کشف طلا در زاینده رود
دنیای اقتصاد- مطالعات ژئوشیمی از کشف رگههای طلا در حاشیه رود زایندهرود خبر داد. به گفته عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران، وجود آنومالیهای طلا در حاشیه زایندهرود به اثبات رسیده، اما هنوز منبع اصلی طلا مشخص نشده است. وی به تجربه اکتشافات طلا در آمریکای جنوبی اشاره کرد که نشان میداد وجود موریانه در هر نقطهای یکی از نشانههای ذخایر طلا است. سازمان زمینشناسی تایید کرد
کشف طلا در زایندهرود
گروه صنعت و معدن - مطالعات ژئوشیمی از کشف رگههای طلا در حاشیه رود زایندهرود خبر داد.
پروفسور علیاصغر حسنیپاک عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران با اعلام این خبر به دنیای اقتصاد گفت: وجود آنومالیهای طلا در حاشیه زایندهرود به اثبات رسیده، اما هنوز منبع اصلی طلا مشخص نشده است. وی به تجربه اکتشافات طلا در آمریکای جنوبی اشاره کرد که نشان میداد وجود موریانه در هر نقطهای یکی از نشانههای ذخایر طلا است.
پروفسور حسنی پاک در عین حال تصریح کرد: البته این امر به این معنی نیست که هر کسی در زایندهرود بتواند با سبدی به جداسازی طلا از سایر املاح بپردازد. وی که مکتشف این آنومالی است، ادامه داد: با چند نمونهبرداری که از حاشیه زایندهرود شده است، آنومالی طلا کشف شده، اما برای رسیدن به منبع اصلی این آنومالی و تایید این نکته که آیا ذخایری از طلا در منطقه وجود دارد یا خیر، باید بررسیهای تخصصی بیشتری انجام شود.
حسنیپاک خاطرنشان کرد: زمانی که نقشه ژئوشیمی این منطقه را بررسی میکردیم، به وجود این آنومالی پی بردیم که باعث تعجبمان شد، چرا که میزان طلای موجود نمونهها در حد غیرعادی بود.
موانع زیستمحیطی
وی با اشاره به دادههای متعددی که در این خصوص جمعآوری شده، گفت: باید با مطالعات بیشتر و تهیه طرحی، اکتشافات تکمیلی در این منطقه انجام داد. اما به دلیل ممنوعیتهایی که از لحاظ زیستمحیطی در منطقه هست، سازمان محیطزیست اجازه نمونهبرداری به منظور انجام مطالعات بیشتر را صادر نمیکند که این مساله یکی از بزرگترین مشکلات مطالعاتی در خصوص ذخایر احتمالی طلا در زایندهرود است.
بهروز برنا، مدیر اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور نیز در این باره گفت: آنومالی در واقع نوعی نمونهبرداری است که الزاما وجود ذخیرهای را که قابل معدن شدن باشد، تایید نمیکند.
به گفته وی مطالعاتی که در زایندهرود انجام شده مطالعات ژئوشیمی در مقیاس ۱۰۰۰۰۰ (یکصد هزارم) بوده و برای اینکه این آنومالیها به معدن تبدیل شوند باید کارهای مطالعاتی و پژوهشی زیادی انجام داد تا وجود ذخیرهای را به تایید برساند.
وی خاطر نشان کرد: اکتشافات به طور کلی چهار مرحله دارد. در مرحله اول اکتشافات به صورت ناحیهای است که نقشههای یکصد هزارم مورد مطالعه قرار میگیرد. مرحله دوم پیجویی شروع میشود که در این مرحله منطقه در مقیاس یک بیست و پنجهزارم است.
در مرحله سوم اکتشافات عملی در مقیاس یک پنجهزارم انجام میشود و در آخرین مرحله برای پیبردن به مشخصات دقیق یک ذخیره اکتشافات تفصیلی در مقیاسهای کوچکی مانند یکهزارم صورت میگیرد که آنومالیهای طلای زایندهرود هنوز وارد مراحل اکتشافی دقیق نشدهاند. وی معتقد است: برای انجام مطالعات بیشتر در این خصوص حداقل به ۳سال زمان نیاز داریم.
کارشناسان مستقر شدند
برنا خاطر نشان کرد: هماکنون گروهی از کارشناسان اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در اصفهان مستقر و مشغول انجام مطالعات میدانی اکتشاف در این استان هستند.
وی در مورد ذخایر طلا در استان اصفهان گفت: با توجه به اینکه اصفهان در ادامه زون زمینشناسی سنندج - سیرجان قرار دارد، در این منطقه بیشتر سرب و روی وجود دارد، اما ممکن است طلا نیز به عنوان عنصری همراه، در کنار سرب و روی وجود داشته باشد وآنومالیهای کشف شده در حاشیه زایندهرود احتمالا از این کانسارها به آنجا حمل شدهاند.
لنجان، چادگان، نجفآباد
وی افزود: در مناطق لنجان، چادگان و نجفآباد کانسارهای سرب و روی وجود دارد که طلا نیز به عنوان کانی همراه در این کانسار دیده شده است.
فعلا آنومالی است
برنا با اشاره به اینکه مطرح شدن بحث وجود طلا در زایندهرود ممکن است توقع مردم و برخی مسوولان را بالا ببرد اظهار داشت: طلای زایندهرود فعلا یک آنومالی است، اما در نظر داریم با انجام مطالعات بیشتر روی این آنومالی کار کنیم تا به طور قطع وجود و یا عدم وجود یک ذخیره طلا در منطقه مشخص شود.
ارسال نظر