ایسنا: رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران ادعا کرد: اعطای مجوز بهسازی سیستم‌های آبیاری در مجلس هشتم باعث بروز خشکسالی در کشور شده؛ چراکه این مجوز عملا باعث شد آب دزدی مجاز شمرده شود. علی شمس اردکانی در اولین نشست سیاست‌ها و برنامه‌های آب و محیط زیست کشور گفت: هدف ما از این نشست برگرداندن آب رفته به جوی است.

وی اظهار کرد: وضعیت امروز کشور از خشکسالی گذر کرده و وارد خشک بومی شده است؛ البته این خشک بومی را با کاشت هندوانه‌ای که هر یک کیلوی آن ۳۰۰ لیتر آب نیاز دارد به وجود آوردیم. رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران افزود: طرح بهسازی سیستم‌های آبیاری و زهکشی که در سال ۱۳۸۳ (مجلس هشتم) تصویب شد و ۵۸ نفر آن را امضا کردند، عملا باعث شد که آب دزدی مجاز شمرده شود و باعث شد ایران به کشور خشک بحرانی تبدیل شود.

به گفته اردکانی، حفر چاه‌های غیرمجاز که طبق قوانین شرعی، گناه و معصیت محسوب می‌شود در این دوره مجاز شمرده شد و افراد زیادی به این کار اقدام کردند، البته افرادی هم که این چاه‌های غیرمجاز را حفر نکردند به این فکر افتادند سرشان کلاه رفته است. وی افزود: در ادامه این حرکت نامطلوب برق رایگان برای پمپاژ آب به ارتفاعات بالاتر به این افراد داده و باعث شد نوعی اقتصاد تخیلی و بحران آب به وجود آید.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران درباره بحران خشکسالی در اصفهان گفت: میزان تمدن هر کشور با توجه به میزان تولید ناخالص داخلی آن مشخص می‌شود و ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی ایران برای اصفهان است.

شمس اردکانی اظهار کرد: در مزارع جدید هزینه آب برای هر یک کیلوگرم محصول ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است و اما هزینه فرصت آب‌های زیرزمینی بالاتر از این مقدار است که البته به اعتقاد متخصصان استفاده از این آب‌ها کاملا نادرست است.

وی گفت: این خشک بومی تا ۲۰ الی ۳۰سال دیگر ادامه دارد. سهم ایران از کل آب‌های بارشی جهان یک چهارم از یک درصد است؛ در حالی که یک درصد جمعیت جهان در ایران زندگی می‌کنند عملا آب نداریم؛ اما برای آبی که نداریم هندوانه تولید می‌کنیم و از سوی دیگر مصرف خانوارهای خانگی دو برابر متوسط جهانی است.