مردم اجرای زنده را به خرید آلبوم ترجیح دادند
پرفروشهای بازار موسیقی در دوران رکود
گروه فرهنگ و هنر- با اینکه تا اینجا بازار کنسرتها در فصل تابستان خیلی داغ بود و استقبال بسیاری از کنسرتها در نقاط مختلف ایران شد، اما بازار آلبومهای موسیقی پس از عید تا حالا شرایط رکود را تجربه میکند. البته در این میان استثنا هم وجود داشته وآلبوم «نه فرشتهام نه شیطان» همایون شجریان و تهمورس پورناظری و «باران تویی» گروه چارتار همچنان با فروش چشمگیری روبهرو بوده است. از اینها که بگذریم بقیه آلبومهای موسیقی روزهای خوبی را نمیگذرانند. گروه کامنت با آلبوم «رفته از دست»، زانیار خسروی با آلبوم ۲۸ و شهرام شعرباف با آلبوم «این خرقه برانداز» که البته هیچ کدام از تولیدات تابستان نیستند در ردههای بعدی پرطرفداران قرار دارند.
گروه فرهنگ و هنر- با اینکه تا اینجا بازار کنسرتها در فصل تابستان خیلی داغ بود و استقبال بسیاری از کنسرتها در نقاط مختلف ایران شد، اما بازار آلبومهای موسیقی پس از عید تا حالا شرایط رکود را تجربه میکند.البته در این میان استثنا هم وجود داشته وآلبوم «نه فرشتهام نه شیطان» همایون شجریان و تهمورس پورناظری و «باران تویی» گروه چارتار همچنان با فروش چشمگیری روبهرو بوده است. از اینها که بگذریم بقیه آلبومهای موسیقی روزهای خوبی را نمیگذرانند. گروه کامنت با آلبوم «رفته از دست»، زانیار خسروی با آلبوم ۲۸ و شهرام شعرباف با آلبوم «این خرقه برانداز» که البته هیچ کدام از تولیدات تابستان نیستند در ردههای بعدی پرطرفداران قرار دارند. به نظر میرسد که مخاطبان موسیقی این روزها منتظر اتفاقات جدید دراین حوزه هستند و تنها به آلبومهایی که سبکهای جدیدتر و متفاوتی داشته باشند، واکنش خوبی نشان میدهند. به هر ترتیب مرداد ماه امسال آلبومهایی به بازارآمدند که در شرایط نابسامان تولید و عرضه آثار فرهنگی هنری فروش نسبتا بهتری نسبت به سایر آلبومهای موسیقایی داشتند. در حوزه موسیقی سنتی آلبوم تازه انتشار یافته «آرایش غلیظ» به آهنگسازی سهراب پورناظری و خوانندگی همایون شجریان که طی ماههای اخیر حضور پررنگی در رسانهها، نشستهای خبری و البته اجراهای زنده دارند بهدلیل ساختار متفاوتی که در حوزه آهنگسازی، تنظیم، تلفیق با موسیقی غربی و البته خوانندگی آواز ایرانی داشته از فروش نسبتا خوبی برخوردار بوده است؛ گرچه نمیتوان پیشبینی کرد این استقبال ادامه داشته باشد؛ چون فعلا تنها چند روز از انتشار آن نگذشته است و نمی شود پیشبینی کرد که این استقبال ادامه داشته باشد. این آلبوم موسیقایی به نوعی موسیقی متن فیلم «آرایش غلیظ» ساخته حمید نعمتالله است که قرار است طی روزهای آینده اکران عمومی شود. آلبوم های «رفتم و بار سفر بستم» به آهنگسازی زنده یاد علی تجویدی، تنظیم کامبیز روشن روان و خوانندگی علیرضا قربانی، «زمزمهها» به آهنگسازی حمید متبسم و خوانندگی سالار عقیلی دیگر آثاری هستند که در ردیف پرفروشهای موسیقی سنتی قرار گرفتهاند. از سویی دیگر بازار موسیقی پاپ هم در هفتههای اخیر روند قابل قبولی را طی نکرده است؛ چراکه بعد از انتشار آلبوم «فوقالعاده» بهنام صفوی هنوز اثری از خوانندگان ستاره منتشر نشده است و آنها فعالیتهایشان را فعلا به انتشار چند تک آهنگ محدود کردهاند. با این حال آلبومهای «رو در رو دیوار این شهر» به خوانندگی محمد زارع با احتساب عرضه سوپر مارکتی خود از پرفروشهای این روزهای موسیقی پاپ است؛ کما اینکه آلبومهای «لعنت به من» مازیار فلاحی هم طبق آمار غیررسمی در ردیف پرفروشها قرار گرفتهاند. البته طی چند روز گذشته آلبوم «من و ما» اثری مشترک از خوانندگانی چون محسن چاووشی، رضا صادقی، مهدی یراحی، سینا حجازی، شهرام شکوهی، مرتضی پاشایی و تعدادی دیگر در بازار موسیقی منتشر شده که پیشبینی میشود از فروش خوبی برخوردار شود. در حوزه موسیقی سنتی بی کلام هم که به نظر میآید بیشتر باید مورد توجه سیاستگذاران و تهیهکنندگان قرار بگیرد تا شرایط علمی و تئوریک موسیقی ایرانی بهبود یابد هم آلبومهای «پرندههای شهر من» حمیدرضا آفریده، «نقش بندان» مریم تژده و «سر آغاز» ستار هوشیاری پور جزو پرفروشها هستند.
در حوزه بی کلام پاپ هم آلبومهای «مسیر نگاهت» نگین زمردی، «اثر پروانهای» بهزاد بیسادی، «بر قطار زمان» شوان توکل در زمره آثار پرفروش هستند. گروه موسیقی چارتار هم با آلبوم «باران تویی» همچنان حاکم بلامنازع پرفروشهای موسیقی تلفیقی است که در شورهزار خلاقیتهای اصولی موسیقی، مردم از آن استقبال میکنند. ضمن اینکه آلبومهای «ماسی درهم» بابک شریفی و «شهر آشوب» احسان صبوحی از آثار نسبتا پرفروش بازار طی ماه گذشته هستند.
در بخش موسیقی کلاسیک ایرانی همگروه پر سر و صدای آوازی تهران با آلبوم «وکاپلا» صدرنشین بازار است؛ ضمن اینکه آلبومهای «هفتگاه معلق» فرخزاد لایق و «همان یک شرار و هیچ» کارن کیهانی در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند. آلبومهای «گذشته حال استمراری» کارن همایون فر، «مادر» ارسلان کامکار و «کنعان» کریستف رضاعی نیز بدون تغییر چندانی در جدول پرفروشهای بخش موسیقی فیلم قرار گرفتهاند. این در حالی است که در بخش همیشه مهجور موسیقی محلی نواحی نیز آلبومهای «سایه سار مهتاب» مقداد شاه حسینی، «مقام سحری» رضا صالحی و «از زبور تنهایی» سید علی جابری در ردیف پرفروشهای بازار موسیقی قرار گرفته است. در بخش دکلمه نیز آلبومهای «یک استکان چای» فاطمه باقی پور، «چهل حکایت از سعدی» خسرو شکیبایی و «آرش کمانگیر» میرجلالالدین کزازی جزو پرفروشها هستند.
در بخش آلبومهای موسیقی تصویری نیز آثار «مرغ سحر» عالیم قاسم اف، «به نام گل سرخ» سالار عقیلی، «بنجو» محمدعلی محمدحسنی، «باده تویی» حسین علیزاده صدرنشینهای بازار موسیقی هستند.
ارسال نظر