ایسنا: مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه اگر اقتصاد کشور در شرایط عادی باشد رشد بخش معدن دو یا سه برابر می‌شود گفت: با کاهش رکود و ورود دولت به اجرای طرح‌های بزرگ عمرانی تقاضای داخلی بخش معدن و صنایع معدنی تحریک خواهد شد و در پی آن تولید شرکت‌های معدنی نیز افزایش خواهد یافت. به گفته محمد فاطمیان،اقتصاد کشور در شرایط تحریم به سر می‌برد با این حال بخش معدن و صنایع معدنی رشد مثبت خود را دارد که بخشی از آن به توجه دولت به توسعه روابط با همسایگان برمی‌گردد اما اگر رکود داخلی کاهش و فعالیت‌های عمرانی افزایش یابد، رشد بخش معدن و صنایع معدنی به صورت جهشی خواهد بود.

وی در خصوص وضعیت صنایع معدنی در سال جاری نیز اظهار کرد: بخش صنایع معدنی نسبت به سال گذشته رشد خوبی را از نظر تولید داشته است اما با توجه به ذخایر معدنی بالای کشور کافی نیست. با این حال اگر به شکل مقطعی بررسی کنیم، براساس آمارهای گمرک در ۶ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد رشد ۳۰ درصدی در استخراج و صنایع معدنی هستیم.

فاطمیان افزود: فعالیت‌های بخش تولید و صادرات بر مبنای هدف‌گذاری صورت می‌گیرد به همین دلیل در بخش تولید و صادرات معدن نیز هدف‌گذاری‌های لازم صورت گرفته است و برای دستیابی به آن باید متغیرهای منفی برداشته و عوامل اثرگذار ارائه شود.

وی در خصوص تاثیر برگزاری نمایشگاه‌ها برروند صادرات محصولات معدنی نیز عنوان کرد: باید به این نکته نیز توجه کرد که برگزاری نمایشگاه می‌تواند تاثیر زیادی در بهبود صادرات داشته باشد زمانی‌ که کشورهای همسایه از طریق نمایشگاه‌ها با توانمندی ایران در تولید مصالح ساختمانی مطلع می‌شوند، میزان تقاضای محصولات معدنی افزایش خواهد یافت. از این رو با همت وزیر صنعت، معدن و تجارت، دی ماه امسال در شهر مسقط عمان نمایشگاهی از مصالح ساختمانی برای برگزاری هماهنگ شده است. پس از آن در قطر نمایشگاه مصالح ساختمانی داریم که این ارتباط با کشورهای همسایه می‌تواند منجر به عقد قرارداد برای خرید صنایع معدنی برای بخش عمرانی و ساخت‌و‌ساز شود.

پیش‌بینی صادرات ۲۲ میلیون تن سیمان تا پایان سال جاری یکی دیگر از موارد مطرح شده از سوی مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت است. وی در این خصوص می‌گوید: طی سه سال اخیر توسعه میزان تولید و صادرات سیمان با شناسایی بازارهای جدید همراه بوده است و می‌توان پیش‌بینی کرد که تا پایان سال جاری صادرات این محصول به ۲۲ میلیون تن برسد.

وی در ادامه افزود: از سویی دیگر مصرف محصولی مانند سیمان در کاربردهای جدید در کمیسیون زیربنایی دولت مطرح و با حمایت وزیر صنعت، معدن و تجارت روبه‌رو شد به طوری که توافق‌نامه‌ای با وزارت راه و شهرسازی در حال انعقاد است تا قیر جایگزین سیمان شود. این موضوع هزینه تعمیرات راه‌های کشور را کاهش خواهد داد، زیرا عمر مفید سیمان ۸۰ تا ۹۰ سال است و نسبت به قیر بازه تعمیرات بالاتری دارد.