دنیای اقتصاد- شورای اقتصاد در واپسین جلسه خود در ساعات پایانی روز شنبه، جلسه‌ای به ریاست دکتر احمدی‌نژاد رییس‌جمهوری تشکیل داد که در آن، موضوع خروج سیمان از سبد حمایتی دولت، مورد موافقت قرار گرفت

محمود ابطحی، عضو کمیسیون صنایع و معادن با اعلام این خبر به دنیای اقتصاد گفت:. آقای رییس‌جمهور پس از بررسی نظرات کارشناسان و متخصصان این صنعت پذیرفته‌اند که سیمان از سبد حمایتی خارج شود. اما موضوع موردنظر ایشان، اطمینان از تنظیم بازار است. به گفته‌ وی، مقرر شد در جلسه هفته آتی، چگونگی تامین بازار داخل درشورای اقتصاد مطرح شود، در روزهای گذشته خبرها حاکی از آن بود که شمارش معکوس برای خروج این ماده خاکستری از سبد حمایتی دولت آغاز شده است. اختصاصی دنیای اقتصاد

موافقت شورای اقتصاد با خروج سیمان از سبدحمایتی

گروه صنعت و معدن- احمد بختیار: شورای اقتصاد در واپسین جلسه خود، با خروج سیمان از سبد حمایتی دولت موافقت کرد.

این شورا در ساعات پایانی روز شنبه، جلسه‌ای به ریاست دکتر احمدی‌نژاد رییس‌جمهوری تشکیل داد که در آن، موضوع خروج سیمان از سبد حمایتی دولت، مورد موافقت قرار گرفت.

محمود ابطحی، عضو کمیسیون صنایع و معادن با اعلام این خبر به دنیای اقتصاد گفت: آقای رییس‌جمهور پس از بررسی نظرات کارشناسان و متخصصان این صنعت پذیرفته‌اند که سیمان از سبد حمایتی دولت خارج شود اما موضوع موردنظر ایشان، اطمینان از تنظیم بازار است.

وی تصریح کرد: از همین رو رییس‌جمهوری مقرر کرد که در جلسه هفته آتی، چگونگی تامین بازار داخل درشورای اقتصاد مطرح شود.

دغدغه دولت باید برطرف شود

یک منبع مطلع نیز در این باره گفت: دولت تنها دغدغه‌اش این است که از وضعیت عرضه سیمان به دست مصرف‌کننده اطمینان حاصل پیدا کنند.

وی با اشاره به اینکه دولت در نظر دارد، این موضوع را در فضایی آرام به سرانجام برساند، افزود: گروه تولیدکنندگان و مجموعه وابسته، باید طرحی در اختیار شورای اقتصاد قرار دهند که «تنظیم بازار» را به شکل منطقی به اجرا در ‌آورد.

به گفته این منبع آگاه، یکی از اقدامات این است که سیمان از استان‌هایی که مصرف کمتری دارند، به استان‌های پرمصرف منتقل شود. چراکه چنین امری سبب جبران کمبودهای بازار خواهد شد.

موضوع خروج سیمان از سبد حمایتی دولت به رغم آنکه در دو سال اخیر به بحثی کسل کننده و نامشخص برای اهالی صنعت و بازار سرمایه تبدیل شده بود، در روزهای اخیر شکل جدیدی پیدا کرد.

شمارش معکوس

در روزهای گذشته خبرها حاکی از آن بود که شمار معکوس برای خروج این ماده خاکستری از سبد حمایتی دولت آغاز شده است.

ابتدا منابع آگاه درباره این موضوع خبر می‌دادند، در چند روز، دکتر بصیری و دکتر شاطرزاده دو معاون وزیر صنایع و معادن، خبرهای جدیدی در این باره اعلام کردند. به گفته محمد حسین بصیری، معاون معدنی وزیر صنایع و معادن، کمیسیون فرعی شورای اقتصاد، رای به خروج سیمان از سبد حمایتی داده است. وی در عین حال پیش بینی کرده است که خروج سیمان از وضعیت فعلی، ضرری برای مصرف کننده نخواهد داشت، بلکه توسعه و رونق صنعت سیمان را تا مرز ۱۰۰میلیون تن در پی می‌آورد که در نهایت به افزایش تولید و به عبارتی متعادل شدن قیمت‌ها خواهد انجامید. پیش‌بینی‌های اولیه حاکی از آن است که تا پایان سال جاری ظرفیت تولید از ۴۲میلیون تن نیز عبور می‌کند این امر کمک بزرگی به عرضه این محصول معدنی می‌کند. بلاتکلیفی سیمان در سبد حمایتی، اما مشکلاتی برای صاحبان طرح‌های این صنعت ایجاد کرده است. در پاییز گذشته رییس جمهوری، با پرداخت ۲۰۰میلیارد تومان اعتبار به ۲۴طرح سیمان موافقت کرد که اینک با گذشت بیش از ۵ماه از مصوبه دولت، هنوز هیچ یک از طرح ها موفق به جذب اعتبار مورد نیاز نشده‌اند. چرا که بانک‌ها معتقدند، دولتی بودن قیمت سیمان (هر تن ۳۶هزار و پانصد تومان) مانع از سود ده بودن کارخانه‌ها و در نتیجه برگشت اعتبارات پرداختی، شده است. اما از شامگاه شنبه به این سو، وضعیت امیدوارکننده‌ای پیش روی اهالی صنعت سیمان شکل گرفته است. اکنون رییس جمهور به طور مشروط قانع شده که سیمان از سبد حمایتی دولت خارج شود.