استفاده امارات از گاز میدان سلمان و تاخیر ایران
میدان مشترک سلمان بین ایران و کشور امارات واقع شده است. ۷۰درصد از حجم این میدان در آبهای ایران و ۳۰درصد دیگر در آبهای امارات قرار دارد.
گروه صنعت و معدن- مهدی آزادی- امارات در حالی روزانه ۵۴۰میلیون فوت مکعب گاز از میدان مشترک سلمان برداشت میکند که که سهم فعلی گاز ایران از این میدان روزانه حدود ۹۴میلیون فوت مکعب سوزانده میشود.
میدان مشترک سلمان بین ایران و کشور امارات واقع شده است. ۷۰درصد از حجم این میدان در آبهای ایران و ۳۰درصد دیگر در آبهای امارات قرار دارد. خبرگزاری فارس در این با ره گزارش داد: بر اساس برآوردها، ارزش گازهای در حال سوخت میادین نفتی و گازی کشور در دریا و خشکی سالانه بیش از یکمیلیارد دلار است.
بنابراین گزارش، شرکت TABK یا (Total Abu Albukhoosh) که کار برداشت و توسعه این میدان از سمت امارات را بر عهده دارد در نظر دارد طی دو سال آینده میزان برداشت از این میدان را از ۵۴۰میلیون فوت مکعب کنونی به ۷۲۰میلیون فوت مکعب افزایش دهد.
قرارداد توسعه میدان سیری در ۲۲تیر ماه سال ۱۳۷۴ با شرکت فرانسوی توتال منعقد شد اما زمان راهاندازی آن هنوز مشخص نیست.
قرار است گاز میدان سلمان از طریق یک خط لوله به جزیری سیری ارسال و از آنجا نیز به سکوی مبارک در امارات ارسال شود.
در حالی که طبق اعلام، زمان بهرهبرداری از بخش گازی میدان سلمان در سه ماه امسال عنوان شده بود. نظری، مدیر طرح توسعه میدان سلمان در شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن)، اظهار کرد: طرح توسعه میدان نفتی سلمان از دو بخش افزایش تولید نفت و تولید گاز تشکیل شده است. در بخش افزایش تولید نفت براساس قرارداد، زمان پایان طرح ۳۱ماه مه ۲۰۰۷ (۱۰خرداد) ذکر شده است که با توجه به مراحل راهاندازی، تحویل و تحول به شرکت بهرهبردار و همچنین شرایط اقلیمی منطقه نفتی سلمان، زمان بهرهبرداری از طرح افزایش نفت مورد نظر شهریور امسال خواهد بود. وی افزود: در بخش تولید گاز از میدان نفتی سلمان نیز فعلا به دلیل مشکلات فنی موجود نمیتوان زمان مشخصی برای اتمام این بخش اعلام کرد.
اجرای طرح توسعه میدانهای نفت و گاز سلمان که با هدف افزایش تولید نفت خام از مخازن این میدان به مقدار ۵۰هزار بشکه در روز و تولید روزانه ۵۰۰میلیون فوت مکعب گاز و حدود ششهزار بشکه مایعات گازی، بر عهده شرکت توسعه پتروایران گذاشته شده است.
از سوی دیگر طبق قرارداد صادرات گاز ایران به امارات که با شرکت کرسنت (یکی از سهامداران اصلی شرکت دانا گاز امارات) امضا شده، صادرات گاز باید از شهریور ماه سال ۸۴ انجام میشد که تاکنون به تعویق افتاده است.
مقامات مسوول کشورمان صادرات گاز این میدان به امارات را منوط به توافق دو کشور بر سر قیمت جدید عنوان کرده و اظهار کردهاند که در صورت عدم توافق گاز این میدان به مصرف داخلی خواهد رسید.
ارسال نظر