وزیر صنایع و معادن:
دولت به بخش اکتشافات و تولید مواد معدنی توجه ویژه دارد
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی: سیاست سازمان تبدیل منابع معدنی به ذخایر آستانه است رشد امسال بخش معدن ۱۵ تا ۱۷ درصد است
گروه صنعت و معدن: وزیر صنایع و معادن گفت: ماشینآلات معدنی و راهسازی از بلاروس وارد خواهند شد.
دکتر علی رضا طهماسبی که در نشست تشکلهای معدنی و معدنکاری، کارآفرینان و دانشگاهیان این حوزه سخن میگفت، تصریح کرد: بلاروس ۲۰درصد بازار ماشینآلات معدنی جهان را در اختیار دارد از این رو نمیتوان گفت که تکنولوژی آنها قدیمی است.وی ادامه داد برای تامین ماشینآلات این بخش با چند شرکت خارجی دیگر نیز مذاکره کردهایم.
طهماسبی در پاسخ به سوال درباره بودجه بخش معدن گفت: بودجه اکتشاف در سال ۸۶ افزایش یافته است. وی اما اشارهای به رقم افزایش یافته نکرد. وی در بخش دیگری از سخنانش به شاخصهای رقابتپذیری اشاره کرد و اظهار داشت: اکنون ما بحث ارزانی انرژی را داریم اما ممکن است در سالهای آینده دیگر انرژی ارزان در اختیار نداشته باشیم. طهماسبی، کاهش نرخ سود بانکی، کاهش نرخ حمل و نقل ، اصلاح قوانین کار، اعطای جوایز صادراتی و کاهش تورم را شاخصهای اصلی پایین آوردن هزینه تولید دانست.
وزیر صنایع و معادن گفت، در ۹ماهه اول امسال شاهد رشد ۱۵ تا ۱۷درصدی در بخش معدن بودهایم که این دستاورد بزرگی محسوب میشود.وی درباره انتقادهایی که راجع به تاخیر در تدوین استراتژی توسعه معدن میشود، اظهار داشت: بخش اصلی و چارچوب استراتژی معدن، در استراتژی توسعه صنعتی ذکر شده است، اما جزییات را با دانشگاه تربیتمدرس در دست تدوین داریم.
پیش از وزیر صنایع و معادن، محمدرضا سجادیان رییس کمیته معدن مجلس اظهار داشت: در این کمیسیون، نگرانیهای معدنکاران در رابطه با منابع طبیعی را برطرف کرده است . از سوی دیگر زمینهای فراهم کردهایم که هر گونه تعرض و مزاحمت در فعالیتهای معدنکاری از بین میرود.
وی در ادامه از افزایش بودجه شرکتهای دولتی در بخش صنعت و معدن خبر داد و در عین حال گفت: بودجه عمومی و تملک داراییها کاهش یافته است. چرا که رقم آن از ۳۳۵میلیارد تومان سال ۸۵ به ۳۱۷میلیارد تومان سال ۸۶ کاهش پیدا کرده است.سجادیان ادامه داد، بودجه پیشنهادی سازمان نظام مهندسی نیز ۹۰۰میلیارد تومان بود که تنها ۳۰۰میلیارد تومان مورد موافقت دولت قرار گرفته است.
گروه صنعت و معدن: بیست و پنجمین گردهمایی علوم زمین روز گذشته با حضور وزیر صنایع و معادن، پژوهشگران، متخصصان و کارشناسان علوم زمین در محل سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی برگزار شد.
دکتر علیرضا طهماسبی، وزیر صنایع و معادن کشورمان در این همایش با بیان اینکه متخصصان علوم زمین تا الان با وجود محدودیتها بسیار خوب عمل کردهاند گفت: بنیادی بودن بررسیهای علوم زمین میتواند تاثیرات شگرفی در تعیین مزیتهای نسبی کشور و در جهتگیری های کلی اقتصادی و صنعتی داشته باشد.
طهماسبی تصریح کرد: بخش اساسی که دولت بیشترین توجه و نگاه اول را به آن دارد بخش اکتشافات معدنی و بخش تولید مواد معدنی است و در جاهای مختلفی از برنامه چهارم و در سند چشمانداز بیست ساله به بخش زمین شناسی و اکتشافات توجه ویژهای شده است.
