تقریبا تمام مسلمانان جهان در روزهای گذشته نسبت به توهین‌های این فیلم واکنش نشان داده‌اند. در ایران هم از مسوولان رده بالای سیاسی تا شخصیت‌های فرهنگی، با صدور بیانیه‌های مختلف به این فیلم تاخته‌اند

نمایش و پخش تریلر یک فیلم «ضداسلامی» و موهن که در آن به پیامبراسلام توهین شده است، خشم مسلمانان را در سرتاسر دنیا برانگیخته است.
به گزارش کافه سینما، نمایش تبلیغاتی یک فیلم «ضداسلامی» اعتراضات گسترده‌ای را شامگاه سه‌شنبه در مصر و لیبی در پی داشت که به حمله به کنسولگری‌های آمریکا در بنغازی و قاهره انجامید.
معاون وزیر کشور لیبی روز چهارشنبه اعلام کرد که در جریان این حملات کریستوفر استیونز، سفیر آمریکا در لیبی و سه دیپلمات آمریکایی کشته‌ شده‌اند.
به گزارش دویچه‌وله، اعتراضات خشونت‌آمیز در قاهره و بنغازی بر اثر نمایش فیلمی «ضداسلامی» در سایت اینترنتی یوتیوب جریان گرفت که یک فیلمساز آمریکایی در کالیفرنیا آن را ساخته است.
جالب اینکه به‌رغم این اعتراضات، سخنگوی سایت یوتیوب تصریح کرد که این ویدئوی جنجال‌برانگیز فعلا از این سایت حذف نخواهد شد. در همین حال، «وال‌استریت ژورنال» گزارش داد سازنده فیلمی که نمایش ۱۴ دقیقه ‌از آن در یوتیوب زمینه‌ساز ناآرامی‌های خشونت‌آمیز قاهره و بنغازی شده، مرد ۵۴ ساله‌ای بنام «سام باسیل» است که تابعیت دوگانه آمریکا و اسرائیل را دارد.طول نسخه اصلی فیلم دو ساعت است که سام باسیل، برای ساختن این فیلم از حدود صد پشتیبان یهودی، نزدیک به ۵ میلیون دلار کمک دریافت کرده است.
پیش‌تر چند روزنامه مصری گزارش داده بودند که برخی از مسیحیان قبطی مصر، که به آمریکا مهاجرت کرده‌اند، در تهیه این فیلم سهم داشته‌اند. یک فرستنده قبطی گزارش داد که هرچند برخی از بازیگران فیلم عربی را با لهجه مصری حرف می‌زنند، اما این ربطی به قبطیان آمریکا ندارد. در همین حال بنابر گزارشی که بی‌بی‌سی پخش کرد نشان داد که قبطی‌ها در کنار مسلمانان به پخش این فیلم اعتراض داشتند.
البته اطلاعات بیشتری هم از محتوای فیلم به دست آمده است که به دلیل توهین مستقیم سازندگان فیلم به اعتقادات و مقدسات ما مسلمانان، از درج آن معذوریم. شواهد
جدید از وجود توطئه‌ای حساب شده خبر می‌دهد.
به گزارش کافه سینما، بیانیه‌ای که روز گذشته عوامل تولید این فیلم موهن منتشر کرده‌اند، ابعاد تازه‌ای را از این ماجرا آشکار می‌کند.


تمامی عوامل این فیلم آمریکایی با انتشار بیانیه‌ای با شرمساری و تاسف از محتوای فیلم و عواقب آن یاد کرده‌اند.
در بیانیه عوامل تولید این فیلم که سی‌ان‌ان برای حفظ امنیت از افشای نام آنها خودداری کرده، اشاره شده که تیم تولید توسط تهیه‌کننده مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌ و آنها از محتوا و عواقب آن اطلاع نداشته‌اند. در بخشی از این بیانیه آمده: «ما 100 درصد پشت این فیلم نیستیم و به‌طرز شرم‌آوری از اهداف و محتوای آن گمراه شده‌ایم. ما از تغییر کامل و بازنویسی فیلمنامه و دروغ‌هایی که به تمام ما گفته‌اند، بهت زده‌ایم. ما عمیقا از این تراژدی پیش آمده احساس تاسف می‌کنیم.»
فراخوان تولید این فیلم جولای سال گذشته در مجله «بک‌استیج» با عنوان «مبارز صحرا» منتشر شده‌است. در این فراخوان از «مبارز صحرا» به‌عنوان یک فیلم ماجراجویی- تاریخی در... صحرای عربستان نام برده شده‌است.
یکی از بازیگران زن فیلم که خواسته هویتش افشا نشود، اعلام کرده که فیلمنامه اولیه هیچ ارتباطی به دین اسلام و پیامبر اکرم (ص) نداشته و دیالوگ‌های آنها پس از فیلمبرداری تغییر کرده‌ است.
به گفته این بازیگر زن بعد از پایان فیلمبرداری از تیم بازیگران درخواست شده تا دیالوگ‌های جدیدی را در استودیو ضبط کنند که احتمالا همین دیالوگ‌ها برای تغییر داستان و محتوای فیلم مورد استفاده قرار گرفته‌است.
«وال استریت ژورنال» فردی با نام سم باسیل را به‌عنوان تهیه کننده و سازنده اصلی این فیلم موهن و شرارت آمیز معرفی کرده‌است. به گزارش وال استریت ژورنال باسیل یک سرمایه‌گذار امور ملکی اسرائیلی-آمریکایی است. باسیل در گفت‌وگوی تلفنی خود با ژورنال فیلم خود را به‌جای اثری ضد دین، پروژه‌ای سیاسی خوانده است.
بازیگر زن پروژه و سایر عوامل اعلام کرده‌اند که اخیرا با باسیل گفت‌وگو کرده‌اند، اما سی‌ان‌ان و سایر رسانه‌ها تاکید کرده‌اند که تلاش آنها برای یافتن شخصی به نام سم باسیل بی‌نتیجه بوده و هیچ سابقه‌ای از او در دسترس نیست. وزیر امور خارجه رژیم اشغالگر قدس نیز اعلام کرده که چنین شخصیتی اصلا وجود خارجی ندارد و آنها از وجود فردی اسرائیلی با این هویت کاملا بی‌اطلاع هستند!