غرفه خالی ایران در فرانکفورت؛ فرصتی که به سادگی سوخت

فریده خلعتبری؛ مدیر نشر شباویز که سال‌هاست حسابش را از غرفه مشترک ایران در نمایشگاه‌های مختلف کتاب که در سطح بین‌المللی برگزار می‌شود، جدا کرده، معتقد است: خالی ماندن غرفه ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت -به هر دلیلی که بود- سوختن فرصتی ویژه بود که می‌شد از آن به نفع نشر ایران استفاده کرد. وی که با غرفه کوچک خود در این نمایشگاه حاضر بود، در گفت‌وگو با ایلنا افزود: من از سیاست‌های معاونت فرهنگی خبر ندارم‎؛ آنچه ما می‌دیدیم، غرفه‌ای بود که با لوگوی ایران، تا آخرین روز نمایشگاه خالی افتاده بود و این سوال مطرح است که چرا وقتی هزینه اجاره این غرفه پرداخت شده، باید بلااستفاده باقی بماند؟

خلعتبری ضمن بیان این مطلب که خالی ماندن غرفه ایران، ذهنیت بدی را برای شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان این نمایشگاه ایجاد می‌کرد، گفت: این اولین بار نیست که غرفه ایران در نمایشگاه‌های خارجی خالی می‌ماند. ۳ سال پیش هم در نمایشگاه تایپه این اتفاق رخ داد و متاسفانه غرفه‌ای که نام ایران بر سردرش نصب شده بود، به محیطی برای غذاخوری مردم تبدیل شده بود. وی ادامه داد: من همان زمان طی نامه‌ای، عکس‌های ناخوشایند این غرفه را به موسسه نمایشگاه‌ها فرستادم‎؛ برایشان نوشتم وقتی که هزینه این غرفه پرداخت شده، چرا باید خالی بماند تا چنین اتفاقاتی در آن رخ دهد.

مدیر نشر شباویز ضمن اشاره به این مطلب که در یک نمایشگاه خارجی، درنهایت نام و آبروی ایران مهم است، گفت: وقتی برپاکنندگان این غرفه تصمیم گرفتند که در نمایشگاه فرانکفورت شرکت نکنند، بهتر این بود که این فضای خالی مانده دراختیار ۳، ۴ ناشر ایرانی که به صورت مجزا شرکت کرده بودند، قرار می‌گرفت تا هزینه‌ای که از سرمایه ملی کشورمان صرف شده، به هدر نرود.