حکایت رای‌هایی که عوض شد

محمدعلی علومی که یکی از داوران هفتمین جایزه‌ «طنز مکتوب» بود، از برگزارکنندگان این جشنواره‌ انتقاد کرد. به گزارش ایسنا، علومی در یادداشتی با عنوان «خطابه به طنزنویسان جوان»، نوشته است: «چندی قبل جشنواره‌ طنزی در دفتر طنز حوزه‌ هنری برگزار شد که من نیز یکی از داوران بخش داستان آن بودم و بعد با حیرت فراوان متوجه شدم که نظرهای داوری اساسا تغییر کرده است و در عین حال دفتر طنز با نوعی ارباب‌منشی، تغییر آرا را حق بی‌چند و چون و مسلم خود دانسته بود.

معلوم است که یکی از اهداف اصلی این نوع جشنواره‌ها، ایجاد شوق در هنرمندان نوقلم است. از باب نمونه داستانی به جشنواره رسیده بود که نویسنده با تسلط بر فرهنگ مردم و لحن طنز و با نیم‌نگاهی به داستان «علویه خانم»، اثر فاخری تولید کرده بود که این اثر متاسفانه حذف شد و چنین نمونه‌هایی کم نبودند و از این گروه نویسنده‌های توانا حتی تقدیر هم نشد.

همین‌جا مجالی است تا به این گروه از طنزنویسان اعلام کنم هرچند کاره‌ای نیستم و نمی‌توانم باشم، اما دل و ذهن من با امثال شماست که با وجود قدرتمندی، بی‌توجهی می‌بینید و طرد می‌شوید، گرچه امیدهای آینده‌ هنر و طنزنویسی میهن به شمار می‌آیید.

باری به هر حال به دور از انصاف می‌دانم که به خاطر آن چند قران پول بابت حق داوری، در این نوع رفتار با هنرمندان طنزنویس میهن مشارکت کنم. به امید آن روز که به قول سعدی، هنرمند قدر ببیند و به صدر نشیند.