در ۸ ماه اول امسال اتفاق افتاد
رشد ۹/۷۴درصدی صادرات کالاهای صنعتی و معدنی
گروه صنعت و معدن- معاونت اموراقتصادی و بینالملل وزارت صنایع و معادن اعلام کرد: ارزش صادرات کالاهای صنعتی و معدنی کشور در هشتماه اول سال ۸۵ با احتساب صادرات صنایعدستی به ۷هزار و ۸/۸۹۱میلیون دلار رسید. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت صنایع و معادن، در این مدت ارزش صادرات کالاهای صنعتی و معدنی بالغ بر ۷میلیارد و ۸/۸۱۲میلیون دلار بوده که با احتساب صادرات صنایع دستی به ۷میلیارد و ۸/۸۹۱میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۹/۷۴درصد افزایش را نشان میدهد.
بر اساس این گزارش، از دلایل عمده رشد صادرات صنعتی و معدنی در مقایسه با رشد صادرات غیر نفتی در هشتماه اول سال ۸۵ رشد صعودی ۵۳۲درصدی صادرات میعانات گازی، رشد ۳/۱۱۵درصدی صنایعمعدنی و رشد ۲/۲۰۱درصدی فلزات غیرآهنی نسبت به دوره مشابه سال قبل است.
از سوی دیگر، آمار صادرات هشتماه سال ۸۵ بیانگر این نکته است که میزان صادرات صنعتی و معدنی در صنایع غذایی، مواد شوینده و پاککننده، محصولات پتروشیمی، گازها، محصولات پلاستیکی و ملامین، تایر و تیوپ، صنایع سلولزی، فرآوردههای معدنی، صنایع معدنی، فلزات غیرآهنی، صنایع فلزی، صنایع نساجی و پوشاک، محصولات چرمی و غیرچرمی، صنایع الکتریکی، انواع خودرو، قطعات و سایر کالاهای صنعتی با رشد همراه بوده است.
صادرات هشتماه سال ۸۵ همچنین نمایانگر آن است که میزان صادرات محصولات صنایع غذایی با ۵/۶۱درصد رشد به ۸/۳۳۲میلیون دلار، مواد شوینده و پاککننده با ۶/۱۱۶درصد رشد به ۴/۷۹میلیون دلار، فرآوردههای گازی با ۵۳۲درصد رشد به ۷۱/۲۳میلیون دلار و همچنین صادرات محصولات پلاستیکی و ملامین با ۲/۱۶۶میلیون دلار، تایر و تیوپ با ۷/۹میلیون دلار و گروه صنایع سلولزی ۴/۱۹میلیون دلار به ترتیب از ۵/۵درصد، ۲/۷درصد و ۲/۶۶درصد رشد برخوردار بودند.
همچنین آمار و اطلاعات موجود، حاکی از رشد صادرات صنایعمعدنی شامل: سنگ، کنسانتره روی، سرب، کاشی و سرامیک، چینی بهداشتی ساختمان و غیره بوده که بارشد ۳/۱۱۵درصدی به ۹/۶۵۱میلیون دلار رسید.
صادرات فلزات غیرآهنی نیز با ۲/۲۱۰درصد رشد به ۲/۶۵۵میلیون دلار رسید. همچنین صادرات صنایع الکتریکی ۷/۴۲میلیون دلار بود که نسبت به مدت یاد شده ۶/۱۰۳درصد افزایش یافته است. صادرات گروه نساجی و پوشاک نیز در مدت یاد شده با ۳/۲۰۲میلیون دلار ۹/۶درصد رشد را نشان داده و صادرات گروه مصنوعات چرمی و غیرچرمی با ۸/۴۵درصد رشد به ۳/۶۲میلیون دلار رسید.
گروه صنایع خودرو نیز با ۷/۲۲۵میلیون دلار صادرات، رشد ۸/۳۲درصدی را نشان میدهد.
در این گزارش، ارزش صادرات محصولات پتروشیمی ۹/۹۷۲میلیون دلار و صنایع دستی ۷۹میلیون دلار بیان شد که سهم آنها در میزان صادرات ۸ماه گذشته به ترتیب ۳/۱۲درصد و یکدرصد بوده است.
رشد ۷۵درصدی در ۹ ماه
مدیرکل دفتر صادرات وزارت صنایع و معادن، گفت: در ۹ماه امسال حدود هشتمیلیارد و ۸۰۰میلیون دلار کالای صنعتی و معدنی از کشور به خارج صادر شده است.
«حسین اسفندیاری» در نشست با تولیدکنندگان و صادرکنندگان بخش صنعتی و معدنی کاشان افزود: این میزان صادرات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۷۵درصد رشد داشتهاست. وی اعمال و پیگیری سیاست بازار در مقابل بازار، پیگیری رفع تنگناهای تجار و صنعتگران در کشورهای دیگر از طریق اهرمهای موثر، پشتیبانی وزارت صنایع و معادن از اعزام هیاتهای تجاری به ویژه به دنبال برگزاری اجلاسهای مشترک را از جمله سیاستهای صادراتی وزارت صنایع و معادن عنوان کرد.
وی اظهارداشت: وزارت صنایع و معادن، مطالعه، بررسی و تعیین استراتژی روابط اقتصادی، صنعتی با کشورها، با توجه به شناخت بازارها و توانمندیهای طرفین برای توسعه بازار را، در دستور سیاستهای صادراتی خود قرار داده است.
اسفندیاری، شناساندن هر چه بیشتر توانمندیهای کشور به افراد و مسوولان مرتبط در کشورهای هدف، دعوت از افراد موثر و کارشناسان کشورها جهت مذاکره و بازدید از ایران، اعزام هدفمند هیاتهای تجاری، صنعتی و تشکیل نمایشگاههای موثر در کشورها و پیگیری تشکیل شرکتهای توانمند و مفید صادراتی در استانها را، از دیگر سیاستهای صادراتی وزارت صنایع و معادن عنوان کرد. مدیرکل دفتر صادرات وزارت صنایع و معادن، نگاه اصلی به آن سوی مرزها، شناخت صحیح و مناسب از بازار جهانی، مطالعه علمی بازار و تولید بر اساس خواست مشتریان (انعطاف پذیری) را از مشخصههای بازارهای جهانی نام برد. وی تاکید کرد: مسوولان وزارت صنایع و معادن با پیگیری جدی و برگزاری نشستهای مختلف در مناطق کشور، برای رفع موانع صادرات گام بر میدارند. براساس این گزارش نبود اداره گمرک در کاشان، تاخیر در صدور جواز صادراتی، افزایش نرخ بهره بانکی، نپرداختن یا دیر پرداختن تعرفههای ترجیحی، از جمله مشکلاتی بود که توسط صادرکنندگان کاشانی در این نشست عنوان شد.
ارسال نظر