یاد
سازمان گسترش ۴۵ ساله شد
گروه صنعت و معدن - مهجور ماندن صنایع سنگین در دههای که رشد قابلقبول تمام صنایع در آن به ثبت رسیده بود موجب شد تا در تیرماه سال ۱۳۴۶ تاسیس سازمانی برای حمایت و رشد صنایع سنگین در دستور کار قرار گیرد. این سازمان در حالی تاسیس شد که اکثر سرمایهگذاران حرکت به سمت صنایع سبک را در دستور کار خود قرار داده بودند و صنایع سنگین جذابیت خاصی نداشت. رقابتپذیری در عرصه جهانی از طریق فراهمآوردن ملزومات توسعهصنعتی با هدف تامین منافع ذینفعان، ورود به صنایعی که بخش خصوصی تمایل چندانی به حضور در آن ندارد و واگذاری این صنایع پس از بهرهبرداری به بخش خصوصی را می توان از جمله اهداف تاسیس این سازمان دانست، اهدافی که پس از تاسیس تا حدودی رو به فراموشی گذاشته شد و بنگاهداری جایگزین خصوصیسازی در این سازمان شد.
در حالی که قرار بود این سازمان راه را برای سرمایهگذاران خصوصی به صنعت هموار کند، اما رویدادهای بلافاصله پس از پیروزی انقلاب و ملی و مصادر شدن بنگاههای صنعتی، ایدرو را به یک کارخانهدار بزرگ تبدیل کرد.
در اولین مجمع این سازمان رضانیازمند عنوان نخستین مدیرعامل این سازمان را از آن خود کرد و هوشنگ ثابت نیز آخرین مدیر عامل این سازمان در زمان پیش از انقلاب را به خود اختصاص داد، پس از انقلاب نیز هوشنگمخلصی هر چند کوتاه، اما توانست عنوان اولین رییس هیات سرپرستی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران را از آن خود کند.
در میان اولین و آخرینهای این سازمان سیدابوالحسن خاموشی نیز عنوان طولانیترین حضور در ایدرو را به نام خود ثبت کرده است. وی از مهر سال ۱۳۶۸ و در دوران وزارت سیدهادینژاد حسینیان به عنوان عضو و قائممقام رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع آغاز به کار کرد و به این دلیل که سازمان در آن زمان رییس هیات عامل نداشت، عملا به عنوان رییس سازمان تا آبان ۱۳۷۳ به خدمت مشغول بود. در پی ادغام وزارتخانههای صنایع سنگین و صنایع نیز در سال ۱۳۷۳ حکم وی در اول آبان سال ۱۳۷۳ به دنبال تشکیل مجمع عادی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران صادر شد و تا انتصاب اکبر ترکان در ۲۱ شهریور سال ۱۳۷۶ به قوت خود باقی بود که دوره تصدی وی در راس سازمان گسترش از طولانیترین دورههای ریاست در حیات ۴۵ ساله این سازمان بوده است.
از زمان تاسیس تاکنون این سازمان۲۰ مدیر را در راس امور خود داشته است.
ارسال نظر