«اکران ۴۳ فیلم، فروش ۲۷ میلیارد تومانی و مخاطب حدود هشت میلیون نفری حاصل عملکرد سینمای ایران در ۹ ماه گذشته سال ۱۳۹۱ است». امیرحسین علم‌الهدی، از کارشناسان اکران، در پایان سومین فصل سال، تحلیلی را از شرایط فروش و تعداد مخاطبان سینمای ایران در 9 ماه گذشته سال و همچنین مقایسه تعداد مخاطبان سال جاری با سال‌های گذشته در اختیار ایسنا گذاشته است که در زیر می‌آید:

«اکران ۴۳ فیلم و فروش ۲۷ میلیارد تومانی و مخاطب حدود هشت میلیون نفری حاصل عملکرد سینمای ایران در ۹ ماه گذشته سال ۱۳۹۱ است. تهران با فروش ۱۷ میلیارد تومانی و مخاطب حدود چهار میلیون نفری (با بهای بلیت میانگین ۴۵۰۰ تومانی و بلیت نیم بها) و شهرستان‌های کشور نیز با فروش ۹ میلیارد و ۵۰۰ هزار تومانی و مخاطب حدود ۴ میلیون نفری (با بلیت میانگین ۲۵۰۰ تومانی و بلیت نیم بها) دستاورد سینمای نحیف و آسیب‌پذیر در سه فصل گذشته است‌.
قابل پیش‌بینی بود که سینمای ایران فارغ از اتفاقات پیش‌آمده امسال، توان جذب مخاطب حداقل سال ۱۳۹۰ (سال قبل سینمای ایران ۱۴ میلیون نفر مخاطب و ۳۶ میلیارد تومان فروش داشت، هرچند سال ۹۰ نیز از سال‌های ضعیف سینمای ایران محسوب می‌شود) را ندارد و چنانچه امسال نیز این اوضاع و احوال گریبان‌گیر سینمای ایران نمی‌شد، شاید می‌توانستیم به اعداد و ارقام مخاطبان سینمای ایران یک تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اضافه کنیم».
از آنجا که تحلیل تعداد مخاطبان تا پایان آذرماه در بالا بیان شده بود، او در ادامه آورده است: «با نگاهی خوش‌بینانه، باید تعداد مخاطبی نهایتا ۵۰۰ هزار نفری را برای فصل زمستان پیش‌بینی کرد و همان‌گونه که سال قبل به‌عرض رساندم امسال پایین‌ترین میزان مخاطب را پس از سه دهه سینمای ایران شاهد هستیم (حدود 9 تا 5/9میلیون مخاطب) که این وضعیت نشان‌دهنده بیماری مزمن سینمای ایران در حوزه توزیع و نمایش است. این کارشناس حوزه اکران در پایان آورده است: «باید منتظر بود تا سیاست‌های دولت یازدهم در اواسط سال ۹۲ را شاهد باشیم. امیدوارم سینمای ایران در سال ۹۲ حداقل بتواند همانند امسال مخاطبان محدود خود را حفظ کند.