از سوی فعالان صنعتی مطرح شد
راهکارهای عبور از بحران بیکاری
بحرانی شدن وضعیت تولید در حالی است که دولت قبلی وعده ایجاد ۵/۲ شغل تا پایان سال ۱۳۹۰ را داده بود وعدهای که از همان ابتدا اقتصاددانها به تحقق آن با دیده تردید نگریستند و با پایان دولت دهم و عدم تحقق وعده داده شده مشخص شد که بدبینی اقتصاددانان بیمورد نبوده است. در خصوص برنامههای اشتغالزایی دولت یازدهم نیز چندی پیش معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه از برنامههای صد روزه، یکساله و چهارساله اشتغالی دولت خبر داده و گفته بود، اطلاعات اشتغال در سه بخش تهیه شده که بخشی از آن برنامههای صدروزه است که میتوان در کوتاهترین زمان ممکن انجام شود و تاثیرگذار باشد که مربوط به رفع موانع اداری و ساختاری است که میتوان با یک مصوبه و بخشنامه مشکلات را حل کرد و به نتایج نهایی نزدیک شد.
بحرانی شدن وضعیت تولید در حالی است که دولت قبلی وعده ایجاد ۵/۲ شغل تا پایان سال ۱۳۹۰ را داده بود وعدهای که از همان ابتدا اقتصاددانها به تحقق آن با دیده تردید نگریستند و با پایان دولت دهم و عدم تحقق وعده داده شده مشخص شد که بدبینی اقتصاددانان بیمورد نبوده است. در خصوص برنامههای اشتغالزایی دولت یازدهم نیز چندی پیش معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه از برنامههای صد روزه، یکساله و چهارساله اشتغالی دولت خبر داده و گفته بود، اطلاعات اشتغال در سه بخش تهیه شده که بخشی از آن برنامههای صدروزه است که میتوان در کوتاهترین زمان ممکن انجام شود و تاثیرگذار باشد که مربوط به رفع موانع اداری و ساختاری است که میتوان با یک مصوبه و بخشنامه مشکلات را حل کرد و به نتایج نهایی نزدیک شد. وی عنوان کرد: بیشتر برنامههای صد روزه این نوع نگاه به طرحها است که نیاز به مصوبه دولت دارد. با این شرایط میتوان گفت دولت یازدهم سعی دارد بدون دادن وعده و از راه شناسایی ظرفیت خالی بنگاهها نسبت به ایجاد اشتغال اقدام کند. براساس آمار اعلام شده از سوی علی اکبر لبافی تاکنون ۵۰ هزار بنگاه با ظرفیت خالی و نیمهتمام در کشور شناسایی شده است و با استفاده از ظرفیتهای موجود و خالی بنگاههای کنونی میتوان به افزایش اشتغالزایی در کشور امیدوار شد.
اتمام طرحها و بنگاههای نیمه تمام را میتوان دیگر اقدام دولت یازدهم برای رفع بیکاری دانست و طرحهایی که در صورت اتمام به طور حتم میتواند به افزایش اشتغال کمک کند در این خصوص نیز به گفته معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه، از ابتدای سال فرمی برای همه استانها به استانداری ارسال شده تا بالاترین سطح استانها واقعیتهای موجود بنگاهها را تهیه کنند که از این طریق اطلاعات جمع آوری شده است.
با اجرای طرحهای موجود، دولت یازدهم امیدوار به ایجاد حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار شغل است. وعده داده شده در حالی است که دولت دهم از اشتغال ۵/۲ میلیون نفر در سال خبر داده بود.
بوروکراسی اداری تسهیل شود
حسین سلیمی عضو هیات مدیره انجمن مدیران صنعتی نیز در این خصوص با اشاره به اینکه دولت یازدهم رفع موانع و مشکلات بخش تولید را در دستور کار قرار داده که این امر به رشد تولید منجر خواهد شد، میگوید: وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی بخش صنعت اولویت اصلی خود را به حوزه تولید داده که این امر میتواند به ایجاد اشتغال در کشور کمک بسزایی داشته باشد.
