گروه بنگاه‌ها: استقبال مردم از خرید در مراکز بزرگ خرید موجب شد تا افتتاح مرکز خرید فرش دستباف، ماشینی و تابلو فرش با برند آقای فرش در منطقه یافت آباد تهران 18 مهرماه امسال در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش خبرنگارما، علی فرهی عضو هیات‌مدیره انجمن صنایع نساجی ایران روز گذشته درنشست با اصحاب رسانه با بیان اینکه آقای فرش درزمینی به وسعت 6 هزار متر در یافت‌آباد تهران افتتاح می‌شود، گفت: هدف از ایجاد این مرکز خرید این است که خریداران فرش ایرانی بتوانند در فضایی مناسب اقدام به خرید کنند.

وی افزود: سالانه 500 میلیون دلار فرش ماشینی از ایران صادر می‌شود و در دو سال گذشته چین بزرگ‌ترین مشتری فرش ماشینی ایران بوده است.

علی فرهی با اشاره به اینکه فرش دستباف شناسنامه فرش ایرانی است، گفت: در سال‌های تحریم به علت برخی نامهربانی‌ها شاهد کاهش صادرات فرش دستباف بودیم، اما با وجود تلاش برخی کشورها مانند چین و هند هنوز فرش دستباف ایران در دنیا حرف اول را می‌زند.


وی افزود: تحریم موجب شد تا آمریکا را که یکی از مشتریان اصلی فرش دستباف بود از دست بدهیم اما با وجود تقلید هندی‌ها و چینی‌ها از فرش ایرانی هنوز این هنر- صنعت جایگاه خود را در میان رقیبان حفظ کرده است.


وی افزود: در بخش فرش ماشینی کشور رقیب ما ترکیه است که در حوزه فرش‌های مدرن فعالیت می‌کند. به گفته فرهی امروز کیفیت تولیدات فرش ماشینی افزایش یافته و فرش‌های ماشینی با تراکمی نزدیک به فرش دستباف تولید می‌شوند.


فرهی به تفاوت‌های فرش ماشینی و فرش دستباف نیز اشاره کرد و گفت: در فرش ماشینی حداکثر از ۱۰ رنگ استفاده می‌شود در حالی که در فرش دستباف از ۱۵ تا ۳۰ رنگ استفاده می‌شود. همچنین فرش ماشینی دوخته می‌شود در حالی که در فرش دستباف ریشه آن از چله فرش است. تفاوت دیگر این دو فرش این است که در فرش ماشینی گره وجود ندارد و همچنین برای استحکام بیشتر به فرش ماشینی آهار زده می‌شود در حالی که در فرش دستباف این‌طور نیست.


وی به این نکته نیز اشاره کرد که فرش ماشینی با قیمت مناسب و برای استفاده عموم تولید می‌شود اما فرش دستباف به لحاظ ارزش هنری که دارد هزینه آن بیشتر است.

عضو هیات‌مدیره انجمن صنایع نساجی ایران تصریح کرد: در شرایط امروزی اقتصاد در کلان‌شهرها فروشگاه‌های خرد نفعی ندارند و مردم برای صرفه‌جویی در وقت و قیمت تمایل به خرید از مراکزی دارند که در آن همه برندهای موجود در بازار وجود داشته باشند. وی به این نکته نیزاشاره کرد که در حال حاضر یک خریدار خارجی برای تهیه فرش ایرانی پس از ورود به تهران باید به کاشان مراجعه کند در حالی که با تجمیع برندهای فرش ایران در یک مکان این مشکل نیز حل شده و شاهد افزایش صادرات خواهیم بود.