سینمای ایران هنوز زنده است

فرهنگ و هنر- سینمای ایران روزهای شلوغی را پشت سر می‌گذارد و در این روزهای سرشار از حاشیه، برپایی یک جشنواره بزرگ و تقدیر از بزرگان سینما و آنهایی که مردم دوستشان دارند غنیمت است. بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم کودک با گرامیداشت مرتضی احمدی، علیرضا خمسه، اکبرعبدی و محمدباقر آشتیانی شامگاه ۱۶ مهرماه در ورزشگاه قدس همدان رسما آغاز شد. سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی‌در افتتاحیه این جشنواره برای سلامتی و تندرستی همه‌ هنرمندان به ویژه اکبر عبدی (که در بزرگداشت خود حضور نداشت)، دعا کرد و گفت: این مراسم جای سخنرانی نیست و من فقط می‌خواهم به یک یا دو نکته کلی اشاره کنم. کار در حوزه کودک فعالیتی ارزشمند و تاثیرگذار است که رسول اکرم(ص) هم همواره به این نکته توجه ویژه داشتند از علائم کریمه حضرت و همه بزرگان از جمله ابن‌سینا این بوده است که توجه ویژه‌ به کودکان و لطافت‌های روحی آنها داشتند. وی ادامه داد: اگر فیلمی ‌که مربوط به بزرگسالان است خطایی هم داشته باشد می‌توان به واسطه آن که بزرگ‌ترها اهل نظر هستند آن خطا را توجیه کرد؛ اما در سینمای کودک کوچک‌ترین اشتباه ممکن است تاثیرات منفی متعدد به جا بگذارد. در این مراسم جواد شمقدری معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌در صحبت کوتاهی به استقبال پرشور مردم از این جشنواره و افتتاحیه آن اشاره و عنوان کرد: این استقبال عظیم یک پیام برای ما، سینما، فیلمسازان و هنرمندان دارد. برخی می‌گویند که سینمای ایران مرده است؛ اما کافی است این شور و هیجان را دید و این مسوولیت ما را افزایش می‌دهد.

این مردم و این فرزندان مشتاق سینما و فیلم‌های کودک هستند و کافی است فیلمسازان خوب ما این نکته را مورد توجه قرار دهند و به این نیاز پاسخ دهند. آنگاه ما سالن‌هایی پر از کودکان و خانواده‌های آنها خواهیم داشت. وی در عین حال گفت: اگر امروز سالن‌های ما خالی است بیش از اینکه بخواهیم دیگران را متهم کنیم باید خودمان را متهم کنیم.

شمقدری همچنین به چشم‌انداز بیست ساله اشاره کرد و گفت: این کودکان آینده این آب و خاک را رقم خواهند زد، اگر ما چشم‌اندازی بیست ساله داریم لازم است، همین امروز فیلم‌هایی بسازیم که کودکان سرزمین با این چشم‌انداز آشنا شوند و به واسطه این فیلم‌ها روحیه استقلال‌طلبی در تک‌تک آنها زنده شود. شمقدری در پایان گفت: به عنوان پدری که خود چهار فرزند دارم دست و بازوی تک تک شما را می‌فشارم و ان‌شاءالله شما هم دعا کنید تا ما مسوولان و فیلمسازان ایرانی بتوانیم مسوولیت خطیری را که بر عهده داریم، به درستی انجام دهیم.

در بخش دیگری از افتتاحیه، نکوداشت مرتضی احمدی بازیگر و دوبلور باسابقه سینمای ایران برگزار شد و پس از پخش فیلمی‌کوتاه درباره او، احمدی از دست مهدی مسعودشاهی لوح تقدیر و هدایای خود را دریافت کرد. وی در صحبت کوتاهی گفت: فقط می‌خواهم بگویم که در برنامه‌های کودک یک سهم کوچک هم به من اختصاص پیدا می‌کند. من طی سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۲ به تهیه و چاپ کتاب کودک هم پرداختم و طی آن سال‌ها چندین کتاب کودک از جمله «گربه‌های اشرافی» را به چاپ رساندم. این کتاب‌ها همه مورد توجه مردم قرار گرفت و این خدمت کوچکی بود که من در قبال کودکان انجام دادم. مرتضی احمدی همچنین عنوان کرد: هیچ وقت شما بچه‌ها را فراموش نکردم پس شما هم فکر نکنید که تنها برای بزرگسالان کار می‌کنم اولویت من شما بچه‌ها هستید که آینده‌ساز کشورید.

در ادامه این مراسم علیرضا خمسه هم پس از پخش فیلمی‌کوتاه هدایای خود را دریافت کرد. خمسه پس از دریافت این هدایا در صحبتی کوتاه عنوان کرد: در گذشته رسم خوشایندی وجود داشت که حال ناخوشایند شده است آن زمان برای اموات و رفتگان بزرگداشت می‌گرفتند؛ اما اکنون برای زنده‌ها هم چنین مراسمی‌ترتیب می‌دهند. واقعیت این است که وقتی به من گفتند قرار است در این جشنواره مراسمی ‌برای من برگزار شود کمی‌نگران شدم و گفتم شاید نشانه‌ای از مرگ در من دیده‌اند به همین دلیل برای چکاپ کامل به دکتر رفتم و خوشبختانه دیدم که سالم هستم.

این بازیگر سینمای کودک به پروانه‌ای که سمبل جشنواره کودک شده اشاره کرد و افزود: پروانه یک پیام دارد آن هم عمر کوتاه است. عمر کودکی شما هم بسیار کوتاه است و من به شما توصیه می‌کنم که مواظب باشید تا این شب‌ها و روزها را از دست ندهید. بزرگداشت اکبر عبدی و محمدباقر آشتیانی هم دیگر بخش مراسم افتتاحیه شامگاه گذشته بود که اکبر عبدی به دلیل کسالت موفق به حضور در این برنامه نشد و هدیه‌ زنده‌یاد محمدباقر آشتیانی را هم پسر بزرگش دریافت کرد.