یک مقام وزارت صنایع و معادن خبر داد
انقراض صنایع کمپرسورسازی در ایران
مدیرکل صنایعالکتریکی و فلزی وزارت صنایع و معادن گفت: تعطیلی صنایع کمپرسورسازی تبریدی از نظر وزارت صنایع و معادن توجیه ندارد. «علیرضا نورپور» روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: با تعطیل شدن کارخانه «کمپرسورسازی تبریدی ایران» در هفته گذشته صنعت کمپرسورسازی کشور به کلی متوقف و تعطیل شد.
وی با بیان اینکه اوایل سالجاری نیز کارخانه کمپرسورسازی «پادنا» در شیراز به علت زیانده بودن تعطیل شده بود، افزود: این دو کارخانه که تولیدکننده موتورهای یخچال و فریزر بودند، اگر با ظرفیت اسمی تعریف شده کار میکردند، میتوانستند تمام نیازهای داخلی را جوابگو باشند.
مدیرکل وزارت صنایع و معادن افزود: بازار داخلی به ۲میلیون دستگاه موتور یخچال و فریزر در سال نیاز دارد که با تعطیل شدن این دو کارخانه ، باید تمام نیاز کشور به این محصولات از خارج تامین شود.
نورپور تصریح کرد، با وجود اصرار وزارت صنایع و معادن بر ادامه فعالیت این دو کارخانه و تشکیل جلسات متعدد و مذاکره با سهامداران اصلی این دو واحد صنعتی برای حل مشکل این صنعت، در نهایت این دو کارخانه تعطیل شد.
مدیرکل صنایع الکتریکی و فلزی وزارت صنایع و معادن گفت: صنعت کمپرسورسازی در زمره صنایع با فناوری برتر(هایتک) است که سرمایه زیادی میخواهد و محصولاتی که توسط این دو کارخانه تولید میشدند با بهترین کمپرسورهای تبریدی خارجی قابل رقابت بودند.
وی در ادامه افزود: کارخانه کمپرسورسازی ایران در قزوین در سال ۱۳۸۰ حدود ۵۰۰هزار دستگاه تولید داشت و کارخانه «پادنا» در شیراز نیز ۲۵۰هزار دستگاه موتور یخچال و فریزر تولید کرده بود.
این مقام مسوول تعرفه واردات کمپرسورهای تبریدی را در سال جاری ۲۰درصد عنوان کرد و افزود: افزایش تعرفهها تاثیری در کنترل واردات ندارد زیرا مشکل اصلی کم اظهاری است.
ارسال نظر