نمایش آخرین فیلم کیارستمی در کن
نمایش آخرین ساخته عباس کیارستمی روز گذشته با حضور فرزندش احمد کیارستمی در سالن لومیر جشنواره برگزار شد. به گزارش «ایسنا»، بهمن فرمانآرا جزو مهمانان ویژهای بود که برای او در این نمایش، صندلی ویژهای در نظر گرفته بودند اما به نمایش فیلم نرسید. پیش از نمایش دبیر جشنواره کن روی سن حاضر شد و با یاد عباس کیارستمی از حاضران خواست، احمد کیارستمی را که در سالن حاضر بود، تشویق کنند. در تیتراژ آغازین فیلم به نقل از عباس کیارستمی نوشته شده است: «همواره در شگفتم که یک هنرمند تا چه حدی قصد دارد، واقعیت را در یک صحنه توصیف کند.
نمایش آخرین ساخته عباس کیارستمی روز گذشته با حضور فرزندش احمد کیارستمی در سالن لومیر جشنواره برگزار شد.به گزارش «ایسنا»، بهمن فرمانآرا جزو مهمانان ویژهای بود که برای او در این نمایش، صندلی ویژهای در نظر گرفته بودند اما به نمایش فیلم نرسید. پیش از نمایش دبیر جشنواره کن روی سن حاضر شد و با یاد عباس کیارستمی از حاضران خواست، احمد کیارستمی را که در سالن حاضر بود، تشویق کنند. در تیتراژ آغازین فیلم به نقل از عباس کیارستمی نوشته شده است: «همواره در شگفتم که یک هنرمند تا چه حدی قصد دارد، واقعیت را در یک صحنه توصیف کند. نقاشها تنها یک فریم از واقعیت را ثبت میکنند، نه هیچ چیز دیگر قبل و پس از آن.» پس از نمایش فیلم ۲۴ فریم که با تشویق حاضران در سالن روبهرو شد؛ فاطمه معتمدآریا و سیفالله صمدیان هم بهدلیل نبود عباس کیارستمی در این مراسم، تحت تاثیر قرار گرفتند و اشک ریختند.این فیلم ۲ ساعته در نمایش دیگری امروز چهارشنبه ساعت ۱۴:۳۰ در سالن ۶۰ سالگی روی پرده میرود. فیلم تجربی «۲۴ فریم» مجموعهای از فیلمهای کوتاه چهار و نیم دقیقهای با الهام از تصاویر ثابت شامل نقاشی و عکسهای گرفتهشده توسط خود کیارستمی است.
کیارستمی پیش از این درباره فیلم «۲۴ فریم» گفته بود: «نقاشان تنها یک فریم از واقعیت را ثبت میکنند و نه هیچ چیز پیش و پس آن. در فیلم «۲۴ فریم» تصمیم گرفتم از عکسهایی که در طول این سالها گرفتم، استفاده کنم و چهار و نیم دقیقه را از آنچه تصور میکردم پیش و پس از هر عکس رخ داده را نیز در آن قرار دادهام. اولین بار هنگامی که مشغول فکر درباره آثار نقاشان بزرگ پیش از اختراع سینما بودم، ایده فیلم «۲۴ فریم» شکل گرفت. درباره شوق نقاشان آن دوره برای ثبت واقعیت با تمام دقت فکر کردم که این سطح از دقت، در آثار نقاشانی چون «شکرچیان در برف» از «پیتر بروگل» و «خوشهچینها» اثر «ژانفرانسوا میله» مشهود است. نقاش در اینجا یک فریم از واقعیت را ثبت میکند، نه هیچ چیز پیش و نه هیچ چیز پس از آن. فیلم «۲۴ فریم» با اندیشه در نقاشیهای تاریخی و درونساز آغاز شد و عکسهایی که خودم در طول سالها گرفته بودم به تکامل رسید. هر یک از این فریمها در واقع چهار دقیقه و ۳۰ ثانیه از آن چیزی است که تصور کردم پیش و پس از ثبت هر عکس روی داده است.» کیارستمی تنها فیلمساز ایرانی است که یک بار با فیلم «طعم گیلاس» موفق به دریافت نخل طلا از این جشنواره شده است.
ارسال نظر