کاهش یارانه کتاب از ۱۵۰ میلیون دلار به ۵/۱۱ میلیون دلار
مدیر موسسه نمایشگاههای فرهنگی گفت: در پایان دوره دولت آقای خاتمی یارانه دولتی بخش کتاب بهصورت تخمینی حدود ۱۵۰ میلیون دلار معادل ۴۷۰ میلیارد تومان بود که این رقم در دولت نهم در یک شیب سریع آنقدر کم شد که برای سال جاری به عددی بین ۳۰ تا ۳۵ میلیارد تومان (رقمی حدود ۵/۱۱میلیون دلار) رسیده است. به گزارش «ایسنا» امیرمسعود شهرامنیا دیروز در نشستی درباره برگزاری نمایشگاههای استانی کتاب، تغییر آییننامه اجرایی این نمایشگاهها و همچنین حضور ایران در نمایشگاههای بینالمللی کتاب از جمله نمایشگاه کتاب فرانکفورت سخن گفت.
مدیر موسسه نمایشگاههای فرهنگی گفت: در پایان دوره دولت آقای خاتمی یارانه دولتی بخش کتاب بهصورت تخمینی حدود ۱۵۰ میلیون دلار معادل ۴۷۰ میلیارد تومان بود که این رقم در دولت نهم در یک شیب سریع آنقدر کم شد که برای سال جاری به عددی بین ۳۰ تا ۳۵ میلیارد تومان (رقمی حدود ۵/۱۱میلیون دلار) رسیده است. به گزارش «ایسنا» امیرمسعود شهرامنیا دیروز در نشستی درباره برگزاری نمایشگاههای استانی کتاب، تغییر آییننامه اجرایی این نمایشگاهها و همچنین حضور ایران در نمایشگاههای بینالمللی کتاب از جمله نمایشگاه کتاب فرانکفورت سخن گفت. او درخصوص کاهش یارانه کتاب برای مخاطبان نمایشگاههای استانی کتاب نیز بیان کرد: در حال حاضر یارانهای که دولت برای کمک به کتاب و کتابخوانی میدهد افت چشمگیری پیدا کرده است؛ مثلا این یارانه در پایان دوره دولت آقای خاتمی بهصورت تخمینی حدود ۱۵۰ میلیون دلار بود و در دولت نهم با این دلیل که گفتند یارانه باید به مصرفکننده تعلق بگیرد عملا در یک شیب سریع آنقدر کم شد که فکر میکنم برای سال جاری به عددی بین ۳۰ تا ۳۵ میلیارد تومان رسیده است و بخش کمی از این یارانه به نمایشگاههای استانی میرسد. البته ما امیدواریم که حمایت از مصرفکننده کتاب در آینده افزایش پیدا کند. در ادامه این نشست به احتمال حذف برگزاری نمایشگاههای استانی در برخی از شهرها اشاره شد که این دلایل تمایل نداشتن ناشران برای حضور، نبود امکانات و فضای نمایشگاهی، کافی نبودن بودجه برخی از استانها برای برگزاری نمایشگاه و حذف برخی از استانها بهدلیل نزدیکی به استانهای بزرگ ازجمله علت این تصمیمگیری برشمرده شد: در بخش دیگری از این نشست شهرامنیا توضیحاتی درباره حضور ایران در نمایشگاههای خارجی بیان کرد و گفت: در دنیا تقریبا ۴۵ کشور نمایشگاه بینالمللی کتاب برگزار میکنند و در بسیاری از کشورها برگزاری این نمایشگاهها بزرگترین رویداد فرهنگی کشورشان است که این اتفاق در کشور ما هم رخ داده است.
با توجه به اهمیتی که این رویداد دارد و ارتباطاتی که با سایر ناشران صنعت نشر شکل میگیرد و همچنین بهدلیل رویکرد صدور ارزشهای فرهنگی کشور ما حضور در نمایشگاههای بینالمللی کتاب برای ما فرصت خوبی است تا در جهت استفاده فرهنگی از آن بهره ببریم.
ارسال نظر