ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در فرآوردههای گوشتی
خبرگزاری مهر: معاون سازمان ملی استاندارد ایران از ابطال پروانه ساخت واحدهای لبنی استفادهکننده از روغن پالم در محصولاتشان از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبرداد و گفت: از سال ۹۱ سازمان ملی استاندارد تولید، عرضه و توزیع سوسیس و کالباس تولیدی با خمیر مرغ را ممنوع اعلام کرده و هم اکنون هیچ یک از نمونههای موجود در بازار که علامت استاندارد دارند، از خمیر مرغ استفاده نمیکنند. وحید مرندی مقدم در نشست خبری در خصوص آخرین نتایج بررسیهای سازمان ملی استاندارد درخصوص وجود روغن پالم در فرآوردههای لبنی گفت: هر ایرانی سالانه ۲۰ کیلوگرم روغن مصرف میکند که ۵۰ درصد آن پالم است.
خبرگزاری مهر: معاون سازمان ملی استاندارد ایران از ابطال پروانه ساخت واحدهای لبنی استفادهکننده از روغن پالم در محصولاتشان از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبرداد و گفت: از سال ۹۱ سازمان ملی استاندارد تولید، عرضه و توزیع سوسیس و کالباس تولیدی با خمیر مرغ را ممنوع اعلام کرده و هم اکنون هیچ یک از نمونههای موجود در بازار که علامت استاندارد دارند، از خمیر مرغ استفاده نمیکنند. وحید مرندی مقدم در نشست خبری در خصوص آخرین نتایج بررسیهای سازمان ملی استاندارد درخصوص وجود روغن پالم در فرآوردههای لبنی گفت: هر ایرانی سالانه ۲۰ کیلوگرم روغن مصرف میکند که ۵۰ درصد آن پالم است. این در حالی است که استفاده از این روغن برای سلامت انسان مضر نیست، بلکه نباید در فرآوردههای لبنی تعیین شده از سوی سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.
وی درخصوص دلایل عدم اعلام تولیدکنندگان لبنی متخلف تصریح کرد: اسامی متخلفان درزمینه استفاده غیرمجاز از روغن پالم در فرآوردههای لبنی میان سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت یکسان نبوده و مغایرتهایی داشته است که به نحوه نمونهگیری از این فرآوردهها برمیگردد؛ این در حالی است که نمونههای سازمان ملی استاندارد از بازار جمعآوری شده و دامنه وسیعتری را دربرمیگیرد.
مرندی مقدم خاطرنشان کرد: از ابتدای سال ۹۲ تا ۱۵ مردادماه سال جاری، از ۷۵۹ محصول ۵۹۵ مورد واحد تولیدی در سطح کشور، نمونهبرداری صورت گرفته است. این در حالی است که از این تعداد، ۶۸۹ مورد مطابق با استاندارد تولید میشد و چربی گیاهی در آن مشاهده نشد؛ اما در ۸۰ مورد استفاده از چربی گیاهی محرز شد.
معاون سازمان ملی استاندارد خاطرنشان کرد: ۸/۵ درصد از نمونههای اخیری که بعد از مطرح شدن استفاده از روغن پالم در فرآوردههای لبنی از سوی وزارت بهداشت، مورد بررسی قرار گرفت، با چربی گیاهی تولید شده بودند که به تعزیرات معرفی شدند.
مرندی مقدم گفت: گزارشی از روند بررسی استفاده از خمیر مرغ در فرآوردههای سوسیس و کالباس به معاون اول رئیسجمهور و سازمان بازرسی کل کشور ارائه شده است و امید میرود با ابطال پروانه ساخت تولیدکنندگانی که از خمیر مرغ استفاده میکنند، سلامت جامعه تضمین شود.
وی اظهار کرد: استفاده از خمیر مرغ برای مردم ضرری ایجاد نمیکند؛ اما موضوع چگونگی تولید این خمیر مرغ است؛ چراکه در دنیا نیز از خمیر مرغ برای تولید سوسیس و کالباس استفاده میشود، اما شیوه تولید خمیر مرغ به صورت استاندارد و تحت نظارتهای ویژه صورت میگیرد؛ اما در ایران به جای جداسازی امعا و احشای مرغ و استفاده از گوشت چسبیده به آن در تولید خمیر مرغ، مرغ را به صورت کامل چرخ میکنند و ضایعات آن را جداسازی نمیکنند، بنابراین به دلیل اینکه بار میکروبی خمیر تولید شده از این شیوه، بسیار بالا است، استفاده از خمیر مرغ ممنوع اعلام شده است.
ارسال نظر