طهماسبی با اشاره به اینکه برنامهریزی در جهت انجام و توسعه اکتشاف، بهرهبرداری و فرآوری و تولید محصولات صنایع معدنی با هدایت و نظارت دولت و براساس فناوری پیشرفته روز و توسط بخشهای دولتی، خصوصی داخلی و خارجی در دستور کار است گفت: همچنین توسعه بخش معدن با توجه به نیازهای فعلی و روند عادی صنایع مصرفکننده داخلی، توسعه معدنکاری کوچک، توجه به صیانت و جلوگیری از ضایع شدن ذخایر معدنی و آسیب زدن به محیطزیست بحثی است که در دولت به آن توجه ویژه میشود.
وزیر صنایع و معادن گفت: متاسفانه در معادن کشور در سالهای گذشته شاهد بودیم قسمتهای پرعیار آن استفاده میشد و با استفاده از روشهای ابتدایی از آنها بهرهبرداری اولیه انجام میگرفت.
اما هماکنون یکی از سیاستهای وزارت صنایع و معادن که تاکید زیادی بر آن است این است که بر روی تکنولوژیهایی کار شود که ما بتوانیم بیشترین استفاده را از مواد اولیه معدنی داشته باشیم و در عین حال بتوانیم در محدودههای کم عیار هم به بهترین نحو عمل کنیم.
وی کاهش هزینهها در بخش اکتشافات از طریق گسترش آموزشهای فنی و تخصصی، نوسازی تجهیزات اکتشافی و کاهش ریسک از طریق انجام مطالعات علمی و بحث صندوق بیمه را از جمله اولویتهای بخش معدن عنوان کرد.
طهماسبی گفت: با توجه به این که ما یک درصد از مجموعه ذخایر معدنی جهانی را در اختیار داریم باید یک درصد از کل سرمایهگذاری اکتشافی و هزینه اکتشافی که در دنیا صرف میشود را هزینه کنیم.
به همین خاطر سعی کردیم بودجه سازمان زمینشناسی را افزایش دهیم و علاوه بر آن در متمم بودجه که به مجلس داده شد ۲۰میلیون دلار بودجه اضافه برای بخش اکتشاف در نظر گرفتهایم که نشاندهنده نگاه مثبت وزارت صنایع و معادن و دولت به این بخش است.
همه چیز مرتبط با علوم زمین
در این همایش محمد تقی کرهای، رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی نیز با بیان اینکه منابع معدنی، محیطزیست، کشاورزی، انرژی، شهرسازی و صنایع و حتی مسایل امنیتی به نوعی با بحث علوم زمین در ارتباط است، گفت: خوشبختانه علوم زمین در کشور ما بسیار خوب رشد وتوسعه پیدا کرده بهطوری که رشتههای جدید تخصصی در دانشگاهها مربوط به این بحث گسترش پیدا کرده است.
وی افزود: ساختار تشکیلات سازمان زمین شناسی به عنوان متولی علوم زمین کشور از لحاظ گروههای تخصصی خصوصا زمین شناسی، زیست محیطی، دیرینه لرزه شناسی و پیش نشانگرهای زلزله به سرعت گسترش پیدا کرده است.
کرهای در ادامه به بیان شاخصهایی در مورد وضعیت فعالیت زمین شناسی در کشور ما و جهان پرداخت و گفت: در کشورهای در حال توسعه به ازای هر ۱۰۰۰کیلومتر مربع یک کارشناس زمین شناسی وجود دارد اما در کشور ما به ازای هر ۳۵۰۰کیلومتر مربع یک کارشناس زمین شناسی وجود دارد.
کرهای در ادامه به مزیت ایران در تعداد زیاد فارغ التحصیلان زمین شناسی اشاره کرد و گفت: باید برنامهریزی شود تا این افراد از لحاظ کاربردی آموزش ببینند.
رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی در ادامه گفت: متوسط بودجه تحقیقاتی در بخش علوم زمین در دنیا به ازای هر کیلومتر مربع ۱۰۰دلار است که البته ما هم با حمایتهای دولت مشکلی در این زمینه نداریم.
وی در ادامه با اشاره به حادثه سقوط هلیکوپتر در پنجشنبه گذشته که در آن کارشناسان ژئوفیزیک هوایی سازمان زمین شناسی از شیراز عازم گل گهر بودند، گفت: ما برای تامین هلیکوپتر مناسب برای برداشتهای ژئوفیزیک هوایی محدودیتهایی داریم.
کرهای همچنین سیاست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی را تبدیل منابع معدنی به ذخایر آستانه عنوان کرد.
ارسال نظر