بازگشت رخشان بنیاعتماد بعد از نمایش «قصهها» از فستیوال ونیز
علیه موجسواری
گروه فرهنگ وهنر- رخشان بنی اعتماد کارگردان فیلم «قصهها» که اثرش را در جشنواره ونیز به نمایش در آورد به ایران برگشت. کارگردان ایرانی در این جشنواره از جامعه جهانی خواسته بود تا به تحریمهای ایران پایان بدهند. حرفهای این کارگردان در رسانههای خارجی و ایرانی بازتاب زیادی داشت و از این رو حضور او در این جشنواره غیر از نمایش فیلمش تاثیرات دیگری هم داشت. بنی اعتماد با اشاره به حضور فیلم «قصهها» در جشنواره ونیز گفت:« مهم این بود که فیلم بدون حواشی درباره چگونه ساخته شدن و دریافت پروانه نمایش دیده شود و ابدا نمیخواستم که تکرار این مشکلات روی نگاه تماشاگران فیلم اثر بگذارد.
گروه فرهنگ وهنر- رخشان بنی اعتماد کارگردان فیلم «قصهها» که اثرش را در جشنواره ونیز به نمایش در آورد به ایران برگشت.کارگردان ایرانی در این جشنواره از جامعه جهانی خواسته بود تا به تحریمهای ایران پایان بدهند. حرفهای این کارگردان در رسانههای خارجی و ایرانی بازتاب زیادی داشت و از این رو حضور او در این جشنواره غیر از نمایش فیلمش تاثیرات دیگری هم داشت. بنی اعتماد با اشاره به حضور فیلم «قصهها» در جشنواره ونیز گفت:« مهم این بود که فیلم بدون حواشی درباره چگونه ساخته شدن و دریافت پروانه نمایش دیده شود و ابدا نمیخواستم که تکرار این مشکلات روی نگاه تماشاگران فیلم اثر بگذارد.»
به گزارش «دنیای اقتصاد» فیلم سینمایی قصهها به کارگردانی «رخشان بنیاعتماد» محصول ایران نوین فیلم در اولین حضور بینالمللی خود در جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمد. اکران فیلم در این جشنواره بازتابهای فراوانی در رسانههای داخلی و خارجی داشت.
این کارگردان با اشاره به پنج اکرانی که برای فیلم «قصهها» در جشنواره ونیز در نظر گرفته شده بود، گفت: «طبق برنامه، دو اکران برای اهالی مطبوعات داشتیم و بعد از آن کنفرانس مطبوعاتی برگزار شد. دو نمایش عمومی و یک نمایش در بازار فیلم هم انجام شد. در نمایش عمومی اول که در کاخ جشنواره برگزار شد، ما به همراه هیات داوران و مردم به تماشای فیلم نشستیم.»
کارگردان «قصهها» درباره سوالاتی که در نشست مطبوعاتی فیلم از سوی خبرنگاران پرسیده شد، توضیح داد: «سوالات متنوعی پرسیده شد. راجع به ساختار فیلم و شرایط اقتصادی که البته همین سوالات باعث شد که مساله تحریم مطرح شود و من هم توضیح دادم که موضوع تحریم طبیعتا بیشترین تاثیرش را بر زندگی مردم ایران گذاشته است.» وی با تاکید بر اینکه تلاش زیادی کرده تا حاشیههای معمول در ایران بر نگاه تماشاگران خارجی تحمیل نشود، گفت: «مهم این بود که فیلم بدون حواشی درباره چگونه ساخته شدن و دریافت پروانه نمایش دیده شود و ابدا نمیخواستم که تکرار این مشکلات روی نگاه تماشاگران فیلم اثر بگذارد. در واقع بهطور مکرر پاسخ من این بود که خوشبختانه چون قرار است فیلم بهزودی در ایران اکران شود، صحبت راجع به مشکلات زمان ساخت فیلم لزومی ندارد.»
بنیاعتماد با اشاره به تاثیر مثبت فیلم روی اهالی رسانه چنین گفت: «سوالی که چندین بار در مصاحبهها تکرار شد این بود که آیا این فیلم در ایران اکران خواهد شد؟ طبیعتا پاسخ من این بود که بله، این فیلم بهزودی در ایران اکران خواهد شد و اگر غیر از این میبود، امکان نداشت آن را به جشنوارههای خارجی بفرستم. زمانی با نمایش فیلم در جشنواره ونیز موافقت کردم که نمایش عمومی آن در ایران قطعی شده بود. البته آنها منتظر جواب دیگری بودند! اما این حرف امروز من نیست. از زمان اولین فیلمم تا زمانی که فیلم بسازم همین نظر را خواهم داشت.»
حبیب رضایی هم که به همراه رخشان بنیاعتماد و پیمان معادی به جشنواره ونیز رفته بود، درباره چگونگی برگزاری نشست مطبوعاتی فیلم گفت: «واکنشها نسبت به فیلم در کنفرانس مطبوعاتی خیلی گرم و مثبت بود. بیشتر سوالات درباره نحوه ساختهشدن و نگاه فیلمساز بود و البته سوالات پرحاشیه و جهتدار هم پرسیده میشد که با هوشمندی و اطمینان کل گروه و مخصوصا خانم بنیاعتماد، با پاسخهای ظریف و درست، از هرگونه موجسازی و حاشیهپردازی جلوگیری شد.»
رضایی در ادامه بحث پرهیز خانم بنیاعتماد از بهوجود آمدن حاشیه در نشست مطبوعاتی جشنواره ونیز اضافه کرد:« خانم بنیاعتماد تاکید کردند که فیلم در ایران به نمایش درمیآید. این درحالی بود که آنها دوست داشتند پاسخ دیگری بشنوند. این جمله برای افرادی که در ایران هستند، اهمیت بیشتری دارد. اهمیت آن اتفاقا از اینجا ناشی میشود که تکلیف فیلمساز را با جامعهاش، با هدفش از فیلمسازی و نقد اجتماعی روشن میکند و نشان میدهد که هدف این کارگردان موجسواری نیست. چیزی که برای بعضی از خبرنگارها عجیب بود؛ چون آنها منتظر بودند گله و شکایت بشنوند.»
ارسال نظر