نمایشگاه نقاشیهای حجت شکیبا در گالری شکوه
یادآوری اهمیت نقش زنان در ایران
حجت شکیبا نقاش صاحب سبک که نقاشیهای منحصربهفردش در سریالهای هزاردستان، کمال الملک و فیلم دلشدگان در ذهنها نقش بسته، پس از گذشت هشت سال نقاشیهای تازهاش را با موضوع هخامنشیان و شاهنامه در گالری شکوه در معرض تماشا قرار داده است.
آرزو جعفریان
حجت شکیبا نقاش صاحب سبک که نقاشیهای منحصربهفردش در سریالهای هزاردستان، کمال الملک و فیلم دلشدگان در ذهنها نقش بسته، پس از گذشت هشت سال نقاشیهای تازهاش را با موضوع هخامنشیان و شاهنامه در گالری شکوه در معرض تماشا قرار داده است. شکیبا در این نمایشگاه دو مجموعه ازآثارش که یکی شامل نقاشیهایی از زنان هخامنشی با نامهایی چون گلهای تخت جمشید، شیر زن، فیروزه بر خاک، نقش مهر و... میشود را در کنار دیگرمجموعه نقاشیهایش با عنوان شاهنامه که مشتمل بر ۹ اثر میباشد، ارائه داده است.
در آثار شکیبا میتوان تاریخ را دوره کرد و به زمانهایی از دوران قدیم رفت که زنان گل به سر بوده و در عین لطافت شمشیر بر کمرشان داشتهاند و در جنگها در کنار مردان به مبارزه میپرداختند. از این رو میتوان آنان را شیر زنانی نامید که شکیبا در کتاب خود که به دوران هخامنشی تعلق دارد ۱۷ نفر از آنان را معرفی کرده است. او تلاش کرده است در این نقاشیها نقش زنان را در تاریخ به همگان یادآورشود و قسمتی از اقتدار و لیاقتهای آنان را در طول تاریخ متذکر شود.
در آثار شکیبا بافتی منحصر به فرد که ترکهایی را از پس خود نمایان میسازد، دیده میشود که مخاطب را با خود همراه کرده و به دوران هخامنشی میبرد، شکیبا ترک و ایجاد بافت در این آثار را یکی از شاخصههای نقاشیهایش میداند و میگوید: این بافتها در دورههای مختلف در آثار من به وجود آمدند و قسمتی از تکنیک کاری من شدند و امروزه به نوعی شخصیت من را نشان میدهند و از طرفی قدمت را راحتتر و رساتر به بیننده بیان میکنند که باعث ارتباط بیشتر با مخاطب میشود. دوره به دوره این ترکها مفهوم خاص خود را دارند در آثارم که تم موضوعی شان تاریخ است، این ترکها نمادی از خود تاریخ هستند.
او در مورد دو مجموعه آثار ارائه شده در این نمایشگاه میگوید: ابتدا مجموعه هخامنشیان را کار کردم و مسائل مربوط به آن دوران را در آثارم بازگو کردم. من در این آثار ازشیر زنان دوران هخامنشی از جمله از آرتیمیس گفتم که در کنار خشایار شاه به جنگ با یونانیان پرداخته است. بعد از آن مدتها طول کشید تا بر روی مجموعه شاهنامه کار کنم که کتاب آن نیز در حال اتمام است و به زودی منتشر میشود. نقاشیهای شکیبا در این نمایشگاه به قدری زیبا و طبیعی میباشند که مخاطب به یاد عکسهایی از زنان دورههای هخامنشی و قاجار میافتد و کتابهای قدیمی در پیش چشمانش ورق میخورد، او خود در مورد نقاشیهای عکس گونهاش میگوید: من از بچگی در عکاسخانه پدرم بزرگ شدم و بر روی عکسها و فیگور صورت مردم رتوش و نقاشی میکردم، بعد از آن به مشهد رفتم و شاگرد نقاشی شدم که پرتره میساخت بسیار اتفاقی نقاشیهای کمالالملک را دیدم و به نقاشیهای عکس گونه او علاقهمند شدم و روند هنری خود را در این زمینه قرار دادم. من سالها پیش از دانشکده هنرهای زیبا فارغالتحصیل شدم و سبکهای مدرنیستی و انتزاعی را خوب میدانم در این زمینه اتودهای بسیار زدهام؛ اما در نهایت در زمینه ای کار کردم که به آن تعلق خاطر دارم و از بچگی با آن آشنا بودم. من با خلق نقاشیهایپررئالیسم به اصل خودم، به آنجایی که دنیا آمده بودم و به علایقم در سالهای کودکی برگشتم. شکیبا در سال ۱۳۵۲ از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغالتحصیل شده است و نخستین نمایشگاه بینالمللی خود را در سال ۱۳۵۶ در شهر بال سوئیس برپا کرد که از آن پس این روند در کشورهای مختلفی نظیر کانادا، انگلستان، بنگلادش و ... ادامه یافت. از این هنرمند پیشکسوت کتابهای نقاشی «ایران دخت»، «نقش عکس در هنر ایران»، «خیام»، «حافظ»، «سه رنگ عشق»، «نقاشیهای شکیبا» و اکنون «کوروش» به بازار نشر آمده است.
نمایشگاه نقاشیهای حجت شکیبا تا ۲۶ آبان دایر است و علاقهمندان میتوانند همه روزه از ساعت ۴ تا ۸ بعدازظهر از این آثار در چهارراه فرمانیه، بلوار شهید اندرزگو، خیابان سلیمی شمالی، کوچه امیرنوری، شماره ۱۹ گالری شکوه دیدن نمایند.
ارسال نظر