عضو هیات مدیره انجمن مدیران صنعتی در ادامه با اشاره به اینکه تسهیل در بوروکراسی اداری دیگر اقدامی است که دولت فعلی در دستور کار خود قرار داده میگوید: کاهش روند بوروکراسی در میان صنعتگران ایجاد انگیزه میکند.
ثبات سیاسی و اقتصادی دیگر موردی است که سلیمی به آن اشاره کرده و در این خصوص میگوید: با ایجاد ثبات سیاسی و اقتصادی امکان برنامهریزی برای تولید فراهم میشود و با توجه به رشد صادرات شاهد رشد تولید نیز خواهیم بود.
عضو هیات مدیره انجمن مدیران صنعتی با اشاره به اینکه رشد تولید و افزایش اشتغال ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند، میگوید: منفی شدن روند تولید در کشور که طی سالهای اخیر کلید خورد موجب شد تا برنامههای پیشبینی شده برای اشتغالزایی محقق نشود و آنچه مسلم است با رفع موانع و استفاده حداکثری از ظرفیتها شاهد افزایش اشتغالزایی در کشور خواهیم بود.
به تولید بیش از تورم بها داده شود
نصراله محمد حسین فلاح، عضو هیات مدیره کنفدراسیون صنعت نیز معتقد است: باید به مشکل بیکاری بیش از تورم توجه شود و در این خصوص برخی از مشاوران دولت یازدهم نیز به توجه یکپارچه به بیکاری معتقدند و با این شرایط میتوان به رفع معضل بیکاری در کشور امیدوار بود.
عضو هیات مدیره کنفدراسیون صنعت در خصوص اینکه برای ایجاد اشتغال در کشور باید چه اقداماتی صورت داد، میگوید: مهمترین قدم بهبود فضای کسب و کار و تقویت بخش تولید است که در این خصوص نیز پیش از این سرمایهگذاری بسیاری صورت گرفته ، اما بلااستفاده مانده که با این شرایط دولت یازدهم میتواند با کمترین سرمایهگذاری صنایع ایجاد شده را فعال کند و با توجه به بازار به وجود آمده نسبت به رفع بیکاری قدم بردارد.
تقویت بازارهای صادراتی و فعال کردن بازارهای جدید دیگر موردی است که عضو هیات مدیره کنفدراسیون صنعت به آن اشاره کرده و در این خصوص میگوید: با فعال کردن بازارهای صادراتی برای بنگاههایی که تجربه صادرات دارند انگیزه تولید در میان فعالان صنعتی به وجود خواهد آمد.
فلاح در ادامه با اشاره به اینکه در سالهای اخیر در عرصه آموزش عالی نیز خوب عمل نکردهایم، میگوید: طی این سالها آموزش عالی براساس تقاضای نیروی کار صورت نگرفت که این امر موجب شد تا بخشی از تحصیل کردههای کشور جذب بازار کار نشوند و به همین دلیل میتوان با ایجاد تغییراتی در این خصوص نیز قدمی در راستای جذب دانشگاهیان در بازار کار برداشت.
عضو هیات مدیره کنفدراسیون صنعت با اشاره به اینکه در حال حاضر بنگاههای تولیدی با ۳۰ تا ۴۰ درصد از ظرفیت خود فعالیت میکنند، عنوان کرد: غیر فعال شدن بخشی از ظرفیت بنگاههای تولیدی موجب شد تا بخشی از نیروهای کار فعال کشور به بازار بیکاران سرریز شوند و در این خصوص نیز تا کنون اقدامی صورت نگرفته است.
تسهیل در روند بوروکراسی اداری در کشور دیگر نکتهای است که فلاح به آن اشاره کرده و دراین خصوص میگوید: طولانی بودن بوروکراسی اداری در فعالیتهای تولیدی دلسردی در میان فعالان صنعتی را به همراه داشته است.
کوچک کردن دولت دیگر موردی است که عضو هیات مدیره کنفدراسیون صنعت به آن اشاره کرده و معتقد است با کوچک کردن دولت و کاهش جذب نیروی کار تحصیلکرده باید برای رفع این مشکل نیز نسبت به بهبود شرایط کسب و کار کشور قدم برداشت.
ارسال نظر