون فرهنگی مجلس به ارشاد وارد فاز تازهای شد. سال ۹۰ هم که جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی بود، همین بحث از سوی مجلسیها به راه افتاد و حوزه هنری به آن دامن زد و نهایتا موضوع به جاهای باریک کشیده شد و میرفت سینما به یک موجود ضدامنیت ملی، اخلاق اجتماعی و... در گفتوگوی سیاستمداران بدل شود.
خبر ایوبی از زیر تیغ بودن چند فیلم
بعد از انتشار نامه کمیسیون فرهنگی، حجتالله ایوبی هم در حلقه خبرنگاران گفت که کمیسیونهای فرهنگی و اصل ۹۰ مجلس در نامههایی درخواست دادهاند که چند فیلم فعلا اکران نشود.وی درباره اینکه سازمان سینمایی میخواهد در مقابل این نامه چه واکنشی انجام دهد، گفت: ما اکنون در حال رفت و آمد به مجلس و گفتوگو با نمایندگان محترم هستیم؛ چرا که به تعامل معتقدیم و امیدواریم در جریان گفتوگو بتوانیم مشکلات را حل کنیم. رئیس سازمان سینمایی چندی بعد، درباره جلسهاش با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس بیان کرد: به این جمعبندی رسیدیم که فیلمهایی که درباره آنها صحبت میشود فیلمهای اجتماعی شدهاند. البته ممکن است لازم باشد مثلا «عصبانی نیستم» اصلاحات دیگری هم داشته باشد و شاید این درخواست را از کارگردان فیلم داشته باشیم تا به این ترتیب نگرانی برخی از آقایان هم برطرف شود.البته هنوز بعد از این سخنان، نمایندگان مجلس بر سخن خود مبنی بر اینکه، چندین و چند فیلم نباید اکران شوند، تاکید میکنند!
چند روز بعد، کانون کارگردانان سینمای ایران هم با انتشار نامهای به حجتالله ایوبی، از وی خواست تا در مقابل فشارها برای اکران نکردن بعضی از فیلمها تسلیم نشود.اعضای این کانون، در این نامه آورده بودند: متاسفانه مدتی است شاهد فشارهای روز افزون بر شما و سازمان سینمایی در رابطه با اکران چند فیلم سینمایی هستیم؛ فشارهایی که عمدتا توسط جریانهای حاضر و غیرمسوول و خارج از روال طبیعی اعمال میشود. باور ما این است که حفظ شان و جایگاه مدیران سینمایی وابسته به پایداری آنها بر قوانین و تصمیمات اصولی است که اتخاذ کردهاند. کانون کارگردانان در ادامه این نامه، سپس «مصرانه» از ایوبی خواسته است که بر اجرای قانون پایدار باشد، تا فضای امن و آرام برای سینماگران فراهم شود.
مشکل حل شد!
در ادامه، چند روز قبل معاون پارلمانی وزیر ارشاد با اشاره به نامه رئیس کمیسیون فرهنگی به وزیر ارشاد برای جلوگیری از اکران چند فیلم سینمایی، تاکید کرد که نگرانیها در مورد این فیلمها برطرف شده و فیلمهای «قصهها» و «عصبانی نیستم» در نوبت اکران قرار دارند و به موقع اکران خواهند شد.این گفتوگوی حسین نوشآبادی در حالی منتشر شد که پس از آن، برخی سایتهای خبری از پابرجا بودن نظرات بعضی نمایندگان مجلس برای اکران نشدن این دو فیلم خبر میدادند! البته بعد از آنکه شنیده شد چندین و چند جلسه با نمایندگان معترض به نمایش بعضی فیلمها برگزار و مشکلات مدنظر آنها حل شده است، بعضی از رسانهها باز هم سخنانی را از نمایندگان منتشر کردند که محتوای آن، جلوگیری از اکران بعضی فیلمها به هر ترتیبی بود؛ تا جایی که بعضی از این گفتوگوها به تهدید استیضاح وزیر ارشاد نیز آغشته شده بود.از سوی دیگر روز گذشته حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی ادامه مذاکرات و فضای تعامل و همکاری با مجلس را دو طرفه دانست.
ارسال نظر