فرهنگ و هنر - تبعات تصمیم تازه معاونت سینمایی در پی حذف بخش فیلم کوتاه از جشنواره فیلم فجر، انجمن فیلم کوتاه ایران هنوز ادامه دارد.این بار پای انجمن مستند سازان هم به این ماجرا کشیده شده است و این انجمن در بیانیه‌ای نظر خود را در این رابطه اعلام کرد. در بخشی از این بیانیه خطاب به مدیریت کلان فرهنگی کشور و مسوولان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌آمده است: « اگر بپذیریم جشنواره فیلم فجر پس از نزدیک به ۳۰ سال برگزاری به عنوان مهم‌ترین رویداد فرهنگی، یک اتفاق ملی است؛ سهم فیلم کوتاه، مستند و انیمیشن در این اتفاق کدام است؟

تلقی مدیران سینمایی، گویی این است که تمام جشنواره‌های کشور یک جشنواره‌اند و هر کدام بایستی بخشی و گونه‌ای را پوشش دهند.

و این همان چشم اسفندیار اتفاقات سینمایی ماست: بی‌رقیب بودن و در نتیجه تکرار و ملال در جشنواره‌ها. آقایان، سهم فیلم کوتاه در مهم‌ترین رخداد فرهنگی سال چیست؟ سلیقه جشنواره فجر کدام است؟ آیا این تصمیم ربطی به جذب حداکثری و ورود و حضور اندیشه و نیروی انسانی جدید و تزریق آن به صنعت سینمای ایران دارد؟ چطور می‌شود به آیین‌نامه‌های جشنواره‌ها اعتماد کرد، وقتی هر سال با ورود مدیران جدید تغییر می‌کنند؟ به طور مثال جشنواره سینما حقیقت که به ابتکار یک مدیر فرهنگی در چند سال پیش آغاز به کار کرد، اگر به ابتکار یک مدیر دیگر تعطیل شود، تکلیف نمایش فیلم‌های مستند چه خواهد شد؟

اگر در این سال‌ها، این سه بخش در جشنواره فیلم فجر زیر سایه فیلم‌های سینمایی بوده و بد برگزار شده، آیا بهترین راه حل، حذف آنهاست؟ آیا این همان پاک کردن صورت مساله نیست؟ مسوولان جشنواره گفته‌اند با مشورت ـ با که و کجا ؟ ـ این بخش‌ها را حذف کرده‌اند؛ گویی بی‌حوصله‌تر و خسته‌تر از همیشه، نزدیک‌ترین تصمیمات را بدون کارشناسی می‌گیرند. دوباره تاکید می‌کنیم ضعف مدیریت اجرایی و عدم پرداختن درست به این سه بخش نباید به حذف آن منجر شود.