وزیر صنایع و معادن:
مبارکه بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان شد
در طول یکسال گذشته با اجرای طرحهای اکتشافی، ۷۰۰میلیون تا یکمیلیارد تن به ذخایر سنگ آهن کشور افزوده شده است ۱۳میلیارد دلار طرح را وارد عملیات اجرایی کردیم
وزیر صنایع و معادن پس از بازدید از طرح توازن ذوبآهن اظهار داشت: برای دستیابی به اهداف بلندمدت فولاد، مس و آلومینیوم هیچ ضرورتی برای حضور تمام عیار دولت نداریم.
طهماسبی تاکید کرد: قرار نیست در این برنامهها شاهد حضور همه جانبه دولت باشیم بلکه این اهداف در یک زنجیرهای متشکل از بخش های غیردولتی به اجرا درخواهند آمد.وی در بخش دیگری از سخنانش از عدم دستیابی به تولید ۷/۱۴میلیون تنی فولاد در برنامه سوم انتقاد کرد.
به گفته طهماسبی با وجود سنگآهن، گاز و نیروی کار میتوانیم به برنامه ۲۹میلیون تنی فولاد دست یابیم. وزیر صنایع و معدن همچنین گفت: به عقیده کارشناسان خارجی، ایران میتواند از بزرگترین پایگاههای تولید فولاد جهان شود. طهماسبی یادآور شد: از سال گذشته ۱۳میلیارد دلار طرح را وارد عملیات اجرایی کردهایم. وی همچنین به طرح توازن اشاره کرد و اظهار داشت: در سال گذشته این طرح تقریبا متوقف بود اما در ۱۱ماه امسال سرعت زیادی به آن دادیم.
بهرام سبحانی، مدیر عامل ذوبآهن نیز پیش از سخنان وزیر، گفت: پیشرفت کل طرح تا انتهای دی ماه به ۵/۵۷درصد رسیده و انشاءا... در تابستان سال جدید به بهرهبرداری میرسد. سبحانی در بخش دیگری از سخنانش درباره وضعیت صادرات گفت: ما در سالهای گذشته توانستیم به جای ترکیه وارد بازار امارات و عربستان شویم. اما در سالجاری مجبور شدیم به منظور تامین نیاز داخل صادرات تیرآهن را متوقف وتنها میلگرد صادر کنیم.
گروه صنعت و معدن: شرکت فولاد مبارکه بزرگترین واحد تولیدکننده آهن اسفنجی جهان شد.
به گزارش خبرنگار ما، دکتر علیرضا طهماسبی، وزیر صنایع و معادن در مراسم افتتاح ۷ طرح جدید در فولاد مبارکه با اعلام این خبر افزود: با آغاز به کار رسمی واحد ششم احیای مستقیم، ظرفیت تولید آهن اسفنجی در این شرکت به ۸/۵میلیون تن رسید.
فولاد مبارکه تاکنون ۵ واحد احیای مستقیم در اختیار داشت که جملگی این واحدها توسط ژاپنیها طراحی، ساخته و راهاندازی شده بود.
اما متخصصان داخلی کشورمان (ایریتک) توانستند با بومی کردن تکنولوژی احیای مستقیم، واحد ششم در مبارکه را پایهگذاری و اجرا کنند. طهماسبی که در حضور رییس هیات عامل ایمیدرو، استاندار اصفهان، مدیران و کارشناسان صنعت فولاد سخن میگفت، با قدردانی از متخصصان داخلی اظهار داشت: براساس همین فناوری ۸ طرح استانی را به اجرا درخواهیم آورد.
واحد ششم از ظرفیت تولید ۸۰۰هزار تن آهن اسفنجی برخوردار است که قابلیت تولید تا یکمیلیون تن را نیز در اختیار دارد. این در شرایطی است که واحدهایی که در سالهای گذشته توسط ژاپنیها به بهرهبرداری رسیده بودند حداکثر ۸۰۰هزار تن در سال تولید کردند. واحد ششم از اواخر تیرماه وارد مدار شده بود اما تنها ۲ ماه پس از آن به ظرفیت اسمی رسید این امر تحسین ژاپنیها را برای مهندسان داخلی به ارمغان آورد.
وزیر صنایع و معادن همچنین از گسترش فیزیکی پروژههای فولاد مبارکه یاد کرد و گفت: طرح توسعه ورق سبا نخستین حرکت مبارکه در خارج از این شرکت محسوب میشود.
طهماسبی همچنین دستیابی به ظرفیت تولید ۲۹میلیون تن فولاد را یک ضرورت قلمداد کرد و گفت: به هر طریق ممکن باید به این هدف دست یابید.
وی گفت: در طول یکسال گذشته با اجرای طرحهای اکتشافی، ۷۰۰میلیون تا یکمیلیارد تن به ذخایر سنگ آهن کشور افزوده شده است.
پیش از وزیر صنایع و معادن، مدیر عامل فولاد مبارکه نیز بومیسازی در صنعت فولاد را از برنامههای این شرکت اعلام کرد و گفت: پس از آهن اسفنجی فناوری ذوب فولاد، نورد گرم و سرد باید بومی شود.
محمد رجایی تصریح کرد: برآورد ما این است که تا کنون ۵۰تا ۶۰درصد از صنعت فولاد در داخل قابل اجرا و بومی شده است. به گفته رجایی هم اینک تقاضای ورق در کشور ۲/۱میلیون تن است اما با واردات این محصول، ۸/۱ میلیون تن ورق وارد بازار شده که این امر کاهش ۱۰درصدی قیمتهای این محصول را در پی داشته است.
ارسال نظر