ریسک بزرگ سرمایه‌گذاری در موسیقی

مدیر شرکت ایران گام در گفت‌و‌گو با موسیقی ما از انتشار چند آلبوم به فاصله کوتاه خبر داد و در این باره گفت: نزدیک‌ترین آلبوم‌هایی که قرار است منتشر شوند، آلبوم‌های «دوستت دارم» از گروه سون، «جاده رویا‌ها» از سیروان خسروی، «بر سماع تنبور» با صدای علیرضا قربانی و آهنگسازی تهمورث پورناظری، «دل به دل» با آواز همایون شجریان و آهنگسازی تهمورث پورناظری، آلبوم «۶» با صدای امین رستمی و... خواهند بود. صدرالدین حسین‌خانی همچنین از پخش متفاوت یک آلبوم گفت و ادامه داد: آلبومی با صدای محمد علیزاده در دست انتشار داریم که پخشی متفاوت خواهد داشت. پخش این آلبوم بدین صورت است که دو آلبوم در یک پکیج منتشر می‌شود که یکی از آنها «سورپرایز» نام دارد. وی به‌رغم ورشکستگی‌های اخیراغلب شرکت‌های موسیقی از معدود مدیرانی است که توانسته شرکت خود را با عنوان «ایران گام» سر پا نگه دارد، در ادامه از دلایل موفقیت‌های خود و شرکتش گفت: علت‌های زیادی موجب شده تا شرکت ایران گام همچنان به فعالیت‌های خود ادامه بدهد. به نظر من مدیران و شرکت‌هایی که عقب نشینی کرده‌اند و فعالیتشان در بازار، کمتر و کمرنگ‌تر شده، در واقع قصد داشته‌اند سیاست کاری خود را تغییر بدهند. منتهی به این موضوع فکر نکرده‌اند که از نظر اقتصادی در همه زمینه‌ها، مشکل وجود دارد. چرخه اقتصادی بیمار است.

وی ادامه داد: وقتی یک نفر بدون هیچ پیش‌زمینه‌ای و بدون اینکه حتی ذره‌ای تفکر کند، قطعه‌ای می‌سازد و با شعر و آهنگ ضعیف روی آنتن می‌رود، مسلما بیشتر شنیده می‌شود تا قطعه‌ای که هیچ جایی برای تبلیغات خود نداشته است. شاید علت عقب‌نشینی دوستانی که شرکت موسیقی دارند همین موضوع است که خواننده‌های مجاز نمی‌توانند برای خود تبلیغ کرده و مخاطب جذب کنند. البته یکسری از خواننده‌های شناخته شده هستند که در همین روز‌ها نیز دارند فعالیت خود را انجام می‌دهند.

صدرالدین حسین‌خانی در ادامه افزود: به دلیل مشکلات زیادی که این عرصه دارد، این روز‌ها دیگر کمتر کسی برای سرمایه‌گذاری ریسک می‌کند. ریسک این عرصه خیلی زیاد است. به این دلیل که مردم موسیقی را بلافاصله پس از انتشار از اینترنت دانلود می‌کنند و هیچ حمایتی هم از جایی نمی‌شود. وقتی هیچ حمایتی پشت موسیقی نیست کسی نمی‌آید برای آن هزینه سنگین کند. اگر بخواهیم منطقی فکر کنیم، باید بگویم که به هیچ وجه منطقی نیست که کسی بیاید و در این عرصه سرمایه‌گذاری کند.

وی همچنین با تاکید افزود: من می‌توانم این قول را بدهم که شرکت ایران گام تا آخرین لحظه می‌ایستد. درست است که به لحاظ اقتصادی هیچ توجیهی برای این اصرار در ماندن نیست ولی به عشق موسیقی هم که شده در این عرصه می‌مانیم و ادامه می‌دهیم. چون من بر این باورم که وضعیت موسیقی درست می‌شود و اینگونه نمی‌ماند. انتظاری که از دولت داریم این است که این قشر را حمایت کند. کسانی که دست اندرکار هستند باید به فکر این مساله مهم باشند که مملکت نیاز به جوان‌هایی دارد که فرهنگی باشند و اینها جز با خوراک فرهنگی تامین نمی‌شوند.

این مدیر در پایان به سایت موسیقی ما گفت: مطمئن باشید اگر اینجا و در کشور خودشان حمایت نشوند، هیچ مرزی وجود ندارد برای به دست آوردن و شنیدن کارهای دیگر موسیقی! به راحتی به سمت موسیقی غربی می‌روند. وقتی یک جوان می‌بیند که در خانه خودش آنچه را دوست دارد نمی‌تواند بیابد؛ در خانه همسایه به دنبال آن می‌گردد. ما تلاش می‌کنیم که کارمان را ادامه بدهیم. به همین دلیل سرمایه‌مان را برنداشتیم به جای دیگری ببریم و از مسوولیت‌های خود شانه خالی نمی‌کنیم.